Çelik: "Chp'liler Neredeyse Yemek Tariflerini de Anayasa Mahkemesi'ne Soracak" - Son Dakika
Politika

Çelik: "Chp'liler Neredeyse Yemek Tariflerini de Anayasa Mahkemesi'ne Soracak"

Çelik: "Chp\'liler Neredeyse Yemek Tariflerini de Anayasa Mahkemesi\'ne Soracak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Ankara seçim sonuçlarını Anayasa Mahkemesi’ne götüreceği açıklamalarına esprili cevap verdi.

10.04.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Ankara seçim sonuçlarını Anayasa Mahkemesi'ne götüreceği açıklamalarına esprili cevap verdi. Çelik, "CHP'liler neredeyse yemek tariflerini de Anayasa Mahkemesi'ne soracak. Böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının andından partilere üyelik sürecinin değiştirip değiştirilmeyeceği yönündeki bir soruya, "'Bir musibet bin nasihatten iyidir.' Teşkilattan sorumlu yardımcımız Ekrem Erdem'in de dün bir açıklaması var. Buna yönelik meseleyi daha hassas ele almaya yönelik bir çabamız olacak. Bunu diğer siyasi partilerle de paylaşmayı düşünüyoruz" dedi.

"CHP YEMEK TARİFLERİNİ BİLE ANAYASA MAHKEMESİ'NE SORACAK"

Anayasa Mahkemesi'nin twitter karanının ardından Bireysel Başvuruyla ilgili yeni bir düzenlemenin yapılacağı iddialarının sorulması üzerine ise Çelik, şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurunun kaideleri, kuralları bellidir. Hangi konularda bireysel başvuru yapılamaz bu da bellidir. Bizim yüksek mahkemenin itibarını korumamız gerekir. Ama her şeyden önce yüksek mahkemenin bizati kendi itibarını koruması gerekiyor. Son olay Yüksek Seçim Kurulu Ankara seçimleriyle ilgili bir karar verdi. CHP'lilere bu kararla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz dediler. Sayın Mansur Yavaş Anayasa Mahkemesi'ne gidip ne diyecek? 'Ben bireysel olarak belediye başkanı olamadım. Biz aslında toplu olarak olacaktık ama olmadı mı diyecek?' Anayasa'nın 79. Maddesi ortada. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları aleyhinde başka bir mercide bir başka merciye başvurulamaz bu kadar net. Şimdi bu kadar netken CHP'liler neredeyse yemek tariflerini de Anayasa Mahkemesi'ne soracak. Böyle bir şey olabilir mi? Türkiye'de bireysel başvuru hakkını getiren AK Parti'dir. Ama bunun su istimal edilmesi, bunun kötüye kullanılması kesinlikle kabul edilemez. Twitter kararı konusunda Anayasa Mahkemesi çok büyük bir yanlışa imza atmıştır. Twitter uluslararası bir şirket."

"ANAYASA MAHKEMESİ YANLIŞ BİR KARARA İMZA ATTI"

Yazılı ve görsel basında suç olan bir şeyin sosyal medyada sevap olamayacağının altını çizen Çelik, insanlara karşı yapılan haysiyet cellatlığının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini vurguladı. Twitter'ın Avrupa ülkelerine başka türlü davrandığını ancak Türkiye'de alınan kararları uygulamadığını söyleyen Çelik, "Anayasa Mahkemesi verdiği kararla çok büyük bir yanlışa imza atmıştır. Temenni ederim bir daha böyle bir yanlışa imza atmaz" dedi.

"BEN ÜÇ ÇOCUĞUMU BU OKULLARA VERDİM"

Bir gazetecinin, "Yurt dışındaki Türk okullarıyla ilgili çelişkili açıklamalar söz konusu. Sayın Başbakan daha önce Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanıyla bu konuyu görüşeceğini söylemişti. Son Azerbaycan ziyaretinde de bu konunun gündeme geldiğini grup toplantısında söyledi. Sayın Davutoğlu dün akşam bir televizyon programında reddetti. Bu konuda net bir açıklama yapabilir misiniz?" diye sorması üzerine ise Çelik, şunları söyledi:

"Dün sayın Davutoğlu Kanal 24'te katıldığı bir programında bu konuyu değerlendirdi. Ona ilave edeceğim bir şey yok. Birinci dereceden bu işin muhatabı kendisi. İster yurt içindeki ister yurt dışındaki bu okullarla ilgili olarak başta sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başbakan, sayın Dışişleri Bakanı ve ilgili bakanlar bütün iktidarımız boyunca bu okullar için adeta bir şemsiye görevi görmüştür. Bu okullara ihtimam göstermişlerdir. Milli Eğitim Bakanlığım döneminde yaptığım yurt dışı ziyaretlerinde önce bu okulları ziyaret ettim. Ben üç çocuğumu bu okullara verdim. Bu okullar eğitim ve kültür faaliyeti yaptığı sürece bununla ilgili kimsenin problemi olmaz. Ama birileri bu okulları Türk hükümeti ve AK Parti aleyhtarı propagandaların üssü haline getirirse orada kusura bakmayın bir problem var demektir. Kendi ülkesinin bir diktatörlük, kendi ülkesinin başbakanını diktatör olarak takdim eden AK Parti'yi, AK Parti hükümetini El-Kaide ile koyun koyuna göstermek, AK Parti hükümetini İrancı diye nitelendiren bir anlayış bu okulları da kendi emellerine alet ederse o okullar ile ilgili beslenen sempatilerin antipatiye dönüşmesinden kimsenin şikayet etmeye hakkı olamaz. Bunu çok net söylüyorum. Şu muhasebenin yapılması lazım. Eskiden olan bu ilgi ne oldu da bir anda antipatiye dönüştüğünün hesabını yapmaları gerekmez mi bu insanların. Şapkalarını önlerine alıp bunun muhasebesini yapmaları gerekmez mi? Türkiye İran'la ticaret yapar. Türkiye İran'dan doğal gaz alır verir. Türk hükümeti İrancı, Amerikancı, Rusyacı olamaz. Bizim hükümetim olsa olsa Türkiyeci olur."

"BAŞBAKAN HAKKINDA ÖYLE LAFLAR ETTİLER Kİ TAŞA VURSANIZ TAŞ YARILIR"

"Selam diye bir terör örgütü icat edeceksiniz, bazı AK Partilileri bununla ilişkilendireceksiniz peki bu faaliyetle kime selam verilmeye çalışılıyor" diye soran Çelik, "Kimin memnun ve mutlu etmek için bu yapılıyor. Bırakın yurt dışındaki yurt içindeki okullara giden milletvekillerimizin çocukları, onların yakınlarının gittiği sınıflarda bile sayın Başbakanla ilgili, hükümetimiz ve iktidarımız ile ilgili öyle laflar edildi ki, taşa vursanız taş yarılır. Bu söylemler içerisinde bulunduğu zaman herkesi sağır kör kabul etmek hangi mantığın gereğidir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çelik: 'Chp'liler Neredeyse Yemek Tariflerini de Anayasa Mahkemesi'ne Soracak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.


Advertisement