Cemaat Evleri Tek Tek Kapanıyor - Son Dakika
Güncel

Cemaat Evleri Tek Tek Kapanıyor

Cemaat Evleri Tek Tek Kapanıyor

Evlerine ateşler salsın mı demiştiniz?

17.08.2014 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17-25 Aralık operasyonlarıyla AK Parti Hükümeti'ne darbe yapmayı amaçlayan paralel yapı, sandıkta yediği tokatların ardından tabanını da kaybetmeye başladı.

Gülen örgütünün, esnaftan topladığı himmetlerle finanse ettiği evlerin bir kısmını kapattığı öğrenildi. Mevcut evlerin son kiralarının ise kapatılanların eşyalarının satılmasıyla ödendiği belirtiliyor.

17-25 Aralık operasyonlarıyla AK Parti Hükümeti'ne darbe yapmayı amaçlayan paralel yapı, sandıkta yediği tokatların ardından tabanını da kaybetmeye başladı. En son 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimindeki başarısızlık sonucunda cemaatten ayrılmaların arttığı ve Gülen örgütünün esnaftan topladığı himmetlerle finanse ettiği evlerin bir kısmını kapattığı öğrenildi.

PARA DEVLETTEN, EMİR ABİLERDEN

Paralel yapı, devlet içine yerleştirdiği ve emri amirinden değil abisinden alan grupla hükümete karşı 17 ve 25 Aralık tarihlerinde darbe yapmak istemişti. Bu planında başarılı olamayan paralel örgüt, montaj kasetlerle seçim sürecini etkilemeye çalışmıştı. Bunun ardından 2014 yerel seçimlerinde özellikle büyük şehirlerde seçimlerde AK Parti'den sonra kazanma ihtimali en yüksek adaya yönelmiş ve AK Parti'nin adayının seçimleri kaybetmesi için elinden geleni yapmıştı. Aralık operasyonlarındaki gibi burada da başarılı olamayan örgüt ümidini bir başka bahar olan 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerine saklamıştı. Gülen örgütü, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Başbakan Erdoğan'a karşı CHP ve MHP başta olmak üzere 14 partinin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermiş; fakat planları tutmamıştı.

CEMAAT EVLERİ KAPATIYOR

Paralel yapının üst üste aldığı başarısızlıklar cemaat tabanında da büyük tepkiye neden oldu. Birçok vatandaşın Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası paralel yapıyla olan ilişkisini sonlandırdığı öğrenildi. Kirli operasyonlar ve şer ittifaklarını gören cemaat üyeleri örgütü bir bir terk etmeye başlayınca paralel yapının öğrenci evleri de kapanmaya başladı. Esnafların da paralel yapıdan desteğini çekmesi üzerine ekonomik bunalıma giren yapının, birçok yurt, dershane ve kolejini kapatmak zorunda kaldığı belirtiliyor.

EŞYAYLA KİRA ÖDÜYORLAR

Kopmalar sonucunda himmetlerinde de önemli ölçüde kayıp yaşayan cemaat abileri ekonomik olarak da darboğaza girmiş durumda. Hatta kapanmayan evlerin kirasını ödemek için kapatılan evlerin eşyalarının 2. el piyasasında satıldığı öğrenildi. Daha önce ev seçiminde lüks evleri tercih eden paralel yapının şimdilerde ise evlerinin konforunda da gözle görülür bir düşüş olduğu gelen haberler arasında.

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Güncel Cemaat Evleri Tek Tek Kapanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement