Cem Adrian, Şarkılarıyla 1 Kasım'da Konya'da - Son Dakika
Kültür Sanat

Cem Adrian, Şarkılarıyla 1 Kasım'da Konya'da

Cem Adrian, Şarkılarıyla 1 Kasım\'da Konya\'da

7. albümü "Şeker Prens ve Tuz Kral"ın tanıtım konserlerine ara vermeden devam eden Cem Adrian, 1 Kasım Cuma akşamı Konyalı hayranları için söyleyecek.

23.10.2013 09:32  Güncelleme: 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cem Adrian; "Şeker Prens ve Tuz Kral" albümünün kayıtlarına, "Siyah Bir Veda Öpücüğü"nü yayınladıktan yalnızca 3 ay sonra, Aralık 2012'de başladı. Adrian, 7. albümünde, yeni yazdığı şarkıların yanı sıra; "Tek Kişilik Aşk" gibi, birkaç eski ve hiç söylemediği şarkısını da yeniden ele aldı. 18 yaşında yazdığı "Tek Kişilik Aşk" şarkısını aynı vokal rengi ve aynı hissiyatı tekrar yakalayıp o dönemdeki kaydına uygun olarak yeniden kaydeden sanatçı; şarkının, kendi çektiği videosunu da albümün ilk videosu olarak sosyal medya kanalları üzerinden yayınladı. "Hâlâ" adlı şarkısını ise iki albümdür beklettiğini belirten Adrian; albümün, kendisi için en özel ve en sevdiği şarkısı "Şeker Prens ve Tuz Kral"ı ise Ocak 2013'te yazdı.

"Şeker Prens ve Tuz Kral"da, içindeki deneysel aranjörü biraz dizginleyip müziğini daha şarkı" formatında kaydetmeye çalıştığını vurgulayan Adrian; bu değişimin, 60'ların ve 70'lerin romantik müziğine olan ilgisi ve o müzikten aldığı ilhamdan kaynaklandığını belirtiyor.

Prodüktörlüğünü yine kendisinin yaptığı, DokuzSekiz Müzik etiketiyle yayınlanan "Şeker Prens ve Tuz Kral" albümünde bulunan 11 şarkının tüm sözleri, besteleri ve aranjeleri Adrian'a ait. Albümlerini yalnız başına kaydetmenin, teknik tüm meseleleri tek başına çözmenin zor ve zaman alıcı olduğunu ancak bunun kendi seçimi olduğunu belirten Adrian'ın albümün ağırlıklı enstrümanı piyanoyu Sezgin Alkan çaldı.

Albüm kapağı konsepti ve tasarımı konusunda; daha önceki albümlerinde de işbirliği yaptığı sanat yönetmeni Hümeyra Uçan ve fotoğraf sanatçısı Boğaç Dalkıran ile hassas bir çalışmaya imza atan Cem Adrian'ın albüm fotoğraflarındaki kostüm tasarımı da yine Hümeyra Uçan imzası taşıyor.

Adrian'ın 1 Kasım 2013, Cuma akşamı Konya'da vereceği konser, Rixos Otel Greenmile'da gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Cem Adrian, Şarkılarıyla 1 Kasım'da Konya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement