Cemil Bayık: Kobani'den Sonra Afrin de Hedefte - Son Dakika
Güncel

Cemil Bayık: Kobani'den Sonra Afrin de Hedefte

KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, "Kobani'nin ardından Afrin kantonuna yönelik de bir saldırı tehlikesi bulunuyor." dedi.

12.11.2014 08:50  Güncelleme: 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Independent gazetesi, deneyimli Orta Doğu muhabiri Patrick Cockburn'ün Kandil Dağı'nda KCK Eş Başkanı Cemil Bayık'la yaptığı bir röportaja yer verdi. Gazete röportajı, ana sayfasından manşet olarak, Bayık'ın bir çadırın önünde çekilmiş fotoğrafı ve " Kobani'yi koruyacağız" başlığıyla yayınladı.

"KOBANİ DÜŞMEYECEK"

Röportajda ilk olarak Bayık'ın Kobani'yle ilgili söyledikleri aktarılıyor: "Kobani düşmeyecek. Doğu ve Güney cephelerinde ilerliyoruz. Kobani'deki Kürt savaşçıların belediye binasını geri almada başarılı olduğunu ve IŞİD'in (Irak Şam İslam Devleti) elinde bulundurduğu bir camiyi havaya uçurmak zorunda bırakıldığını" söylüyor.


Bayık'a göre ABD jetleri Kobani'yi bombalamaya devam ediyor ancak savaşçılar bombalamalar sırasında yamaçtaki evlere girip gözden kayboluyor ve daha sonra mevkilerini yeniden ele geçiriyor.

Bayık, Kobani ardından Afrin kantonuna yönelik de bir saldırı tehlikesi bulunduğunu vurguladı.

NUSRA CEPHESİ AFRİN'E DOĞRU İLERLİYOR

Afrin Suriye'nin kuzeyinde, Kürtler tarafından Rojava olarak adlandırılan bölgede, PYD (Demokratik Birlik Partisi) öncülüğünde Kürt gruplar tarafından ilan edilen üç kantondan biri. KCK liderine göre son haftalarda ılımlı isyancı grupları yenilgiye uğratan Nusra Cephesi örgütü Afrin'e doğru ilerliyor.

"ÖNCE PANİK YARATIP, SONRA SALDIRIYORLAR"

"Sınırlarına yaklaşıyorlar" diyor Bayık ve ekliyor: "Köylüleri telefonla arayarak 'Kaçın yoksa sizi öldüreceğiz' diyorlar. IŞİD gibi psikolojik savaşı kullanıyorlar. Önce insanlar arasında panik yaratıyorlar sonra da saldırıyorlar. Kobani düşer veya Nusra Cephesi saldırırsa Türkiye'yle barış sürecine devam etmenin artık mümkün olmayacağını" ifade etti.

"KÜRTLER İZİN VERMEYECEK"

Türkiye'nin Nusra Cephesi üzerinde, örgütün Kobani'ye saldırmasını önleyecek kadar etkisi olduğunu belirten Bayık, "Kürtler Kobani ve Afrin'in soykırım ve katliam tehlikesi altına kalmasına izin vermeyecek." dedi.

"PKK VE ABD'NİN DOĞRUDAN TEMASI YOK"

PYD'nin ABD ile görüşmesiyle ilgili Bayık, "PKK Amerikalılarla doğrudan temas içinde değil ama PYD ve YPG içinde" demiş.

Bayık, Kobani'deki Kürtler'in ABD hava kuvvetleriyle doğrudan temasta olduğu bilgisini de teyit etmiş: "Eğer sahada koordinat veren bağlantılar ya da insanlar olmasaydı ABD silah ve mühimmat gönderemez ve mevzilere yönelik bombalama gerçekleştiremezdi." (Kaynak: BBC Türkçe)

Cemil Bayık: Kobani\'den Sonra Afrin de Hedefte
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Cemil Bayık: Kobani'den Sonra Afrin de Hedefte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • alevi: Adam gibi adam. 40 yildir devlet bas tutuyorlar, cunku davalari hakli. Bir insan once bir arastirir bu adamlari, dusuncelerini ogrenir. . . . sonra insanca elestirini yapar. Ama bizim insanlarin beyni resmi ideolojin ve medyanin sundugu yalanlarda ve asilsiz bilgilerden baska birsey gormez. . . 15 85 Yanıtla
  • malatya lı: seneryo belli ABD önce suriye de bir batalık oluşturdu sonra sivrisineklerin gelmesini kolaylaştırdı şimdide cıkmış sivrisinek avına pkk ya verilen bütün silahlar yarın TÜRKİYE ye cevrilecek pkk şu anda ABD ve diğer koalisyon devletler sayesinde daha da güçlü bir duruma geldi. 38 6 Yanıtla
  • resat: allah ne kadar büyük ki karşınıza bu örgütü çıkardı geberin kanlarınızdan 28 12 Yanıtla
    HAYALET: Yani bu örgütmü işidle savaştı tüh lan sizin yüzünüze yalvardınız yakardınız ağladınız. sonunda obama babanız a. b. hiristiyan külübleri yetişti imdadınıza, yoksa dübür gitmişti. . . Etekli çakallar sizi savaşmaya gelince kaçarsınız karıları gönderirsiniz savaşmaya çakal sürüleri 7 1 HAYALET: YİLAN İŞTE SEN BURADA YAZARKEN KADINLARINIZI ÇOCUKLARINIZI SAVAŞTIRIYORSUNUZ. HAYAL GÖRME YİLAN EFENDİ HAYAL AĞLADIĞINIZ YALVARDIĞINIZ GÜNLERİ UNUTMA, SİZ BUSUNUZ İNKARCI, HAİN, KALLEŞ. MÜSLÜMAN KÜRD KARDEŞLERİMİ TENZİH EDERİM 0 0
  • ADOLF HİTLER: ASKERE TAŞ ATAN SİZ. DEVLET İŞ İMKANI SAGLAR İŞ MAKİNASI YAKARSINIZ, OKUL YURT YAPILIR MOLOTOF ATARSINIZ. ELEKTRİK SU BEDAVA FATURASINI BİZ ÖDERİZ, İLLERİNE GEZMEYE GİT HABERSİZCE ÖLDÜRÜRLER, KENDİLER BİZİM İLLERDE ÖZGÜRCE GEZER ÖZGÜRLÜK YOK DERLER. EROİN ESRAR KAÇAK MAZOT SATARLAR MASUMUZ DERLER, SÜREKLİ MAGDURU OYNARLAR, NE VERİRSEN VER ON KATINI İSTERLER, İŞTE SİZ BUYSUNUZ. 32 6 Yanıtla
  • selma: İsitti destekleyenler geberin insallah 20 14 Yanıtla
    ANGARALI: seninde ALLAH belanı versin selma. . . amin 0 8
  • Fena si Kerim: Ulan tek bir şehri bile koruyacak gücünüz yok ama durmadan ahkam kesiyor sun de git işine 24 9 Yanıtla
    ali: Sen o ismini evinde çok deniyorsun değilmi 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement