Celal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı'na Mektup - Son Dakika
Güncel

Celal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı'na Mektup

Celal Kılıçdaroğlu\'ndan Cumhurbaşkanı\'na Mektup

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı.

05.12.2016 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan hayranlığını da dile getiren Celal Kılıçdaroğlu ağabeyi Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştirerek, "Kemal abim keşke Nazlı Ilıcak'a sahip çıkacağına ülke menfaatlerine ve 15 Temmuz şehitlerine sahip çıksaydı" diye konuştu.

FETÖ'yü protesto amacıyla Söke'den Didim'e yürüyerek dikkatleri üzerine çeken Celal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'na mektup yazarak görüşme talebinde bulundu. Erdoğan'a yazdığı mektubu sosyal medya hesabından yayınlayan Celal Kılıçdaroğlu, mektupta şu görüşlere yer verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanım, siz AK Parti'li olmadan önce bir Türksünüz, cumhuru olduğunuz insanlarla bağınız temel olarak üzerinde yaşadığımız vatandır. Bunu biliyorum. Bu vatan üzerinde her kim olursa olsun, inançları ne olursa olsun, size karşı olsalar bile onların da Cumhurbaşkanısınız. Hepimizin Cumhurbaşkanısınız. Işığınızdan, önderliğinizden, şefkat ve merhametinizden hepimizi eşit biçimde faydalandırmak istediğinizden ise zerre kadar şüphem yoktur. Bu ülkeye bir şans olduğunuzdan da… Vatandaş olarak 'Böyle gelmiş böyle gider' mantığına cepheden karşı duruşunuza hayranlığımı ayrıca bildirmek istiyorum. Türkiye eski Türkiye değil. Özellikle 15 Temmuz'dan bu yana ülkemizde yaşananları bir 'Temiz Eller Hareketi' gibi algılıyorum. Buna ben vatandaş olarak kalbimle, bedenimle ve eylemimle destek olmaya çalışıyorum. Bunun bir ifadesi olarak belediyelerden ve tüm yönetim birimlerinden FETÖ yapılanması sökülüp atılsın diye geçtiğimiz günlerde Söke'den Didim'e protesto yürüyüşü yaptım. Açıkçası FETÖ meselesi tek başına ne AK Parti'nin ne de CHP veya MHP'nin meselesidir. Bu ülkemizin karşı karşıya kaldığı defedilmesi gereken beladır. Bunu ağabeyim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da anlatmaya çalıştım. Eylemimle ilgili olarak partiden atılmakla tehdit edildim. Bu işi onlara bırakmayıp bizzat kendim istifa ettim. Onların beni anlamasını çok isterdim aslında. Böyle olmadı. Şimdi de açlık grevindeyim. Umudum sizin önderliğinizde parti ayrımı gözetmeksizin herkesin FETÖ belasına aynı tepkiyi göstereceği günlerde. Topyekun bir vatan savunmasında… Çocuklarına haram ekmek yedirmemiş, bin lira emekli maaşıyla geçinen bir vatandaş olarak yaşadığım yerde CHP'li görünüp FETÖ'cülere kaynak sağlayan belediye başkanını ve onun nezdinde kınadığım FETÖ'cülerin ölüm ve linç tehditlerine aldırmıyorum. Bu konuda Didim Cumhuriyet Başsavcılığına verdiğim bilgi ve belgelerin arkasındayım. 2 Aralık günü Beyaz TV Dinamit programında Didim'le ilgili açıklanan bütün ifadeler ve öne sürülen düşünceler benim de ifade ve düşüncelerimdir. Düşüncelerimi ve elimdeki bilgileri daha ayrıntılı olarak size de iletmek istiyorum. Bu yüzden sizinle görüşme arz ve talebi içindeyim. Sayın Cumhurbaşkanım."

"Bilgi ve belgeleri Sayın Cumhurbaşkanı'na iletmek istiyorum"

Bir haftadır açlık grevinde olduğunu, su ve şeker ile beslendiğini kaydeden Celal Kılıçdaroğlu, bazı bilgi ve belgelerden oluşan dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim etmek istediğini belirtti. Dosyanın bir nüshasını Vali Yardımcısı'na ilettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Açlık grevimi amacıma ulaşıncaya ve Didim Belediyesi FETÖ'den temizleninceye kadar devam edeceğim" dedi.

"CHP'lilerden ölüm tehdidi alıyorum"

Yürüyüş ve ardından başlattığı açlık grevinden sonra ölüm tehdidi aldığını iddia eden Celal Kılıçdaroğlu, "CHP'lilerden tehdit alıyorum. Ölüm tehdidi var. Evden dışarı çıkamıyorum. Konudan yetkililerin haberi var. Sayın Kılıçdaroğlu bu konuda bir şey demiyor herhangi bir yardımı da yok. Zaten önce kendi içindekileri temizlesin" ifadelerine yer verdi.

"Abim telefonlarıma cevap vermiyor"

Daha önceleri CHP Lideri Abisi Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü belirten Celal Kılıçdaroğlu, "Ağabeyim ya FETÖ tarafından kandırıldı veyahut da başkan yardımcıları tarafından yanlış bilgi verildi. Şu anda yanlış yolda. Yakında kendisi ile görüşmedik. O beni aramıyor ben arıyorum cevap vermiyor. Ben şunu beklerdim keşke Kemal Abim Nazlı Ilıcak'a sahip çıkacağına bu vatanın çıkarları için mücadele edip 15 Temmuz şehitlerine sahip çıksaydı da Nazlı ılcak'a sahip çıkmasaydı. Bence daha makbul olurdu" diye konuştu.

Hem açlık grevinde olması hem de ölüm tehdidi aldığından dolayı evden dışarı çıkmadığını ve günlerini gazete okuyup not tutarak geçirdiğini ifade eden Celal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gurur duyduğunu ve başkanlık sistemine bir an önce geçilmesini beklediğini söyledi. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vereceğini de söyleyen Celal Kılışdaroğlu, "Nasıl Söke'den Didim'e yürüdüysem Sayın Cumhurbaşkanımıza destek için meydanlara ineceğim" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Celal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı'na Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi
    18:12 Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkan ve memur üyelere eğitim verildi. İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğünce düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

  • Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı
    18:09 Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan'a destek vereceğini duyurdu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, Mersin ziyaretinde yapılan toplantıda Soydan'a destek kararını açıkladı ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye sinerji yaratacağını belirtti. Anavatan Partisi, Soydan'ın başkanlığında Mersin'in tekrar Akdeniz'in incisi haline geleceğine inandıklarını ifade etti.

  • TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı
    18:07 TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin milli teknoloji ruhuna vurgu yaparak, dünyada böyle bir toplumsal seferberlik ruhunun olmadığını belirtti. Kacır, Türk gençliğinin teknoloji alanında gösterdiği başarıları ve Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki ilerlemelerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki hedeflerini ve milli uzay programını anlattı.

  • Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı
    18:05 Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı

    Sinop'ta pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mustafa Özarslan başkanlığında seçim güvenliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin huzur ve güven içinde gerçekleşebilmesi için alınan güvenlik tedbirleri görüşüldü.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

  • Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek
    18:03 Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek

    Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeni dönemde toplu ulaşımda Çorum'a çağ atlatacak olan 'öetrobüs' projesini hayata geçireceklerini duyurdu. Başkan Aşgın, metrobüslerle şehrin ulaşımını kolaylaştıracaklarını belirtti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı
    18:01 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü sahnelerinde düzenlediği ücretsiz oyunlarla kutladı. Ulusal ve uluslararası bildirilerin okunduğu etkinlikte, tiyatronun iletişimdeki önemi ve sanatın barışa olan katkısı vurgulandı.


Advertisement