Cemal Reşit Rey Konser Salonunda Tören Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Cemal Reşit Rey Konser Salonunda Tören Düzenlendi

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonunda tören düzenlendi.

30.08.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonunda tören düzenlendi.

Programa, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan, diğer yetkililer ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.

1. Ordu Komutanlığından Piyade Kurmay Albay Nihat Aksüt, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, 30 Ağustos'ta, Türk milletini yok etmeye çalışan zihniyetin tarihte eşine az rastlanır bir galibiyetle mağlup edildiğini söyledi.

30 Ağustos Zaferi'nin 94. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve sevincini yaşadıklarını belirten Aksüt, "19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışıyla başlayan milli mücadele, Türk milletinin varını yoğunu ortaya koyarak ordusuna verdiği destekle devam etmiş, Amasya, Merzifon ve Sivas'ta yapılan kongrelerle tüm ülke kenetlenerek tek vücut olmuştur. Zor şartlar altında kazanılan Birinci ve İkinci İnönü muharebeleri esnasında ordu ve milletin moral gücü en üst seviyeye çıkmıştır." dedi.

Aksüt, Sakarya Meydan Muhaberesiyle düşmanın taarruz gücünü kırıldığını vurguladı. Toplumun dil, din, ırk, mezhep ve inanç farklılığı göstermeksizin bir araya geldiğini ve ordunun kısa süre içinde 30 Ağustos'ta düşman kuvvetlerini etkisiz hale getirip zafere ulaştığını dile getiren Aksüt, şöyle devam etti:

"30 Ağustos zaferi, Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yurdumuzu işgal eden düşman karşısında ümitsizliğe kapılmak yerine kanını son damlasına kadar akıtarak onurunu korumak için gösterdiği eşsiz mücadelenin bir sonucudur. Bu zafer doğrultusunda Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atıldı. 'Milletimizin tam bağımsızlık ve özgür yaşaması için gerekli koşullar bu zaferle sağlanmıştır."

Aksüt, gücünü milletin sonsuz sevgi ve desteğinden alan Türk Silahlı Kuvvetlerinin dün olduğu gibi bugünde milletinin emrinde olduğunu kaydetti.

"Düşman kimi zaman içeride kimi zaman dışarıda"

Öğretmen Albay Erhan Altınok ise düşmanın kimi zaman içeride kimi zamansa dışarıda olduğunu ifade ederek, şunları anlattı:

"Ama her nerede olursa milletin ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin hakiki evlatları, yiğit emniyet mensuplarımızca el ele gönül gönüle, diz dize, yürek yüreğe vererek her türlü saldırıya dur diyecek mutlak kararlılıktadır. Halkımızın Peygamber Ocağı diye nitelendirdiği şanlı ordumuzun üzerinde taşıdığı üniforma sadece bir elbiseden ibaret değildir. Bu üniforma aziz milletimizden beslenen gerçek evlatlarının hakiki askerlerinin, nice şehidin, nice gazinin bin yıllık şerefi haysiyeti ve hatta tenidir. Vatan, bayrak, millet ve devlet söz konusu olduğunda 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla görev yapan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin devletimizin ve yüce milletimizin daima emrinde, daima hizmetindedir."

Albay Altınok, konuşmasının ardından Yusuf Ziya Ortaç'ın "Mehmetçik" isimli şiirini okudu.

Program 1. Ordu Bölge Bando Komutanlığının seslendirdiği marşlarla sona erdi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonunda Tören Düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cemal Reşit Rey Konser Salonunda Tören Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement