Cem Uzan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Parası da Tehlikede - Son Dakika
Ekonomi

Cem Uzan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Parası da Tehlikede

Türkiye'ye karşı uluslararası mahkemelerde açtığı yaklaşık 100 milyar dolarlık davaların tümünü kaybeden Cem Uzan'a bir kötü haber de Körfez'den geldi.

18.09.2014 07:56  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'ye karşı 100 milyar dolarlık dava açan Cem Uzan'ın zulaları bitmiyor. Bu yılın başında Hong Kong ve Singapur'da zulası ortaya çıkan Uzan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki parası da tehlikede.

Türkiye'ye karşı uluslararası mahkemelerde açtığı yaklaşık 100 milyar dolarlık davaların tümünü kaybeden iş adamı Cem Uzan'a bir kötü haber de Körfez'den geldi. Uzan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki zulasına el konulacak. Uzun yıllardır 2 milyar dolardan fazla olan borcu ödenmediği için Uzan'ın peşine düşen Motorola, Türk iş adamının Birleşik Arap Emirlikleri'nde küresel bir bankadaki parasını buldu.

30 MİLYON DOLARLIK PARAYA EL KONULMASI İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDULAR

Motorola avukatları, 30 milyon dolarlık paraya el konulması için New York Mahkemesi'ne başvurdu. Uzan ailesine ait paranın, dünyanın en büyük bankalarından biri olan İngiltere merkezli Standard Chartered'da olduğu öğrenildi. Bu yılın mart ayında da Uzan'ın Uzakdoğu'daki bir başka zulasına ulaşıldı.

UZAKDOĞU BAĞLANTISI

ABD'li Yargıç Jed Rakoff'un Motorola'ya başta Cem- Hakan Uzan kardeşler olmak üzere ailenin e-maillerini izleme izni vermesinin ardından Asya'da yatırımları olduğu ortaya çıktı. Uzanlar'ın internet yazışmalarından Hong Kong ve Singapur'da da mal varlıkları olduğu tespit edildi. Motorola tarafından hemen bu ülkelerdeki mahkemelere gerekli başvurular yapıldı.

5.2 MİLYAR DOLARLIK DAVA AÇTI

15 Kasım 2013'te Hong Kong'da, 18 Kasım'da da Singapur'da Uzanlar'a ait olduğu tespit edilen tüm mal varlıkları donduruldu. Motorola Uzan ailesinden kişilerin de bulunduğu 12 sanığa, Hong Kong'da 5.26 milyar dolarlık dava açtı. Dava açılanlar arasında Kemal Uzan, oğulları Cem ve Hakan Uzan da var.

Cem Uzan\'ın Birleşik Arap Emirlikleri\'ndeki Parası da Tehlikede
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Cem Uzan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Parası da Tehlikede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • TÜRK OĞLUTÜRK: Ülkede kim olumlu bir iş yapmaya çalışsa sonu UZAN gibi olur; Tayyipin ilk icratı UZAN grubunu yok etmekti bunu mantıklı her birey GözlemleyebiLir . . Neden sizce? malesef Ülke çapında araştırmadan atan tutan çok sanki UZAN grubu adamları öpmüş. . ! milyonlarca insana ekmek veren onca firma kapatılmış ben TÜRK OĞLU TÜRK'ÜM diye basbas bağırmış elbette bu birilerini kızdırmış neyse ne kadar yazssam Cahile laf anlatılabilirmi Cevap orada biryerde . . ! 18 8 Yanıtla
  • HASAN: BU ÜLKEDE ÇALMAYAN BİRİNİ GÖSTERİN UTANMADAN DİYİCEKLER BABA MİRASI BABALARINIZ KAHVALTIDA EKMEK BULAMZLARDI 10 0 Yanıtla
  • ^AMAR: 1992 YILINDA İMAR BANKASI BATIYOR DİYE SANSASYON ÇIKARIPTA BİZİM FAİZLERLE ADAM OLDULAR ALIN TERİYLEMI ZENGİN OLDULAR 2 1 Yanıtla

Advertisement