Cengiz Topel Yıldırım: "Ankaragücü Yönetimi Kulübü Zararı Uğratanları Gizliyor" - Son Dakika
Güncel

Cengiz Topel Yıldırım: "Ankaragücü Yönetimi Kulübü Zararı Uğratanları Gizliyor"

Cengiz Topel Yıldırım: "Ankaragücü Yönetimi Kulübü Zararı Uğratanları Gizliyor"

CHP'den Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için adı geçen Cengiz Topel Yıldırım, kendisi hakkında ihraç isteminde bulunan Ankaragücü yönetimini, kulübü zarara uğratanlar konusunda gerçeklerin gizlendiğini savundu.

28.09.2013 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'den Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için adı geçen Cengiz Topel Yıldırım, kendisi hakkında ihraç isteminde bulunan Ankaragücü yönetimini, kulübü zarara uğratanlar konusunda gerçeklerin gizlendiğini savundu.

Ankaragücü yönetimince ihraç talebiyle disipline verilen Cengiz Topel Yıldırım yaptığı yazılı açıklamada, yönetimin "Gökçekler" tarafından kulübün 105 trilyonu aşkın bir borç batağında bırakıp gidildiği bir dönemde futbolcular Sestak, Sapara ve Vittek'in transferlerinde kulübü zarara uğratanlar konusunda bilerek, hedef şaşırtmak için yanlış adres gösterip, gerçekleri gizlediğini iddia etti. Cengiz Topel Yıldırım, "Serbest niteliği haiz bu futbolculardan 1 milyon 200 bin euro kulübe gelir kazandırılmıştır. Bunun yanı sıra Vittek'in 556 bin, Sapara'nın 420 bin euro tutarındaki alacaklarından feragatleri sağlanmıştır. Böylece Ankaragücü, tahakkuk etmiş 976 bin euro ve anılan futbolculara kulüp tarafından ödenmesi gereken 2 milyon 575 bin euronun toplamı 3 milyon 551 bin euro borç yükünden kurtarılmıştır" dedi.

-"İCRALARI GÖKÇEKLERE SORUN"-

Cengiz Topel Yıldırım, Disiplin Kurulu'nca kendisine yöneltilen "Kulüp aleyhine icra takibinde bulunmak" şeklindeki iddianın doğru olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Şahsım tarafından kulüp aleyhine hiçbir icra takibinde bulunulmamış ve kulüp aleyhine cezai sorumluluğu gerektiren hiçbir eylem gerçekleştirilmedi. Kurula da bir tek icra dosyası veya dava numarası gösterin diye sorduğumda da cevap da alamadım. Çünkü olmayan bir şeyin ne dosyası olur ne de numarası. Ancak 3 futbolcunun transferleri sırasında Gökçek yöneticilerinin Trabzon ve Bursaspor'dan gelecek 1 milyon 200 bin euronun için icra kapısında nöbet tuttukları da tüm camianın malumudur. Sorulacaksa, Gökçek yöneticilerine icra dosyası ve dava numaraları sorulmalıdır. Çünkü icra da faiz de dosya numaraları da onlarda ziyadesiyle mevcuttur."

-"ALDIKLARI FAİZLER YASAK KALDIRTIR"-

Kulübü gerçekten zarara uğratanlar ortaya çıkarılması için yapılacak işlemin çok basit olduğunu ifade eden Yıldırım, "Gökçek dönemi yöneticilerinin çok sevdiği Ankara 28. İcra Mahkemesi arşivinde sabit olan ve açtıkları icralardan aldıkları sadece faizlerin toplamıyla Ankaragücü kulübünün borçlarından kaynaklanan transfer yasağı kaldırılarak sorun kökünden çözümlenir. Ancak, Ankaragücü'nün başına nasıl geldiği herkes tarafından apaçık bilinen, görevi, giderayak kulübe hançer saplayanlardan hesap sormak yerine gerçekleri saptırmak olan kişilerden bu çapta bir davranış beklemek hayalcilikten başka bir şey değildir. Vasilerin ve vesayet altındakilerin hezeyan içindeki davranışlarını acı bir tebessümle izliyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cengiz Topel Yıldırım: 'Ankaragücü Yönetimi Kulübü Zararı Uğratanları Gizliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement