Cemal Çıkrık, Pursaklar'a Veda Etti - Son Dakika
Yerel

Cemal Çıkrık, Pursaklar'a Veda Etti

Pursaklar’da yaklaşık 8 yıl İlçe Müftüsü olarak görev yapan Cemal Çıkrık, tayininin Adapazarı İlçe Müftülüğü’ne çıkması nedeniyle ilçeye veda etti.

24.08.2015 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar'da yaklaşık 8 yıl İlçe Müftüsü olarak görev yapan Cemal Çıkrık, tayininin Adapazarı İlçe Müftülüğü'ne çıkması nedeniyle ilçeye veda etti.

Pursaklar'ın kurucu İlçe Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık, 8 yıl görev yaptığı Pursaklar'a veda etti. Altın Koru'da Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen veda yemeğine Belediye Başkanı Selçuk Çetin, eski bakanlardan Hasan Hüseyin Ceylan, Ankara İl Müftü Yardımcısı Ali Gülden, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, ilçe müftüleri, ilçedeki yöneticiler, belediye ve müftülük personeli katıldı. Miraç Camii İmam Hatibi Mustafa Çiçek'in okuduğu Kur'an tilaveti ile başlayan veda yemeği, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin yaptığı konuşmada, Cemal Çıkrık ile abi-kardeş ilişkisi kurduklarını ve birlikte ilçeye önemli hizmetler yaptıklarını belirtti. Yaklaşık 8 yıl birlikte çalıştıklarını belirten Başkan Çetin "Başta ben olmak üzere bütün belediye mensubu kardeşlerimizle kendisini abi olarak bildik, kapımızı her zaman açtık. Gece gündüz 24 saat koşuşturdu. Gökkubbede hoş bir seda bırakmak hepimizin boynunun borcu. Pursaklar'da biz bunu hocamızla birlikte yaşadık. Hoşgörülüydü, güler yüzlüydü. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Türkiye'de birlikte örnek projelere imza attıklarını kaydeden Çetin, İlçe Müftülük binası, Hafızlık ve Kur'an kursu binası,hafızlık, fen bilimleri ve spor eğitimini birlikte veren Medine İmam Hatip Lisesi'nin yapılmasında Cemal Çıkrık'ın önemli katkıları olduğunu söyledi.

"45 yıllık dostum, arkadaşım ve karındaşım" diyerek sözlerine başlayan eski bakanlardan Hasan Hüseyin Ceylan ise "Belediye Başkanımız ve Cemal Hocamızın gayretleriyle ilçemizde 7 imam hatip okulu oldu. Nereden nereye geldik. İmam hatiplerden Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız, müftülerimiz çıktı. İnanıyorum ki bundan sonra da çok güzel insanlar yetişecek. Güzel nesillere ihtiyaç vardır. Halk içinde hakla beraber olan insanlara ihtiyaç vardır. Cemal Hocam böyle bir insandır" diye konuştu.

ÇIKRIK: "BEN PURSAKLAR'DAN RAZIYIM"

Pursaklar'ın kurucu Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık, yaklaşık 8 yıldır görev yaptığı ilçeden ayrılmanın çok kolay olmadığını belirterek, "Sayın Belediye Başkanımız ile çok güzel günlerimiz geçti. Bu hukukumuz her zaman devam edecektir. Allah kendisinden razı olsun. Herkese teşekkür ediyorum. İlçede büyük birlik beraberlik var. Ben Pursaklar'dan razıyım. Her türlü hakkımızı helal ediyorum. Gönüllerimiz ve dualarımız beraber olsun" dedi.

Programın sonunda Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Müftü Cemal Çıkrık'a ibrik ve koku hediye etti. Müftülük personeli adına ise Ahmet Güllük, Halil İbrahim Hayta ve Zehra Koçyiğit, tablo takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cemal Çıkrık, Pursaklar'a Veda Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement