Cemaat Bu Camilere Sadece "Cuma ve Bayramda" Geliyor - Bursa - Son Dakika
Güncel

Cemaat Bu Camilere Sadece "Cuma ve Bayramda" Geliyor - Bursa

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Cuma camisinin bulunduğu köyden detaylar Cuma camisinden dış detaylar Cemaatin camiye gelme detayları Cuma hutbesinden ve namazından detaylar Yerel araştırmacı Mehmet Pelvan'ın röportajı Harmancık Müftüsü Mehmet Öz'ün röportajı "Cuma Camii"nde sadece cuma ve bayram namazları kılınıyor Bursa'nın dağ yöresi ilçelerinde köylülerin toplanıp, cuma ve bayram namazlarını bir camide kıldığı "Cuma Camii" geleneği, asırlardır devam ediyor Geleneğin sürdüğü köylerde bulunan diğer camilerde, cemaatin namazlarda Cuma Camii'nde toplanmalarını sağlamak amacıyla minber bulunmuyor Cuma Camii'nin bulunduğu mahalleden olan yerel araştırmacı Pelvan: "Bu geleneğin bir özelliği de bölgeye sosyal ekonomik yönden katkı sağlamasıdır.

19.02.2016 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Cuma camisinin bulunduğu köyden detaylar

Cuma camisinden dış detaylar

Cemaatin camiye gelme detayları

Cuma hutbesinden ve namazından detaylar

Yerel araştırmacı Mehmet Pelvan'ın röportajı

Harmancık Müftüsü Mehmet Öz'ün röportajı "Cuma Camii"nde sadece cuma ve bayram namazları kılınıyor

Bursa'nın dağ yöresi ilçelerinde köylülerin toplanıp, cuma ve bayram namazlarını bir camide kıldığı "Cuma Camii" geleneği, asırlardır devam ediyor

Geleneğin sürdüğü köylerde bulunan diğer camilerde, cemaatin namazlarda Cuma Camii'nde toplanmalarını sağlamak amacıyla minber bulunmuyor

Cuma Camii'nin bulunduğu mahalleden olan yerel araştırmacı Pelvan:

"Bu geleneğin bir özelliği de bölgeye sosyal ekonomik yönden katkı sağlamasıdır. Buraya farklı köylerden gelen insanlar tanışır, kaynaşırlar. Namaz sonrası cami önünde pazar kurulur. İnsanlar alışveriş yapar. Köylüler birbirlerini evlerine davet eder. Böylece dünür olan, düğün yapanlar olur"

Bursa'nın dağ yöresi ilçeleri olan Harmancık, Büyükorhan, Keles ve Orhaneli'nin kırsal mahallelerinde (eski köy) yaşayanların bir araya gelerek sadece cuma ve yılda iki kez de bayram namazlarını kıldıkları "Cuma Camii" geleneği, ayakta kalan iki camide asırlardır sürdürülüyor.

Geleneğin devam ettiği Harmancık'ın Nalbant Mahallesi ile Büyükorhan'daki Cuma Camii'nde cemaatin cuma ve bayram namazlarını hep beraber kılmalarını sağlamak amacıyla bölgedeki diğer camilerin içinde minber bulunmuyor.

Cemaat Bu Camilere Sadece "Cuma ve Bayramda" Geliyor - Bursa
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cemaat Bu Camilere Sadece 'Cuma ve Bayramda' Geliyor - Bursa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement