Çelikcan: "Belediyecilik Sosyal Projelerle Var Olur" - Son Dakika
Yerel

Çelikcan: "Belediyecilik Sosyal Projelerle Var Olur"

Çelikcan: "Belediyecilik Sosyal Projelerle Var Olur"

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Günümüzde belediyecilik faaliyetleri artık yaptığınız sosyal projelerle önem kazanıyor.

17.08.2016 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Günümüzde belediyecilik faaliyetleri artık yaptığınız sosyal projelerle önem kazanıyor. Sosyal projelere ne kadar önem verirseniz, vatandaşa şefkat eli ile ne kadar dokunursanız o kadar başarılı olursunuz" dedi.

Başkan Çelikcan, Yüreğir'de göreve geldiği 2009 yılından bu yana alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra sosyal projelere de önem verdiklerini bu kapsamda "Belediyeniz Yanınızda" projesi ile yaşlının, düşkünün, kimsesizin yanında olduklarını söyledi.

Yaşlıların, toplumun en önemli parçaları olduğunu ifade eden Çelikcan, "Hayatı onlar için daha kolay ve yaşanılır kılmalıyız. Bu amaçla "Belediyeniz Yanınızda" projesiyle hasta, yaşlı ve kimsesizlerin yanında oluyor. Özel donanımlı mobil bir araçla yola çıkan ekipler önceden tespit edilen yaşlı ve kimsesizlere sağlık, kuaför ve kişisel bakımlarında düzenli olarak hizmet veriyor. Bu proje ile ev ortamında yaşlıları desteklemek ve onların toplumdan soyutlanmadan yaşamlarına devam etmesi amaçlanıyor" diye konuştu.

Yüreğir'e Hoşgeldin Bebek

Belediye hizmetlerini, doğumdan ölüme geniş bir yelpazede sunduklarını kaydeden Çelikcan, "Yüreğir'e Hoş Geldin Bebek projesi ile yaklaşık 5 yılda 15 bin bebeğe "hoş geldin" denildi. Yüreğir Belediyesi ailelerin en mutlu gününde yanlarında oldu. Yeni annelere bebeklerini büyütürken dikkat etmesi gereken birçok konuda eğitimler verildi. Özellikle dünyada da büyük bir sorun olan ani bebek ölümlerine karşı sosyal farkındalık çalışmaları yapıldı" dedi.

Engelliler evlerinden çıktı

"Sevgiye Engel Yok" anlayışı ile 2009 yılından itibaren engelli politikalarını değiştirdiklerini söyleyen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçede bulunan engellilerin hayatlarını kolaylaştıran ve onları önemseyen birçok ilke imza atarak kısa sürede farklarını ortaya koyduklarını ifade etti. Çelikcan, "İlk etapta engellilerin sosyal hayata katılabilmeleri için hazırlanan Yüreğir Engelli Koordinasyon Merkezi tamamlandı ve engellilerin etkinlik ve kurslara katılmaları için özel dizayn edilen araçlar tahsis edildi. Yüreğir'de uzun süredir evlerinden çıkamamış, tekli bir hayata mahkum kalmış engelliler sosyal hayata katıldı. Engelliler için onlarca farklı ve özel etkinlik ile eğitim kursları düzenlendi" dedi.

Sosyal projelerin önemi

Yol, park, temizlik gibi konularının zaten belediyelerin asli görevi olduğunu vurgulayan Başkan Çelikcan şöyle devam etti:

"Günümüzde belediyecilik faaliyetleri artık yaptığınız sosyal projelerle önem kazanıyor. Sosyal projelere ne kadar önem verirseniz, vatandaşa şefkat eli ile ne kadar dokunursanız o kadar başarılı olursunuz. Bir nevi belediyecilik hizmetleri sosyal projelerle var olur diyebiliriz. Biz Yüreğir Belediyesi olarak sosyal projelere çok önem veriyoruz. Çözüm odaklı hizmet anlayışı ile hareket ediyoruz. Kısıtlı imkanlarımızla her daim vatandaşımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çelikcan: 'Belediyecilik Sosyal Projelerle Var Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement