"Tarım Kredi Kooperatifini Aktif Hale Getireceğiz" - Son Dakika
Yerel

"Tarım Kredi Kooperatifini Aktif Hale Getireceğiz"

"Tarım Kredi Kooperatifini Aktif Hale Getireceğiz"

Van'ın Gevaş Tarım Kredi Kooperatifi Başkanlığına seçilen Fırat Çemberlitaş, tarım kredi kooperatifini aktif hale getireceklerini söyledi.

26.03.2014 09:49  Güncelleme: 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN (İHA) – Van'ın Gevaş Tarım Kredi Kooperatifi Başkanlığı'na seçilen Fırat Çemberlitaş, tarım kredi kooperatifini aktif hale getireceklerini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Çemberlitaş, geçtiğimiz hafta yapılan seçim sonrasında Gevaş Tarım Kredi Kooperatifi Başkanlığı'na seçildiğini hatırlattı. Çemberlitaş, "Seçildikten hemen sonra kolları sıvadık ve işe koyulduk. İlçemiz tarihi ve coğrafi yapısıyla diğer ilçelerden nasıl ön sıralarda yer alıyor ise tarım alanında da aynı zenginliğe sahibiz. İlçemizde tarımla uğraşan yaklaşık 2 bin üreticimiz bulunmaktadır. Bu çiftçilerimiz hep ilkel anlamda tarımla uğraşmakta ve bugüne kadar profesyonel tarımla tanışmamaktalar. Bizim bundan sonraki hedefimiz tarımı hobi olarak değil ekonomiye kazandırmak ve ilçemizde profesyonel tarımı yaygınlaştırmak olacaktır. Hedefimiz üreticilerin ekonomik menfaatlerini korumak ve özellikle meslek ve geçimleriyle ilgili ihtiyaçlarını sağlamak amacıyla karşılıklı yardım prensibine dayanılarak çalışmaktır" dedi.

Bundan sonra yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi veren Çemberlitaş, "Kısa ve orta vadeli kredi ile her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılamak, mahsullerini değerlendirmek ve pazarlamak, müştereken faydalanabilecekleri her çeşit makine, ekipman ve tesisleri temin etmektir. Ortak ve gerektiğinde diğer üreticilerin; üretim ve zaruri tüketim maddeleri ile üretim araçlarını toptan sağlamak ve bu maksatla merkez birliği yönetim kurulunun müsaadesi ile kuruluşlara iştirak etmek, hükümetçe görev verildiği takdirde, devletçe yapılacak destekleme ödemelerine aracılık etmek, el sanatlarını geliştirmek ve mamullerini değerlendirmek, mesleki ve teknik yönden bilgilerini arttırmak, sosyal ve kültürel konularla ilgili faaliyetlerde bulunmak, kurslar açmak ve seminerler tertip etmektir" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Tarım Kredi Kooperatifini Aktif Hale Getireceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement