Çelik: "Huzur Varsa Kardeşlik Varsa Kalkınma Var" - Son Dakika
Güncel

Çelik: "Huzur Varsa Kardeşlik Varsa Kalkınma Var"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in araçla gelişi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i karşılayanlar Yöresel halk oyunlarının gösterisi Hizmet binasının açılışı, kurdela kesimi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığı ziyareti -Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in konuşması -ÇAYKUR'a ait 400 tonluk yaş çay fabrikası temel atma töreni açılışı - Bakan Çelik: "Allah'ın izniyle kalkınmanın topyekun Türkiye'nin her yerinde devam edeceği konusunda kimsenin endişesi olmasın" "Dünyanın neresine giderseniz gidin, Türk çayı tercih edilmeli. Üretimden, işin tabanından tavanına kadar kalitesini artıran tedbirler almamız gerekiyor" Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Allah'ın izniyle kalkınmanın topyekun Türkiye'nin her yerinde devam edeceği konusunda kimsenin endişesi olmasın" dedi.

28.02.2016 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in araçla gelişi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i karşılayanlar

Yöresel halk oyunlarının gösterisi

Hizmet binasının açılışı, kurdela kesimi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığı ziyareti

-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in konuşması

-ÇAYKUR'a ait 400 tonluk yaş çay fabrikası temel atma töreni açılışı

- Bakan Çelik:

"Allah'ın izniyle kalkınmanın topyekun Türkiye'nin her yerinde devam edeceği konusunda kimsenin endişesi olmasın"

"Dünyanın neresine giderseniz gidin, Türk çayı tercih edilmeli. Üretimden, işin tabanından tavanına kadar kalitesini artıran tedbirler almamız gerekiyor"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Allah'ın izniyle kalkınmanın topyekun Türkiye'nin her yerinde devam edeceği konusunda kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Çelik, Çamlıhemşin İlçe Belediyesi'nin restore edilen hizmet binasının açılışında yaptığı konuşamda, bölgenin imkanlarını, var olan potansiyelini geliştirme adına üç gündür çalışma yürüttüklerini belirtti.

Karadeniz'in tarif edildiği gibi cennet bölgelerden bir bölge olduğunu ifade eden Çelik, teknolojinin geliştiğini ama kalkınada işin özünün tabiat olduğunu ifade etti.

İnsanın sağlıklı ortamda, sağlıklı çevrede yaşaması konusunda Rize'nin güzel bir tabiatın içerisinde yer aldığını vurgulayan Çelik, "Buranın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bu şekilde yöresel mimariye uygun, belediye binasının yanında şehirdeki yapılarında yöresel mimari ile giydirilmesi çok önem arz ediyor. Buraya yabancılar turistler geldiği zaman baktıklarında burasını tabiatın bir parçası gibi görmeli" dedi.

Çelik, bu güzel coğrafyada doğmuş insanların burada doymaları ile ilgili her türlü imkanı hazırladıklarını, bakanlık olarak bu yöreye ait atılması gereken adımların atılmaya devam ettiğini kaydetti.

-Yaş çay fabrikası temel atma töreni

Çelik, daha sonra Pazar ilçesinde ÇAYKUR'a ait 400 tonluk yaş çay fabrikası temel atma törenine kaıtldı.

Fabrikanın üreticiyi güçlendireceğini vurgulayan Çelik, ÇAYKUR ile birlikte üreticinin de geliştiğini ifade etti.

Yatırımların huzur ortamına bağlı olduğunu, huzur ortamı olmayınca tesislerin gerçekleşmesinin anlamsız veya gerçekleşmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Çelik, "Türkiye'de huzurun ve güvenli ortamın güvencesi tabii ki vatandaşlarımızdır. Karadeniz bölgesi insanının ülkenin birliğine, dirliğine, huzuruna bakış açısını bütün dünya bilmektedir" dedi.

Milletin her şeyi çok açık gördüğünün altını çizen Çelik, şöyle devam etti:

"Milletimiz çok iyi biliyorki; huzur varsa kardeşlik varsa kalkınma var. Bakınız son dönemlerde Güneydoğu'da huzur, kardeşlik, dostluk vardı. Devlet millet elele dedik ve çok önemli yatırımlar gerçekleşti. Çok önemli kalkınma hamleleri gerçekleşti. Yollar, alt yapı çalışmaları, hastaneler, okullar. Hangi açıdan bakarsanız bakın ülkemizin dörtbir tarafına ne varsa terör olayları cereyan etmeden önce aynı hizmetler hızlı bir şekilde orayada ulaştırıldı. Huzura hazmedemeyenler, huzur ortamına karşı olanlar ne yazıkki tekrar devletimizin huzursuz ortama itmek için dolayısıyla o bölge insanını huzur ortamından elde edilecek imkanları bölge insanına çok gördükleri için tekrar bizleri huzursuz bir ortama sürükleme gayreti içerisindeler. Güvenlik güçlerimize başarılar diliyoruz. Devletimiz güçlüdür ve dörtbir tarafında huzurun tesisi konusunda ne gerekiyorsa yapılmaktadır, yapılacaktır. Allah'ın izniyle kalkınma topyekün Türkiye'nin her yerinde devam edeceği konusunda kimsenin endişesi olmasın."

Çayın bölgenin fındıkla beraber en önemli tabi ürünü olduğunu belirten Çelik, şunları ifade etti:

"Fındıkla ilgili toplantılar yaptık ve önemli kararlar aldık. Üreticinin mağdur edilmemesi ve üretimde aksaklıkların giderilmesi konusunda uzun güzel bir süre tartıştık değerlendirdik ve bazı prensip kararları aldık. Çayda rekabet çok önemli. Yalnız geçim ürünü olarak artık bakmamız gerekiyor. Türk çayı dediğimiz zaman bu bölgeden olacak. Türk çayı markasını taşıması gerekiyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin Türk çayı tercih edilmeli. Üretimden, işin tabanından tavanına kadar kalitesini artıran tedbirler almamız gerekiyor. Bu bölgeye dönük hem çay hem de alternatif ürünlerle ilgili olarak organik çaya tümden geçmemiz gerekiyorsa ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Üreticimizin daha çok kazanması için daha hızlı markaya dönüşmek için buna ihtiyaç varsa her türlü desteği vereceğiz."

Çelik daha sonra ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen "Çay Sektörü Değerlendirme Toplatısı"na katıldı.

Toplatına Çelik'in yanısıra Rize Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti İstabul milletvekili Hayati Yazıcı, Rize milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu katıldı.

Toplantı, basına kapalı gerçekleşti.

Çelik: "Huzur Varsa Kardeşlik Varsa Kalkınma Var"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çelik: 'Huzur Varsa Kardeşlik Varsa Kalkınma Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti
    12:03 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tokat'ta bir dizi temaslarda bulunmak üzere iken, AK Parti Ankara Gölbaşı İlçe Başkanı olan aile dostunun ölüm haberini alarak programlarını yarıda keserek Ankara'ya hareket etti. Bakan Tekin, öğrencilere çanta hediye etti ve öğretmenler ile bir araya geldiği ziyaretlerini iptal ederek özel aracıyla Ankara'ya döndü. Aile dostu olan AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti
    12:01 İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti

    İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 71 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 623'e yükseldi. İsrail'in saldırılarına öldürülen gazeteci sayısı ise 137 oldu.

  • Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı
    12:01 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı

    Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenmesi planlanan barış zirvesinin Rusya'nın katılımı olmadan ve bazı temelleri değiştirilmeden başarılı olamayacağını belirtti. Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in 'barış formülü' temelinde müzakere yapmaya hazır olduklarını ancak bazı kabul edilemez kavramlara dayanan Ukrayna'nın barış planının anlamsız olduğunu ifade etti.

  • Edirne'de gümrük kaçağı elektronik eşyalar ele geçirildi
    12:01 Edirne'de gümrük kaçağı elektronik eşyalar ele geçirildi

    Edirne'de yapılan bir aramada, gümrük kaçağı 17 oyun konsolu ve 2 robot süpürge ele geçirildi. Sürücü hakkında adli tahkikat başlatıldı. Ayrıca, çalınan motosiklet polis uygulamasında yakalandı. Keşan'da ise ziynet eşyası çalınan kişi polise başvurdu ve uyuşturucu hap ele geçirildi.

  • DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak
    12:01 DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli ilçesinde 247 bin 500 dekar tarım arazisinin borulu şebeke sulamaya kavuşacağını bildirdi. Proje sayesinde yaklaşık 25 bin kişiye istihdam olanağı ile yıllık 635 milyon lira gelir artışı sağlanacak.

  • Beyşehir Gölü hayalet ağlardan temizleniyor
    11:59 Beyşehir Gölü hayalet ağlardan temizleniyor

    Türkiye'nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü, yürütülen çalışmalarla hayalet ağlardan da temizleniyor. Gölde yapılan denetimlerle terk edilmiş veya bırakılmış olan hayalet ağlar temizlenerek göl zemininin kirletilmesi ve kaçak avcılığın önüne geçilmeye çalışılıyor. Ayrıca, göldeki su ürünleri çeşitliliğini artırmak amacıyla balıklandırma çalışmaları da sürdürülüyor.

  • Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor
    11:59 Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor

    Elazığ'da bulunan kız meslek lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Beslenme Desteği Projesi kapsamında 1400 anaokulu öğrencisine günlük kahvaltı ve yemek hizmeti sunuyor. Öğrenciler, alan şefi ve usta öğreticilerin eşliğinde, hijyenik ortamda hazırlanan yemekleri okullara ulaştırarak mesleki becerilerini geliştiriyor. Proje sayesinde öğrenciler, hem eğitim harçlıklarını çıkarıyor hem de mesleki açıdan daha donanımlı hale geliyor. Ayrıca, projenin hijyen açısından gerekli tüm kontrolleri yapılarak sağlıklı besinlerin sunulduğu belirtiliyor.

  • Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık
    11:58 Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık

    Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü' programına katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gerçekçi olduklarını ve milleti aldatmadıklarını söyledi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bilgin, Ankara temasları hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

  • İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı
    11:57 İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Doğançay'da hayata geçirilen Kovankayası Yaşayan Parkı'nı ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer, İzmir'de 7'inci Yaşayan Parkın kullanıma açıldığını belirterek, 'Her biri bulunduğu bölgede yaşayan insanların doğada keyifle bir araya gelebileceği mekanlar oluyor. İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum. Geldiklerinde cennetle karşılaşacaklar' dedi.


Advertisement