Cemaat'in İstihbarat Şefi Tutuklandı! - Son Dakika
Güncel

Cemaat'in İstihbarat Şefi Tutuklandı!

Cemaat\'in İstihbarat Şefi Tutuklandı!

Hrant Dink davasında flaş gelişme

27.02.2015 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hrant Dink cinayeti soruşturmasında mahkemeye sevk edilen Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tutuklandı.

Ankara'da dün gözaltına alınan İstanbul'a getirilen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'nin eski başkanı Ramazan Akyürek, İstanbul'a getirilmişti.

Terör ve Örgütlü Suçlarla Mücadele Bürosu'nda görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından yaklaşık 4 saat sorgulanan Akyürek, "ihmali davranışla ölüme sebebiyet vermek", "resmi belgede sahtecilik" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

TUTUKLANDI

Hrant Dink cinayeti soruşturmasında mahkemeye sevk edilen Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tutuklandı.

DÖNEMİN TRABZON EMNİYET MÜDÜRÜYDÜ

Akyürek, Dink'e yönelik suikast istihbaratının alındığı dönemde Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunuyordu. Akyürek, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de öldürülmesiyle ilgili, o dönemde görevde olan kamu görevlilerinin ihmalinin olup olmadığının araştırıldığı soruşturmada, Ekim 2014'te İstanbul'da Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan'a 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermişti.

Akyürek ifadesinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul Emniyeti'ne gönderilen 'Hrant Dink'e karşı eylem yapılacağı' yönündeki rapordan haberdar olduğunu belirtmişti. Akyürek, Hrant Dink'in bu istihbarat bilgisinin ardından İstanbul Koruma Şube Müdürlüğü tarafından koruma altına alınması gerektiğini ifade etmiş, İstihbarat Daire Başkanı olarak böyle bir görevinin olmadığını söylemişti.

ALİ FUAT YILMAZER'İ İŞARET ETMİŞTİ

Dink ile ilgili yazışmalardan iki ay sonra Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'na atandığını belirten Akyürek, Dink öldürüldüğünde daire başkanı olarak Ankara'da görev yaptığını söylemiş, cinayet sırasında İstanbul İstihbarat Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer'i işaret etmişti.

3 TUTUKLU BULUNUYOR

Hrant Dink cinayetinde ihmali olduğu iddia edilen, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ile emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 9 kamu görevlisi hakkında açılan soruşturmaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce verilen takipsizlik kararı, Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 6 Haziran 2014'te kaldırılmıştı. Şüphelilerin ifadelerine başvurulurken, polis memurları Muhittin Zenit, Özkan Mumcu ile Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir tutuklanmıştı.

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Güncel Cemaat'in İstihbarat Şefi Tutuklandı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement