Cenk Devrim Ulusoy Rekoru Kıracağım - Son Dakika
Güncel

Cenk Devrim Ulusoy Rekoru Kıracağım

Cenk Devrim Ulusoy Rekoru Kıracağım

Cenk Devrim Ulusoy Rekoru kıracağım Antalya'nın Kemer İlçesi'nde rekor denemesi sırasında bayılan dünya rekortmeni milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, 3 ay sonra rekor denemesini yenileyeceğini söyledi.

22.06.2015 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cenk Devrim Ulusoy Rekoru kıracağım

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde rekor denemesi sırasında bayılan dünya rekortmeni milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, 3 ay sonra rekor denemesini yenileyeceğini söyledi.

Geçen cumartesi günü kendisine ait 81 metrelik rekoru 120 metreye çıkarmak için yaptığı serbest dalış sonrası sığ su bayılması yaşayan milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, hastanedeki tedavisinin ardından Kemer Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısında yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül, menajeri Özgür Alkaya ve yönetmen Deniz Çöp'ün de katıldığı toplantıda konuşan Ulusoy, rekor çalışmalarının 5.5 aydır sürdüğünü söyledi.

'İLK NEFESİ ALDIM, İPİ TUTAMADIM'

Çalışmalarında yaklaşık 1 aydır her gün 110 metre seviyesine indiğini ve iki kez 117 metreyi gördüğünü belirten Cenk Devrim Ulusoy, şunları anlattı

Bu 110 metre üstü çalışmalarda vücut belli oranlarda yorgun olabiliyor. Ama alışkın olduğu için vücut bir tepki vermiyor. 117 yaparken 120'yi yapmak açıkçası daha kolay. 117 ile 120 metre arasında basınç şiddetinde çok fazla bir değişiklilik olmuyor. Fakat iple ilgili bir teknik sorun var muhakkak. Bununla ilgili olarak yurtdışı hakemlerimiz ve artı benim kulübüm olan ODTÜ ilgili incelemelere başladı. Teknik bir problem var ve bu teknik problemle alakalı saatlerin de yazdığı gibi bir saat 124.1, diğer saat ise 125.1'i gösteriyor. O derinliğe ben indim, yani bırakmadım asansörü. Yukarı çıktığımda ilk nefesi aldım, fakat ipi tutamadım. İpi tutsaydım birçok dünya şampiyonluğunu bu şekilde kazandım. Yani bunu da çevirebilirim diye gördüm.

'NEFES BOŞALTMASI YAPTIM'

120 metreden sonraki her 1 metrede, vücudun her santimetrekaresinin de 13 kilogram daha basınca maruz kaldığını vurgulayan Cenk Devrim Ulusoy, Vücudum maalesef o rakamlara adaptasyonlu değildi. Yani burada teknik bir problem var. İpin esnemesinden kaynaklanabilir ama olmayabilir de bununla ilgili bir şey diyemiyorum, bu araştırılıyor. Fakat asansör maksimum deniz derinliği olan 125.1 metreye gitmiştir ve ben bu makinede kaldım. Yukarıya da aynı şekilde çıktım. Son 1 metrede bir nefes boşaltması yaptım. En sonunda yukarı çıktığımda da ipi yakalayamadım. Yani ikinci nefesimi maalesef alamadım. Bununla birlikte olağan bir şey olan sığ su bayılması dediğimiz son 5 metrede gerçekleşen olayı yaşadık diye konuştu.

'VÜCUDUM ŞU AN HASARLI'

Hastanede çekilen MR'da akciğerlerinde kan pıhtılaşması görüldüğünü kaydeden Cenk Devrim Ulusoy, kanındaki oksijen oranının yüzde 62 seviyelerinde olduğunu ve bunun da ciddi şekilde hızlı yorgunluk verdiğini belirtti. Yaklaşık 2- 3 hafta daha dalış yapamayacağına dikkati çeken Ulusoy, şöyle dedi

Vücudu toparlamam gerekiyor. Yani hasarlı şu anda vücudum. Ama toparladıktan sonra da kaldığımız yerden devam edeceğiz. Zaten bizim hedefimiz 120 metreydi. 125'i de gördük öyle ya da böyle. 120 metrelik bu rekoru kırdığımı biliyorum. Fakat bunun onaylanması için tekrardan 1.5- 2 aylık bir süre geçecek. En fazla 3 ay sonra sizin karşınıza gerçekten 120.0 olarak yapıp geleceğim.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cenk Devrim Ulusoy Rekoru Kıracağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selektör yapanların cezası iptal edildi
    21:10 Selektör yapanların cezası iptal edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selektör ile radar uyarısı yapan sürücülere verilen cezaların iptal edildiğini açıkladı. Bayram yoğunluğu nedeniyle yapılan denetimlerde aşırı hızın önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara selektör yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

  • Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı
    21:09 Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı

    Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkarak Konya'ya ulaştı. 16 gündür pedal çeviren bisikletçiler, yaklaşık 1600 kilometre yol katetti. Gaziantep'ten sonra Mekke'ye gitmek için bisikletleriyle Ürdün'e geçmeyi planlıyorlar.

  • Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor
    21:09 Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor

    Mercedes'in elektrikli G-Serisi, Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Araç, su geçirmez bataryasıyla dikkat çekiyor ve yüksek performans sunuyor. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarını artırmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • X Artık Ücretli Oluyor!
    21:09 X Artık Ücretli Oluyor!

    Popüler sosyal medya platformu X, yeni kullanıcılarından temel etkileşimler için ücret talep edeceğini duyurdu. Kullanıcılar artık paylaşım yapmak, yanıt vermek, beğeni ve kaydetme işlemleri için 1 dolar ödemek zorunda kalacaklar. Bu karar, şirketin bot hesapları engelleme amacıyla aldığı bir önlem olarak açıklandı. Ancak kullanıcılar arasında bu ücretlendirme modeli tartışmalara neden oldu.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi
    21:08 Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi

    Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, bugün yapılan toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Koç, TFF'nin seçimi öne almaması durumunda yeterli imza sayısının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı, seçim tarihinin değiştirilmesini tek gündem maddesi olarak görüyor ve seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguluyor.

  • Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi
    21:04 Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi

    Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 dönüm araziyi sulayan kanal, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Öz Çayı'ndan ayrılan kanallardan Tepelerarası mevkisindeki araziye su taşıyan kanal, bölgedeki vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yapıldı. Belediye işçileri, erken saatlerde bölgeye giderek kazma, kürek ve bel gibi aletler kullanarak 4 kilometre uzunluğundaki kanalı temizledi. Kanalın tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirten belediye çalışanları, çevre faktörlerinden kaynaklanan tıkanıklıkların giderildiğini ve suyun akışkanlığının artırıldığını ifade etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.


Advertisement