Cenevre Otomobil Fuarı - Son Dakika
Güncel

Cenevre Otomobil Fuarı

Toyota, Cenevre Otomobil Fuarı'nda Yeni Avensis ve Yeni Auris modellerinin dünya prömiyeri ile hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai'nin Avrupa prömiyerini gerçekleştirdi.

03.03.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toyota, Cenevre Otomobil Fuarı'nda Yeni Avensis ve Yeni Auris modellerinin dünya prömiyeri ile hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai'nin Avrupa prömiyerini gerçekleştirdi.

Toyota, 2015 Cenevre Otomobil Fuarı'nda, Yeni Avensis ve Yeni Auris modellerinin dünya prömiyeri ile hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai'nin Avrupa prömiyerini yaptı. Yeni geliştirilen güvenlik teknolojilerini de Cenevre'de tanıtan Toyota, hibrit otomobillerini de fuarda sergiledi.

Yeni Toyota Avensis dinamik yeni ön ve arka tasarımı ve tamamen yenilenen iç mekanıyla kalite algısını daha da ileri bir düzeye taşıdı. Avensis, yeni motor seçeneklerinin yanında, geliştirilen güvenlik özellikleriyle daha güvenli ve konforlu sürüş keyfini her versiyon ve donanım seviyesinde sunuyor. Avensis'in tamamen yeni ve kaliteli iç tasarımı kabinin daha konforlu ve çok daha sessiz olmasını sağlarken, kabinde yer alan Toyota Touch 2 gibi 8 inç'lik multimedya ekranı, sınıfında fark yaratacak bir özellik olarak dikkat çekiyor.

Yeni Avensis'te, 1.6 litrelik dizel motor da ilk kez kullanıldı. Bir önceki jenerasyonda kullanılan 2.0 litrelik dizel motorun yerini alan 1.6 litre D-4D dizel motor, 6 ileri manuel şanzımana sahip ve bir önceki motordan 20 kilogram daha hafif. Yeni dizel 1.6 litre D-4D Avensis'te yakıt tüketimi de yüzde 8 oranında azaldı ve 100 kilometrede ortalama 4.1 litre olarak ölçümlendi.

Yeni Avensis'te 1.6 litrelik dizel motorun yanı sıra, çok daha yüksek performans isteyenler için 143 beygirlik 2.0 litrelik yeni D-4D dizel motor seçeneği de sunuluyor. Avensis'in motor gamında ayrıca, geliştirilen iki dizel motorla birlikte düşük karbondioksit salımlı 132 beygirlik güç üreten 1.6 litre, 147 beygirlik güç üreten 1.8 litre ve 152 beygirlik güç üreten 2.0 litre benzinli motorlar da yer alıyor.

Mirai'nin Avrupa Prömiyeri Cenevre'de

Toyota'nın otomotiv dünyasında yeni bir çağ başlatan hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai, Avrupa'da ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilendi. Mirai, otomobillerden beklenen konforu ve sürüş keyfini fazlasıyla sağlarken, çevreye hiçbir zarar vermemesiyle dikkat çekiyor.

Tasarımı, düşük ağırlık merkezinin getirdiği sürüş keyfi ve elektrik motorun sessiz ama güçlü hızlanma performansı da özellikler arasında yer alıyor. 1.850 kilogram ağırlığa sahip olan Toyota Mirai, 4.890 mm uzunluğa, 1.815 mm genişliğe, 1.535 mm yüksekliğe sahip. Mirai, saatte 178 kilometre maksimum hıza çıkabilirken, 100 kilometrelik hıza ise 9,6 saniyede ulaşıyor.

Japonya'da geçen Aralık ayında satışa sunulan Mirai, Avrupa'da ilk olarak Danimarka, Almanya ve İngiltere'de Eylül 2015'te satışa sunulacak ve 2017'de de diğer Avrupa pazarlarında yerini alacak.

Yeni Auris'te sofistike görünüm

Cenevre'de ilk kez beğenilere sunulan Yeni Auris ve Auris Touring Sports, tasarım ve teknolojik özellikleriyle sınıfındaki farkını ortaya koydu. Yeni Auris'in tamamen yenilenen dış tasarımı, otomobile daha prestijli ve sofistike bir duruş getirdi. İç tasarımda ise Auris, şimdi daha yüksek bir kaliteye sahip. Yeni Auris hatchback ve Auris Touring Sports'ta yol tutuşu artırmak ve daha keyifli bir sürüş sağlamak adına süspansiyon ve direksiyon revizyonları da yer aldı.

Yeni Auris'te Euro 6 emisyon normlarını karşılayan Yeni 1.2 litre turbo, 1.33 litre Dual VVT-i ve 1.6 litre Valvematic benzinli motor seçenekleri bulunuyor. Dizel motor versiyonlarında 1.4 litre D-4D motorun yanısıra ilk kez 1.6 litre D-4D motor da satışa sunulacak.

Toyota'dan yeni güvenlik teknolojileri

Cenevre Otomobil Fuarı'nda yeni güvenlik sistemi "Toyota Safety Sense"i de tanıtan Toyota, yeni geliştirdiği aktif güvenlik teknolojileriyle gerçek trafik koşullarında kazaları azaltmaya ve önlemeye yardımcı oluyor. Toyota modelleri Çarpışma Önleme Sistemi ve Şerit Takip Asistanı ile donatılarak daha güvenli hale getirildi. Milimetrik dalga radarı olan araçlarda ise Adaptif Hız Sabitleyici ve Yaya Tanıma Sistemi de yer alıyor. Bunun yanı sıra sürücüye yardımcı olmak için Otomatik Uzun Far Asistanı ve Yol Tabelası Tanıma Asistanı da bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cenevre Otomobil Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Didim'de Trafiği Etkileyecek
    12:45 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Didim'de Trafiği Etkileyecek

    Bu yıl 59.'su gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Didim'de hazırlıklar tamamlanırken, 25 Nisan'da Didim Akbük yolu ile merkezdeki birçok cadde trafiğe kapatılacak. Tur kapsamında bisikletçiler Bodrum-Kuşadası etabı Didim'e de uğrayacak ve tur canlı olarak yayınlanacak.

  • Beşiktaş, Berkay Vardar ile yollarını ayırdı
    12:45 Beşiktaş, Berkay Vardar ile yollarını ayırdı

    Beşiktaş, gelecek sezon kadro yapılanması için çalışmalarına devam ederken, genç oyuncu Berkay Vardar ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığını duyurdu. Beşiktaş altyapısından yetişen Vardar, geçtiğimiz sezonu Moldova 1. Lig ekiplerinden Sheriff'de kiralık olarak geçirdi.

  • Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı: Seçim öncesi verilen prim günü sözleri tutulmadı
    12:44 Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı: Seçim öncesi verilen prim günü sözleri tutulmadı

    Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, Bağ-Kur'lu esnafa seçimlerden önce verilen 7 bin 200 prim günü sözünün tutulmadığını belirterek, esnafa SSK'lı olmaları yönünde çağrıda bulundu. Evsen, yetkililerden olumlu sonuç alamadıklarını ve esnafların kendi kaderlerine terk edildiğini ifade etti.

  • 2 kişiyi yaralayıp gasp eden 8 kişi tutuklandı
    12:44 2 kişiyi yaralayıp gasp eden 8 kişi tutuklandı

    Ankara'da 5 Nisan tarihinde meydana gelen 'Nitelikli Yağma ve Kasten Yaralama' olayında, 2 kişiyi yaralayarak cep telefonu ve 7 bin lira gasp eden 10 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kayseri Serbest Bölge'de Yeni Yatırım ve Projeler
    12:44 Kayseri Serbest Bölge'de Yeni Yatırım ve Projeler

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Bölge'de hayata geçirilen yeni yatırım ve projeler hakkında tanıtım toplantısı düzenledi. Yapılan çalışmaların Serbest Bölge'nin cazibesini artırdığını belirten Palancıoğlu, yatırımların devam edeceğini vurguladı.


Advertisement