Çelikten Kardeşleri PKK'lılar Öldürmüş - Son Dakika
Güncel

Çelikten Kardeşleri PKK'lılar Öldürmüş

Çelikten Kardeşleri PKK\'lılar Öldürmüş

Bilal ve Deyyan Çelikten adlı kardeşleri, sahibi oldukları akaryakıt istasyonda, Suriye'den gelen PKK'lıların öldürdüğü ortaya çıktı.

28.06.2013 13:49  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, 2 yıl önce Bilal ve Deyyan Çelikten adlı kardeşleri, sahibi oldukları akaryakıt istasyonda, Suriye'den gelen PKK'lıların öldürdüğü ortaya çıktı. PKK'lılara yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla geçen pazartesi günü gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklanırken, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, "Bu olayın ardından ortaya atılan iddialar, gölge olarak duran cinayetin aydınlatılmasıyla çürütülmüştür" dedi.

2011 yılının Ağustos ayında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, önce Emniyet Müdürlüğü'ne ait lojmanlara, ardından AK Parti ilçe yöneticisi Emin Yağmurlu'nun ev ve işyerine kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu tüfeklerle ateş açıldı. Ölen ve yaralananın olmadığı saldırılarla ilgili soruşturma yürütülürken; Kamil, Deyyan ve Bilal Çelikten kardeşlerin işlettiği petrol istasyonuna gelen bazı kişiler PKK adına 3 kardeşten kendilerine haraç vermesini istedi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ ÖLDÜRDÜ İDDİASI

Haraç isteğine olumsuz yanıt verilirken, 11 Ağustos gecesi akaryakıt istasyonuna gelen yüzleri poşu ile gizlenmiş 2 kişi uzun namlulu tüfeklerle ateş açarak Bilal ve Deyyan Çelikten kardeşleri öldürdü. Cinayetin ardından şüpheliler gece karanlıktan yararlanarak kaçtı. Aydınlatılmayan cinayetin ardından Çelikten kardeşlerin güvenlik güçlerince öldürüldüğü iddiaları da ortaya atıldı.

ÖZEL EKİP KURULDU

Çelikten kardeşlerin öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından özel bir ekip kuruldu. Daha önce Kayseri'de şeker toplamaya çıktıktan sonra kaybolan 3 çocuğun katil zanlısını da bulan ekipte yer alan Emniyet Amiri Ertuğrul Güler başkanlığındaki ekip, Suruç'ta cinayetin aydınlatılması için çalışma başlattı.

10 BİN KİŞİ KONTROL EDİLDİ

Cinayetin PKK'nın talimatı ile mi, yoksa terör örgütünün adı kullanılarak mı işlendiğini araştıran ekip, defalarca bölgede delil aradı ve aradan geçen süre içerisinde ilçedeki şüpheli olabilecek 10 bin kişiyi ve cinayetten önce Çelikten kardeşlerin öldürüldüğü akaryakıt istasyonuna gelen 5 bin şüpheli aracı taramadan geçirdi. Ekip, son olarak şüphelilerin sayısını azalttı ve aradan geçen süre içerisinde 250 kişiden kan, kıl örneği alarak olay yerinde bulunan deliller üzerindeki DNA'lar ile karşılaştırdı.

GİZLİ TANIK BULUNDU

Polislerin uzun süren çalışması sırasında, gizli bir tanık ilçedeki kurşunlama ve Çelikten kardeşlerin cinayetinin, PKK'nın dağ kadrosunda bulunan biri kadın 3 kişi tarafından işlendiğini söyledi. Gizli tanığın anlatımlarının ilçede meydana gelen 3 olaya ilişkin görgü tanıklarının anlattıkları ile örtüşmesi üzerine polis, araştırmasını bu yöne yoğunlaştırdı. Gizli tanık, polise verdiği ifadede PKK'lıların Suruç'un karşısında bulunan Kürtlerin kontrolündeki Suriye'nin Halep kentine bağlı Ayn-El Arap ilçesinden geldiklerini ve Çelikten kardeşlerin öldürülmesinin ardından yine buraya döndüğünü söyledi. Gizli tanık, PKK'lıların yaklaşık 20 gün ilçede kaldığını ve bu sırada KCK operasyonu kapsamında tutuklanan Suruç Belediye Başkanı BDP'li Ethem Şahin'in yakınlarının da bulunduğu 6 kişiyle irtibat kurduğunu ve bunların yanında konakladığını söyledi. Olay yerinde bulunan deliller üzerinde bulunan DNA'ların şüphelilerden alınan örneklerle uyuşmasının ardından polis operasyon kararı aldı.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Delillerin toplanması ve şüphelilerin saptanmasının ardından polisler, savcılık kararı ile geçen pazartesi günü ilçe merkezindeki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda; ilçedeki eylemleri gerçekleştiren PKK'lılara yardım ve yataklık yaptığı ileri sürülen Bozan E., Cemile Ş., Şahin Ş., Enver B., Mustafa Ş., ile Emine Ş. gözaltına alındı. Şanlıurfa'ya getirilerek Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan 6 şüpheli işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün gece adliyeye sevk edildi. Gece geç saatlere kadar süren yargılama sonunda nöbetçi mahkeme şüphelilerden Bozan E.'yi denetimli serbestlik uygulaması kapsamında tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakırken, diğer 5 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

VALİ GÜVENÇ: SALDIRIYI YAPAN PKK'LILAR HALEN SURİYE'DE

2 yıl sonra cinayetin aydınlatılmasının ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, beraberinde Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Vali Celalettin Güvenç, ilçede 2 kardeşin öldürülmesi ve öncesinde Emniyet Müdürlüğü lojmanları ile bir evin kurşunlanması olaylarının PKK terör örgütünün dağ kadrosu mensubu bazı kişiler tarafından gerçekleştirildiğinin saptandığını söyledi.

Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların Suruç'un karşısında bulunan Suriye'nin Kobani olarak bilinen Ayn-El Arap ilçesinden geldiğini söyleyen Vali Güvenç şöyle konuştu:

"Saldırıyı PKK'nın dağ kadrosundaki 3 isim gerçekleştirmiştir. Bunlar Suruç nüfusuna kayıtlı ve terör örgütüne 2003 yılında katılan Zilan kod adlı Fergül Elmascan, yine Suruçlu olan Agir kod adlı Timur Ak ve Mardin nüfusuna kayıtlı Ciğerhun Mardin kod adlı İshak Saydut. Terör örgütü üyelerinin Suriye'nin Kobani kasabasından Suruç'a geldikleri ve ilçedeki belirli ikametlerde barındırıldığı, bu eylemlerde bunlara yol gösterildiği, rehberlik edildiği tespit edilmiştir. Terör örgütü mensuplarını evlerinde gizleyen, onlara yardım ve yataklıkta bulunan kişilerin yakalanması için güvenlik güçlerimiz tarafından özel bir ekip oluşturuldu. Bu ekiplerin şüpheli şahıslar üzerinde DNA testi çalışması, adli dinleme ve balistik inceleme sonucu geniş bir alan taraması yapıldı. 3 aylık mobese kamerası kayıtları ve son 5 yılda meydana gelen silahlı olaylar üzerinde çalışma gerçekleştirildi. Yapılan tüm çalışmanın ardından 6 kişi evlerinden alınarak sorgulandı ve 5'i adli makamlarca tutuklandı, 1'i de denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı. Saldırıyı gerçekleştiren 3 terör örgütü mensubu için arama kararı çıkarılmıştır. Bu kişilerin halen terör örgütü kadrolarında olup yurt dışında, muhtemelen de Suriye'de faaliyetlerine devam ettiğini değerlendirmekteyiz."

VALİ: GÖLGE CİNAYET AYDINLATILDI

Vali Güvenç, Çelikten kardeşlerin öldüğü saldırının ardından bazı kişilerce olayın 1990'lı yıllarda yaşanan faili meçhullere benzetildiğini ve güvenlik güçlerince işlendiğine yönelik söylentilerin yayıldığını hatırlatarak, "Bu olay gölge bir cinayet gibi duruyordu. Güvenlik güçlerimizin yoğun ve özverili çalışmaları sonunda bu gölge cinayeti aydınlatıldı. Bizim üzerimizde gölge gibi duran bu cinayetin aydınlatılması için özveride bulunan bütün güvenlik teşkilatımıza teşekkür ediyorum. 90'lı yıllarda olduğu gibi bazı kesimler, bu olaya JİTEM ve polis karıştığı yönünde ortaya bir takım suçlamalar atmıştı. Bunun böyle olmadığı da ortaya çıkmış oldu. Hiçbir suç cezasız kalmaz. Bu topraklarda artık fail meçhul olaylar kalmayacaktır." - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çelikten Kardeşleri PKK'lılar Öldürmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement