Çelik: Urfa Markaları Dünyaya Tanıtılacak - Son Dakika
Güncel

Çelik: Urfa Markaları Dünyaya Tanıtılacak

Çelik: Urfa Markaları Dünyaya Tanıtılacak

Şanlıurfa'da esnaf odaları ile bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik, "Urfa markaları dünyaya tanıtılacak" dedi.

26.10.2015 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile birlikte esnaf odaları ile bir araya geldi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya Faruk Çelik'in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şefik Bakay, STK temsilcileri ve çok sayıda esnaf katıldı.

ÇELİK: URFA'NIN SADEYAĞINI SATACAĞIZ

Esnaf ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu anlatan Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın değerlerinin marka haline getirileceğini söyledi. Faruk Çelik yaptığı açıklamada "Şanlıurfa'nın Şanlıurfa fıstığı diye marka ürününün piyasaya çıkmasıdır. Bunu kesinlikle başaracağız. Ne kadar değerimiz varsa, ne kadar kıymetimiz varsa bunları markalaştırıp dünyaya ve Türkiye pazarına satacağız. Şanlıurfa'nın Karacadağ pirincini satacağız, sadeyağını satacağız ama Şanlıurfa'nın sadeyağını satacağız. Fıstığını, mercimeğini buğdayını göndermeyeceğiz un yaparak Şanlıurfa unu diye satacağız.

İkinci önemli hamlemiz işsizliğin önlenmesi için sanayinin gelişmesi. Bizim ne yapıp şu anda bir ikinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) var üçüncünün arsasını veriyoruz. 4. Gıda Organize Sanayi Bölgesi, 5. Besi Organize Sanayi Bölgesi, 6. Birecik Organize Sanayi Bölgesi şimdi alt yapı ihalesini yapacağız. Siverek Organize Sanayi Bölgesi ve Viranşehir Organize Sanayi Bölgesi sekiz oluyor. Şu anda Gaziantep'te 7 OSB var. Biz bu sekizi doldurduğumuz an OSB olarak Gaziantep'i bir sayı ile geçiyoruz" ifadelerine yer verdi.

PALANDÖKEN: URFA ÇOK ÖNEMLİ BİR KENTİMİZ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise "Urfa ile ne kadar övünürsen övün azdır. Her gelen bir şey söyler ama Urfa gerçekten Türkiye genelinde çok önemli bir kentimiz. Ben her fırsat bulduğumda Urfa'ya gelmek isterim. Şanlıurfa'nın böyle insancıl olmasının bir nedeni de Şanlıurfalıların suyu biraz sert kendileri de merttir. O yüzden Şanlıurfalılara ne kadar güzel hizmet etseniz azdır" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Faruk Çelik Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odasına bağlı en yaşlı esnaflara ödül verdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çelik: Urfa Markaları Dünyaya Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement