Çelik-İş Genel Başkanı: Asgari Ücretten Vergi Alınmamalı - Son Dakika
Güncel

Çelik-İş Genel Başkanı: Asgari Ücretten Vergi Alınmamalı

Çelik-İş Genel Başkanı: Asgari Ücretten Vergi Alınmamalı

Hak–iş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik- İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, asgari ücretten vergi alınmaması gibi çok önemli bir kavramın yıllardır söylendiğini ama uygulanmadığını belirterek, "Asgari ücretten vergi alınmaması gerçekleştirilmeli" dedi.

06.12.2014 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak–iş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik- İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, asgari ücretten vergi alınmaması gibi çok önemli bir kavramın yıllardır söylendiğini ama uygulanmadığını belirterek, "Asgari ücretten vergi alınmaması gerçekleştirilmeli" dedi.

Hak-İş eski Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası eski Genel Başkanlarından Metin Türker, ölümünün 17'nci yılında Karabük'te mezarı başında anıldı. Anma programına, Karabük Milletvekili AK Partili Osman Kahveci, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel, Kardemir Karabükspor alt yapı antrenör ve futbolcular ile işçiler katıldı. Metin Türker'in mezarına karanfil bırakılmasıyla başlayan anma programı Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle sona erdi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Cengiz Gül, Türkiye'deki asgari ücretin çok tartışıldığını ve değerlendirildiğini ancak asgari ücretin bir kişinin yaşam standardı ele alınarak hesaplandığını söyledi. Dört kişilik bir ailenin bir çalışma yaşamında değerlendirildiğin de asgari ücretin çok düşük bir ücret olduğunu belirten Gül, şöyle dedi:

"Onun için bu konuda sadece sivil toplum örgütlerimizin değil hükümetin, sanayicilerin, işverenlerin bu konuda ciddi bir çalışma yapması gerekiyor. Yıllardır süre gelen bir ücret, hiç kimsenin de memnun olmadığı bir ücret. Bu bir gerçek. Bunun aşılması içinde çok ciddi çalışmanın yapılması gerekiyor. Asgari ücretten vergi alınmaması gibi çok önemli bir kavram var, yıllardır söyleniyor ama uygulanmıyor. Ama bu gündemden mutlak çıkartılmalı. Asgari ücretten vergi alınmaması gibi çok önemli bir kavram gerçekleştirilmedir."

ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU'NUN DEMOKRATİK VE ADİL OLUŞTURULMASI GEREKİYOR

Asgari ücretin tespit komisyonun da yanlış olduğunu ifade eden Gül, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tüm kesim temsil edilemiyor. Sadece Türk-İş Konfederasyonu'nun da temsil edilmesi de sonucu ortada. Asgari Ücret Komisyonu'n demokratik ve adil oluşturulması gerekiyor. Bir defa adiliyetin oradan başlaması gerekiyor. Oradan başladıktan sonra bence daha ciddi bir şekilde tartışılabileceğini düşünüyorum. Biz şunlara katılmıyoruz; asgari ücret belirleniyor, Türk-İş yetkilisi muhalefet yazıyor. Bunlar sadece yasak savma yani, durumu idare etmek. Biz bu asgari ücreti kabul etmedik, doğru bir şey değil, gerçekçi de değil. 'Asgari Tespit Komisyonu adil ve demokratik bir şekilde oluşturulmalı ve ondan sonra asgari ücret belirlenmeli' diyorum. Sürekli öneriler yapıyoruz, çağrılar yapıyoruz. Şu cümleler çok söyleniyor; eski Türkiye'nin eski anlayışını değiştireceğiz. Ama, eski Türkiye'nin eski alışkanlıkları ısrarla ve inatla duruyor. Bunu söylem anlamından çıkartıp, gerçek anlamına sokmamız gerekiyor. Yoksa eski Türkiye eski Türkiye demekle eski Türkiye'nin anlayışları gitmiyor. Algı değişmiyor. Algı değişmediği sürece bunları söylemenin çok bir kar etmediğini görüyoruz." - K

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çelik-İş Genel Başkanı: Asgari Ücretten Vergi Alınmamalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement