Celal Doğan: Erdoğan ile HDP Adına Görüşmedim - Son Dakika
Güncel

Celal Doğan: Erdoğan ile HDP Adına Görüşmedim

HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kişisel bir görüşme yaptığını ve HDP yetkililerinin bu görüşmeden haberdar olmadığını söyledi.

04.07.2015 13:43  Güncelleme: 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, görüşme talebinin kendisinden geldiğini ifade etti. Doğan, bir saat süren görüşmeyi, "Belediye Başkanıyken aşinalığımız, hukukumuz var. Gittik, geldik. Onun dışında da görüşmelerimiz oldu. Türkiye'nin bugünkü ortamını değerlendirme konusunda bir sohbetti" sözleriyle özetledi.

BBC Türkçe'ye konuşan HDP milletvekili Celal Doğan, Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmenin parti adına bir görüşme olmadığının altını çizdi.

KOALİSYONU KONUŞTUK

Her ne kadar Celal Doğan görüşmenin "bireysel" olduğunu ve "resmi" olmadığının altını çizse de gayri resmi olarak koalisyon olasılıklarının ayrıntılı değerlendirildiği anlaşılıyor. Celal Doğan "Tabii ki bunları konuştuk" dedi. "Ama ayrıntıları söyleme şansım yok" diyen Doğan, "O'nun fikri şöyledir, benim fikrim böyledir. Çünkü rıza almadan bir şey söyleme sansım yok. İki kişi arasındaki konuşma" sözleriyle de detay vermekten kaçındı.

"Bir AKP-HDP koalisyonu seçeneği gündemde mi?" sorusuna ise Celal Doğan şu yanıtı verdi: "Bunlar konuşulsa bile söyleme şansım yok, ayıp olur. Çünkü o konuda yetkili değilim."

"CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMEK AMBARGOLU MU?"

Doğan, gelecek olası tepkiler için, "Cumhurbaşkanı ile görüşmek Türkiye'de ambargolu mu? Koalisyon olsun olmasın, devletin başındaki önemli bir aktördür" değerlendirmesini yaptı.

HDP: HABERİMİZ YOKTU

HDP kaynakları ise Doğan ile Erdoğan arasındaki görüşmeden habersiz oldukları ve parti bilgisi dahilinde olmadığını söyledi.

HABER CUMHURİYET'TE ÇIKTI

Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Sabuncu, " Saray'da sürpriz HDP'li" başlıklı yazısında HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan'la Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir görüşme gerçekleştirdiğini yazmıştı.

Celal Doğan: Erdoğan ile HDP Adına Görüşmedim

Son Dakika Güncel Celal Doğan: Erdoğan ile HDP Adına Görüşmedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • Özgür: Partiden ihraç edilmeli. Bu kabul edilemez. Kaçak saraya giden kimse padişah soytarısıdır halkının vekili değil.. 17 62 Yanıtla
  • Kamıl: Allah senı partımden mılletvekılı yapanın cezasını versın 15 52 Yanıtla
  • simarik: insallah .m.h.p. bunlara firsat vermez bahceli . vatan hinlerine zor gunlerin dostu .m.h.p. 28 33 Yanıtla
  • OSMAN: Allah Bu Hdp Pkkya fırsat vermesin Bunlar pkknın ta kendisidir 26 30 Yanıtla
  • hasan kellepaca: sayın cumhurbaşkanımızla konuşan her zaman kazanır saygınlık kazanır 34 12 Yanıtla
  • fenerli çeto: keşke tarım konuşsaydınız ülkede tarım bitik 43 2 Yanıtla
  • fistaniiii şalvarliiii: Dogridir ağam hdp adina görüşmedın pkk adina gorştin ..de haydi hoyirlisiiii 17 27 Yanıtla
  • metin: Olmadi celal baskan, hdp li oldugunu unutma 10 34 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Olum celo bak sakın bi yanlış yapmayasan kişisel çıkarlar partiye ters sonra akp den nefarkımız kalır ... 18 25 Yanıtla
  • Yorumistanbul: Hdp içindeki hain 8 33 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement