Çelik: 30 Yıldır Kazanan Silah Tüccarları Oldu - Son Dakika
Güncel

Çelik: 30 Yıldır Kazanan Silah Tüccarları Oldu

Çelik: 30 Yıldır Kazanan Silah Tüccarları Oldu

Viranşehir'de düzenlenen barış yemeğine katılan Bakan Faruk Çelik, son 30 yılda yaşanan çatışmalarda kazanan tarafın silah tüccarları olduğunu söyledi.

16.03.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 4 yıl önce başlayan husumet, Bakan Faruk Çelik'in de katıldığı barış yemeği ile son buldu. Yemekte halka seslenen Bakan Çelik, "Çatışmadan yana olamayız. Bakınız 30 yıldır millet olarak kan kaybediyoruz. Bu çatışmalardan kim karlı çıktı. Bu çatışmalarda kazanan silah tüccarları oldu" dedi.

Viranşehir'de Kuran ve Cuvan aşiretleri arasında çıkan kavga sonucu bir kişinin yaşamını yitirmesi ve 3 kişinin de yaralanması ile başlayan husumet hafta sonu Bakan Faruk Çelik'in de katılımı ile son buldu. Kanaat önderlerinin girişimleriyle aşiretler arasında sağlanan barış nedeniyle Viranşehir'de bir düğün salonunda yemek düzenlendi.

Bakan Çelik, yemek öncesi yaptığı konuşmada, aşiretler arasındaki barışın bölgede yaşayan herkese kutlu olmasını dileyerek, bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni etti. Çelik, Peygamberler şehri Şanlıurfa'da insanların birbirine kin ve nefretle bakmalarının kendilerini çok rahatsız ettiğini söyledi.

Kan davasının hem bölgeye hem de Türkiye'nin yeni vizyonunda yerinin olmadığını vurgulayan Çelik şunları kaydetti: "Çatışmak kötüdür. Çatışmadan yana olamayız. Bakınız 30 yıldır millet olarak kan kaybediyoruz. Bu çatışmaların neticesinde 40 bini aşkın vatan evladımız hayatına kaybetti. Kim kazandı silah tüccarları kazandı. Bu ülkenin geleceği için iyi şeyler düşünmeyenler kazandı. Ama bu ülke kaybetti. İşte bugün bu çatışma ortamının bitmesi için Allah'a şükür başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere taşın altına gövdemizi koyduk. İlle de barış kardeşlik diyoruz. Bu devleti beraber kuranlar geleceğin büyük Türkiye'sini beraber kursunlar diye gayret ediyoruz. Onun için mücadele ediyoruz. İnşallah u çatışma bitecek yine hep beraber huzur ve kardeşlik içerisinde yaşayacağız."

GÜVENÇ: URFA KARDEŞLİĞİN BAŞKENTİDİR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise Şanlıurfa'nın Türkiye'de ve dünyada huzurun kardeşliğin başkenti olarak bilindiğini söyledi. Güvenç, yüzlerce insanın bir araya gelip sarılması helallik istemeleri kendilerini duygulandırdığını aktararak şunları söyledi:

"Bugün duygu doluyuz. Gururluyuz mutluyuz çünkü barış ve kardeşlik için bir aradayız. Bu topraklarda ölmeyi öldürmeyi ebediyen bitirmek için buradayız. Onun için Allah hepinizden razı olsun. Bizim topraklarımız ailelerimiz barışı dostluğu kardeşliği hak ediyorlar. Bize ölme öldürme yakışmıyor. Bu kan davasını dinimizde örfümüzde yeri yok. Hamdolsun silahlar toprağa gömülüyor kan davarı tek tek bitiyor. Ve asla bozguncuya soyguncuya fırsat vermeyin diyorum. Artık bizim ihtiyacımız olan çalışmaktır çocuklarıma daha huzurlu güzel bir Şanlıurfa ve Viranşehir bırakmaktır. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum."

TARAFLAR HELALLİK İSTEDİ

Konuşmanın ardından iki aşiret önderi tokalaştı helallik istedi. İl Müftüsü İhsan Açık ise barış duasını okudu. Daha sonra iki aşiret üyeleri beraber yemek yedi. Barış yemeği programına Vali İzzettin Küçük, merkez ilçe belediye başkanları kentteki kurum amir ve müdürleri, iki aşiret mensubu çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmanın ardından iki aşiret önderi tokalaştı helallik istedi. İl Müftüsü İhsan Açık ise barış duasını okudu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çelik: 30 Yıldır Kazanan Silah Tüccarları Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ali: iyi olmuş 0 0 Yanıtla

Advertisement