Çelik, Bokova'ya Ankara'yı Tanıtacak - Son Dakika
Güncel

Çelik, Bokova'ya Ankara'yı Tanıtacak

Çelik, Bokova\'ya Ankara\'yı Tanıtacak

Bergama ve Bursa’nın Dünya Miras Listesi’ne kabulüne ilişkin sertifikaların, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova tarafından Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e tevdi edileceği bildirildi.

05.01.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bergama ve Bursa'nın Dünya Miras Listesi'ne kabulüne ilişkin sertifikaların, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova tarafından Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e tevdi edileceği bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Çelik'in, Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen UNESCO Genel Direktörü Bokova için özel bir program hazırladığı bildirildi.

Bokova'nın daha önce Türkiye'ye geldiği ancak Ankara'yı ilk kez ziyaret edeceği belirtilen açıklamada, Çelik'in, Bokova'ya Anadolu Medeniyetleri Müzesini gezdireceği ve yurtdışından iadesi sağlanan ve müzede sergilenen tarihi eserleri göstererek, bilgi vereceği kaydedildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının son dönemde izlediği politikalarla Türkiye'den kaçırılan tarihi eserlerin bazılarının yurda dönüşünün sağlandığı hatırlatılan açıklamada, Çelik'in Bokova'dan yurtdışına kaçırılan eserlerin ait oldukları topraklara iadesi için destek isteyeceği belirtildi.

Bergama ve Bursa'nın Dünya Miras Listesi'ne kabulüne ilişkin sertifikaların da 6 Ocak'ta Anadolu Medeniyetleri Müzesinde düzenlenecek törenle Bokova tarafından Çelik'e tevdi edileceği bildirilen açıklamada, Çelik'in de konuğuna 2013'te UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne kabul edilen Türk kahvesi ikram edileceği kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çelik, Bokova'ya Ankara'yı Tanıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement