Cemal Güney Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Cemal Güney Güven Tazeledi

Cemal Güney Güven Tazeledi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Türk Metal Sendikası Bozüyük Şubesinin yapılan 5.’inci olağan kongresinde delegelerin tamamının oyunu alan mevcut Başkan Cemal Güney yeniden başkanlığa seçildi.

28.02.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Türk Metal Sendikası Bozüyük Şubesinin yapılan 5.'inci olağan kongresinde delegelerin tamamının oyunu alan mevcut Başkan Cemal Güney yeniden başkanlığa seçildi.

Bir otelde yapılan kongrede konuşan Başkan Cemal Güney, gelir dağılımındaki adaletsizlikten bahsederek kıdem tazminatını kimseye yedirmeyeceklerini söyledi. Şube Başkanı Cemal Güney konuşmasında, "2014 yılında iş sözleşmesi sizin kararlı ve dik duruşunuz sayesinde toplamda çıkan enflasyonun üç katı bir toplu sözleşmesi imzaladınız. Sizlere teşekkür ediyorum. 2014 yılı çalışma hayatının en kötü yılı olarak tarihe geçmiştir. Bir yıl içinde iş kazalarında bin 570 kişi hayatını kaybetmiştir. Sanatçı bir reklam filmi için bir kaç saatini veya bir gününü harcayarak 500 bin lira alırken yerin 500 metre altında asgari ücretle çalışan binlerce maden işçisi var. Ölen maden işçilerini unutmayacağız. Burada vurgulamak istediğim gelir dağılımındaki adaletsizliktir. Asgari ücret en düşük memur maaşı ile aynı olmalıdır" dedi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce ise konuşmasında, kıdem tazminatının kırmızı çizgileri olduğunu ve bunu herkesin bilmesi gerektiğini söyledi. Aslıyüce, "Emek için ekmek için mücadele eden bir sendikayız. 52 yıldır da bu onurlu mücadelenin bayrağını gururla taşımaya devam ediyoruz. Gelir dağılımındaki adaletsizlik büyük boyutlara ulaştı. Gelir adaletsizliği zincirin halkaları gibidir. Aynı adaletsizlik sağlık ve eğitimde de kendini gösteriyor. Parası olan tedavisini en iyi şekilde yaptırmakta ve parası olan okumaktadır. Parası olmayan ise bu haklardan mahrum bırakılmakta toplumun bağrında yaralar açmaya devam etmektedir. Bu tablo bu ülke insanımızın kaderi olamaz. Çalışma hayatımızın kangren olmuş diğer sorunlarını yıllarca dile getirmemize rağmen hiçbir önlem alınmadığı gibi yeni yeni dertlerle de baş başayız. Küresel sermaye gözünü kazanılmış haklarımıza dikti. Şimdi de kıdem tazminatımız elimizden alınmak isteniyor. Kiralık işçi uygulamasıyla emekçiler köle pazarlarında kiralanmak isteniyor. Çeşitli adlarda ucuz işçilik getirilmeye çalışıyor. Kiralık işçi düzenlemesiyle işçi simsarlığı getirilerek modern amele pazarları kurulacak. İşçilerimiz açıkça aldatılıyor. Biz kıdem tazminatının fona devredilmesine kesinlikle karşıyız" diye belirtti.

Konuşmaların ardından gündemin uygulanmasının ardından yapılan seçimler sonrasında seçime katılan delegelerin tamamının oyunu alan mevcut başkan Cemal Güney yeniden başkanlığa seçildi.

Kongreye Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, çevre illerin Türk Metal Sendikası şube başkanları, fabrika müdürleri, siyasi parti temsilcileri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve delegeler katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cemal Güney Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement