Çelik-Iş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci - Son Dakika
Güncel

Çelik-Iş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, ülkenin üreten kişileri olarak en çok ihtiyaç duydukları olgunun siyasi ve ekonomik istikrar olduğunu belirtti.

10.03.2017 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, ülkenin üreten kişileri olarak en çok ihtiyaç duydukları olgunun siyasi ve ekonomik istikrar olduğunu belirtti.

Çelik-İş Sendikası Kayseri Şubesini ziyaret eden Değirmenci, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

15 Temmuz gecesinde Türk demokrasisine darbe indirilmek istendiğini belirten Değirmenci, "Millet iradesi çok açık saldırı ve suikasta uğramıştır. Vatan ve millet düşmanı FETÖ üyeleri, tarihimizde eşine az rastlanır bir ihanetin taraf ve failleri olmuşlardır. O gece Türk demokrasisi ve milletimiz çok çetin bir sınavdan geçmiştir. Ülkemiz, adeta uçurumun kenarından dönmüştür. Milli iradenin nimet ve emanetleri son anda kurtarılmış, milli iradeye indirilmek istenen darbe, yine milletimizin azim ve kararlığıyla bertaraf edilmiştir." diye konuştu.

Türkiye'nin başta anayasa değişikliği halk oylaması olmak üzere birçok gelişmeye şahitlik ettiğini vurgulayan Değirmenci, şunları kaydetti:

"Siyasi krizlerin son bulması, ülke yönetiminde çift başlılığın ortadan kalkması, dolayısıyla biz emekçilerin en çok önemsediği ekonomik istikrarın kalıcılığı için oyumuzun 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda Çelik-İş Sendikası olarak 'evet' olacağını açıklamıştık. Bu ülkenin üreten kişileri olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz olgu, siyasi istikrar ve beraberinde getirdiği ekonomik istikrardır. Bugün aynı dünya görüşüne sahip, aynı davanın içinden çıkmış bir Cumhurbaşkanı ve Başbakan ülkemizin yönetiminde ve uyum içinde bir çalışma düzeni var. Fakat ilerleyen yıllarda ayrı dünya görüşüne, ayrı ideolojiye sahip bir başbakan ve bir cumhurbaşkanı ülke yönetiminde söz sahibi olduğunda istikrarsızlığın baş göstermesi en büyük ihtimaldir."

Değirmenci, anayasa değişikliğiyle koalisyon hükumetlerinin son bulacağını, ortalama ömrü 17 ay olan hükumetlerle bir yere varılamayacağını söyledi.

"Sürekli değişen iktidarla istikrarı bulmak mümkün değil" diyen Değirmenci, sözlerine şöyle devam etti:

"Yeni dönemde 5 yıllık kesintisiz istikrar dönemleri başlayacak. Milletin gündemi sürekli seçimlerle meşgul edilmeyecek. Enerjimizi seçimlere değil, gelişmiş bir modern Türkiye için harcama fırsatı yakalayacağız. Ayrıca anayasa değişiklik paketinin sadece cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine indirgenmesini de doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Anayasa değişikliği beraberinde birçok yeniliği de getiriyor. Milletvekilli seçilme yaşı 25'ten 18'e inecek, böylelikle gençlere siyasette alan açılacak. Seçme ehliyetine sahip olan gençlerimiz, seçilme ehliyetini de elde edecek. Milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkacak. Bu düzenlemeyle temsil genişleyecek, artan nüfusun mecliste temsili sağlanacak. Vatandaşımız kendi ilinde daha fazla temsilciye sahip olacak."

Kendilerini özgürlüğün beşiği olarak tanımlayan ülkelerinin son günlerde Türkiye karşıtı eylemelerinin artığını hatırlatan Değirmenci, "Ülkemizin referanduma gittiği şu günlerde başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin takındığı ayrımcı yaklaşımı da kınıyorum. Teröristlere kucak açan, onları himaye eden Avrupa ülkelerinin, ülkemizin bakanlarının konuşma yapmasını engellemelerine yönelik tüm girişimlerini esefle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Değirmenci ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işsizlik rakamlarını düşürmek için iş dünyasına yönelik yaptığı istihdam seferberliği çağrısına vurgu yaparak bu girişimin ülke huzuruna da katkı sunacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Çelik İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Celalettin Korkmazyürek, Değirmenci'ye çalışmalarından dolayı plaket verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çelik-Iş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement