Cenevre'de Barış Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Cenevre'de Barış Konulu Konferans Düzenlendi

Cenevre\'de Barış Konulu Konferans Düzenlendi

İsviçre'nin Cenevre şehrinde Gazeteci Yazarlar Vakfı ile Diyalog Enstitüsü, 'sivil toplumun barışın inşasındaki yeri' konulu uluslararası konferans düzenledi.

24.10.2014 16:58  Güncelleme: 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsviçre' nin Cenevre şehrinde Gazeteci Yazarlar Vakfı (GYV) ile Diyalog Enstitüsü tarafından 'Sivil toplumun barışın inşasındaki yeri' konulu uluslararası konferans düzenlendi.

Birleşmiş Milletler'in Cenevre Ofisi, ilk defa Türk sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte düzenlenen uluslararası bir konferansa ev sahipliği yaptı. Konferansın açılışında GVY başkanı Mustafa Yeşil ile Hindistan'ın unutulmaz lideri Gandi'nin torunu Ela Gandi yaptı. Konferansta 'Din özgürlüğü, barışın inşası ve sürdürülebilirliği', 'Barış ve gazetecilik', 'Eğitim ve barışın sürdürülebilirliği' konuları tartışıldı. Konferansta sırasıyla Nobel ödül komitesinde yer alan Johan Stalsett, 2012 yılında dünya entelektüeller listesi dokuzuncu sırasında yer almış olan Tarık Ramada, Joost Lagendijk, Güney Kore'den Myung Bac, Budapeşte üniversitesinden Petra Aczel ile Cengiz Aktar söz aldı.

'Eğitim ve barışın sürdürülebilirliği' konulu bölümde Cenevre Üniversitesi'nden Prof. Abdüljalil Akkari'nin moderatörlük yaptı ayrıca BM barış üniversitesi onursal başkanı Swee-Hin ve Avustralya'dan barış endeksli programın yöneticisi Daniel Hyslop bu bölümde konuşmacı olarak söz aldı.

Bu üç başlık altında yapılan konferansta konuşmacıların önemle üzerinde durdukları konunun dünyada barışın sağlanmasının yolunun sivil toplum örgütlerinin yoğun çalışmaları ile tesis edileceğini iddia ederek bütün sivil kuruluş örgütlerini göreve çağırdıklarının altını çizdi. - Cenevre

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cenevre'de Barış Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement