Çelik İş Sendikası Toyota'daki Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Çelik İş Sendikası Toyota'daki Çalışmalarına Devam Ediyor

Çelik İş Sendikası Toyota\'daki Çalışmalarına Devam Ediyor

Çelik İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt, Toyota Otomotiv Fabrikasında başlattıkları üye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

04.11.2013 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çelik İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt, Toyota Otomotiv Fabrikasında başlattıkları üye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kurt açıklamasında sendika olarak Toyota çalışanlarına hizmet vermenin kendileri için büyük bir onur olduğunu söyledi.

Kurt yaptığı açıklamada, "Toyota, Türkiye genelinde otomobil sektöründe kaliteli otomobil üretim ve servis ağı ile bu sektörün de öncüsü olmuştur. Sıfır hata ile üretim yapan Toyota günde 600 civarında otomobil üreterek 50 ülkeye ihracat yapıyor. Bu başarı Sakarya hatta Türkiye için büyük bir başarıdır. Halen 2 bin 500 çalışanı bulunan Toyota fabrikası sendikalaşma çalışmalarına da başlamıştır. Hak- İş'e bağlı Çelik-İş Sendikası ile Türk-İş'e bağlı Türk Metal İş Sendikalarının Toyota fabrikasında sendika için yaklaşık bir yıl önce üye çalışmalarına başlamışlardır. Toyota yönetimi de sendikal çalışmalara izin vermiştir" dedi.

Kurt, sendika olarak yaptıkları üye çalışmaları hakkında verdiği bilgilerde, "Bildiğiniz gibi Toyota'da ki üye sayımız hızlı bir şekilde yükselmektedir. Bu konuda belli bir aşamaya gelmiş durumdayız. Toyota çalışanlarının yakınlığı ve ilgisi her geçen gün artmaktadır. Artan bu ilgi neticesinde üyelik çalışmalarımızı birebir çalışanlar ile görüşerek devam etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Kurt konuşmasına şöyle devam etti:

"Toyota'daki hedeflerimize gelince; arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde de arkadaşların sorun ve beklentilerini hem şirketlerinden hem de sendikamızdan bize ilettiler. Şuna emin olun aşılamayacak hiç bir sorun yok. Yeter ki çalışanlar ile sendikamız el ele versin. Zaten sendikamız hizmet için vardır ve olmaya devam edecektir. Sonuç olarak Toyota çalışanlarına hizmet etmek bizim için büyük bir onur kaynağıdır. Hedefimize ulaşmak için arkadaşlarla görüşmelerimiz son hızla devam etmektedir. Bu çalışmalarda oldukça iyi yol aldık ve almaya devam ediyoruz. Bu durum bizim için oldukça sevindiricidir."

Önceliklerinin, işçilerin örgütlü olmalarını sağlamak olduğunu anlatan Kurt, "Onların menfaatlerini korumak, çalışanlarla işyeri arasındaki barışık bir çalışmayı yaşatmak üzere yola çıktık. Bu işi sonuna kadar götürüp sonuca ulaşmak arzusundayız. Bizim yanımızda olup desteklerini esirgemeyen sendikamıza, yöneticilerine ve tüm emekçilere teşekkür ediyorum" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çelik İş Sendikası Toyota'daki Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement