Cemevi Ordu Büyükşehir Belediyesinin Katkılarıyla Tamamlanacak - Son Dakika
Yerel

Cemevi Ordu Büyükşehir Belediyesinin Katkılarıyla Tamamlanacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesi Nizamettin Mahallesi'nde yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanılan Alevi Kültür Merkezi (Cemevi) inşaatında incelemelerde bulundu Yılmaz: "Büyükşehir Belediyesi olarak taraflı, tarafız bütün derneklere, yapılara destek olacağımızı söylemiştik.

15.09.2014 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesi Nizamettin Mahallesi'nde yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanılan Alevi Kültür Merkezi (Cemevi) inşaatında incelemelerde bulundu.

Ordu Alevi Kültür Derneği Başkanı Tuncay Özenç ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Yılmaz, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Büyükşehir Belediyesi olarak, taraflı, tarafız bütün derneklere, yapılara destek olacağımızı söylemiştik. Bu farklılıklar bizim renkliliğimizdir" dedi.

Sürdürülen inşaatın dernek yönetimi ve üyelerinin katkıları ile artık belirli bir noktaya geldiğini, bundan sonraki süreçte Ordu Büyükşehir Belediyesinin katkı sağlayacağını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Alevi Kültür Merkezi (Cemevi) inşaatında belli bir aşamaya geldiğini tespit etmek suretiyle gördük.  Arkadaşlarımız kendi imkanlarıyla, hayır toplamak suretiyle bu inşaatı bu noktaya getirmişler. Bu aşamadan sonra da zorlanmaya başlamışlar. Biz de inşallah seçim öncesi vaatlerimizden bir tanesi de Büyükşehir Belediyesi olarak taraflı tarafız bütün derneklere, yapılara destek olacağımızı söylemiştik. Alevi kültür derneklerimizin de Ordu'daki Altınordu ilçemizde böyle bir mekana ihtiyacı olduklarını biliyorduk. Biz üzerimize düşeni yapacağız. İnşallah kış mevsimine kadar etrafını çevirmek suretiyle, bu mekanı kısmen de olsa hazır hale getirebilirsek ilk toplantımızı yine burada biraz daha kalabalık bir şekilde sizlerle yapmak isteriz."

Çalışmalara her konuda destek vereceklerini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bizim renkliliğimizdir bu farklılıklar. Özellikle Alevi ve Bektaşi yapısıyla Ordu insanının, hatta Karadeniz insanının muazzam bir uyumu vardır. Bu uyum bundan sonra da devam edecek. Zira biz 1994 yılından itibaren yerel yönetimlerde nihayetinde Ordu'da da ilk cemevini açmış yerel yöneticileriz. Hem Fatsa'da hem Ünye'de. Burada da üzerimize düşen, imkanlarımız çerçevesinde yapmamız gereken ne varsa gönül rahatlığıyla ve hemşehrilerimizin mutluluğunu ön plana çıkartmak suretiyle destek olacağımızı söylüyoruz. Zenginliliğimizi, renkliliğimizi geliştirme adına yapacağımız her türlü yardımın da kamuoyu tarafından da olumlu karşılanacağını biliyoruz. Önümüzdeki süreçte İnşallah tekrar geliriz, yerinde bakarız denetimini yaparız. Zaten bu işle yetkili arkadaşlarımızda süreci bundan sonra kontrol edecekler. İnşallah Ordu ismine ve talebe uygun güzel bir mekana kavuşmuş oluruz."

Ordu Alevi Kültür Derneği Dernek Başkanı Tuncay Özenç ise Başkan Yılmaz'a teşekkür ederek, 20 yıldır özlemi içerisinde oldukları Cemevi'nin verilecek destekle kısa bir süre içerisinde hizmete kazandırılacağını ifade etti.

Özenç, şunları kaydetti:

"Alevi Kültür Derneği Ordu Şubesi olarak 20 yıldır Ordu'da bir kültür merkezi cemevi özlemi istemi gayreti içerisindeyiz. Tabi bunu yapmak şimdiye kadar pek mümkün olmadı. Arsa konusunda sıkıntılarımız oldu. Mali konularda sıkıntılarımız oldu. Dolayısıyla ancak geçen yıl temel atmak nasip oldu. Tabi proje itibariyle büyük bir proje. Kendi iç dinamiklerimiz ve kendi sağladığımız kaynaklarla belli bir noktaya getirmeye çalıştık.  Son noktada da bütün kaynakları tüketmiş ve ciddi anlamda da inşaatımızı da durdurmuştuk. Büyükşehir belediye başkanımız sağ olsun bu noktada devreye girdi ve inşaatın geri kalanıyla ilgili taleplerimizi temin edeceğini söyledi. Biz Büyükşehir'e, Enver Yılmaz Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cemevi Ordu Büyükşehir Belediyesinin Katkılarıyla Tamamlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement