Centone Karagümrük-Bursaspor Maçının Ardından - Son Dakika
Güncel

Centone Karagümrük-Bursaspor Maçının Ardından

Serhan Türk, İstanbul-DHA Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaştıkları Centone Karagümrük maçının ardından yaptığı açıklamasında Volkan Şen ve Serdar Aziz'in sakatlanmasının Vefa Stadı'nın suni çim olmasından dolayı olduğunu ifade etti.

17.12.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serhan Türk, İstanbul-DHA

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaştıkları Centone Karagümrük maçının ardından yaptığı açıklamasında Volkan Şen ve Serdar Aziz'in sakatlanmasının Vefa Stadı'nın suni çim olmasından dolayı olduğunu ifade etti.

Türkiye Futbol Federasyonu'na Vefa Stadı ile ilgili uyarılarda bulunduklarını belirten Bölükbaşı, şunları kaydetti: "Milli takımımızın iki tane değerli oyuncusu sakatlandı. Bir hafta önce federasyona suni çimli sahaya maç vermeyin diye başvurduk. "Saat 12.00'ye maç vermeyin" dedik. Rica ettik. Sahayı bize 1,5 gün önce bildirdiler. Antrenman bile yapamadık. Türkiye'de futbol bu kadar mı ucuz? Bu işi yöneten insanlar ne yapıyorlar? Çalışmıyorlar mı? Buraya korkak hakemler göndermesinler. Maç neden sadece 3 dakika uzatıldı? Mağlup olmak önemli değil. Sıkıntı yok. Bizim tek endişemiz futbolcuların sakatlanmasıydı. Bunun hesabını kim verecek? Federasyona, yapmayın diye yazı yazdık. Amatör kümeler de bile suni çim yok. Gelişmiş Türkiye diyoruz. Başka saha mı yok? Hak ve adalet istiyorum. Suni çimde antrenman yapamadık. Federasyon, bize herhangi bir cevap vermedi. Özellikle Yıldırım Demirören'i aradım. 'Lütfen' dedim. Yazık, günah. Hafta sonu Trabzonspor'la maçımız var. Ne yapılmak istendiğini bilemiyoruz. Israrla federasyonun hareket geçmesini istedik. Çok üzülüyoruz" şeklinde konuştu.

"ZEKERİYA HOCA EN SON İSTİFA ETMESİ GEREKEN KİŞİYDİ"

Dün yapılan haftalık toplantıda istifa kararı alan Zekeriya Alp'in istifasını ile ilgili de konuşan Bölükbaşı, "Zekeriya hoca istifa etti. En son istifa etmesi gereken kişiydi. Dürüstlüğünü her zaman takdir ediyorum. Federasyonu, Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı göreve çağırıyoruz. Böyle olursa futbolumuz kötü yerlere gidecek. Herkese adalet verilsin. Şu an iki milli futbolcumuz sakat. Söyledik. Söylemezsek kabul. Başka saha mı yoktu? Kime bu tavır? Bursa'ya mı? Konuştuğumuz zaman da ceza alıyoruz. Cezayla değil sevgiyle yaklaşın artık. Nasıl buraya maç verirsiniz? Dalga geçer gibi" şeklinde konuştu. Bursaspor seyircisinin maça gelememesini de eleştiren Bölükbaşı, "Sebep bildirildi ama ne bilemiyorum. İl Güvenlik Kurulu böyle bir karar aldı. Bugün Bursaspor seyircisi gelse kötü mü olurdu? Karagümrük'le bir husumetimiz de yok. Bizi çok iyi ağırladılar. Pazar günü de ofsayttan gol yedik. Yeter artık, üzülüyorum. Kasıt aramıyoruz ama ne olur artık futbolu yönetsinler ama adaletli yönetsinler" ifadelerini kullandı.

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1-1 berabere kaldıkları Centone Karagümrük maçından sonra, TFF'ye eleştirilerde bulundu.

Güneş, "Hiçbir şey hazır değil ve maçı buraya alıyorsun. Bütün yanlışları yap, benden hoşgörü bekle. Kafana göre maçla ilgili 1 gün önce, bana buraya geleceksin, diye tebligat yolluyorsun. Kurullarıyla hata yapan federasyonun hatalarını benim oyuncularım çekiyor. Sakatlanan o iki oyuncuya yazık değil mi? Bunlar milli takım oyuncusu. Onlar da eğer özgürse milli takıma gitmeme hakkını kullanmalı. Eğer sen beni kullanıyorsan, ben de hakkımı kullanabilmeliyim. Sen beni bu sahaya süremezsin. Sakatlık riski olduğunu söyledik." Susmak istediğini ancak konuşmak zorunda kaldığını dile getiren tecrübeli teknik adam, " Beşiktaş'ın maçını buraya alsınlar. Bakayım saat 12.00'de oynatabiliyor mu? Buldunuz gariban takımı üstüne üstüne geliyorsunuz. Kurumlar, kurullarını gözden geçirsin. İyi gitmiyoruz. Futbolu kötüde birleştirmek yerine iyi de birleştirelim, kaliteli futbol oynatalım. Futbol bu anlayışla gelişmez. 10 gündür federasyon bize bir cevap vermiyor. Bu nasıl bir kurum, kuruluş?" dedi.

"EN NAMUSLUSU İSTİFA ETTİ"

Güneş, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'ndan istifa eden Zekeriya Alp ili ilgili olarak ise, "Bugünkü hakemin yeteneği buydu. Sakatlıklar, değişiklikler oldu ama 3 dakika uzatıyor. Neye göre 2 dakika, 3 dakika? Öğrenelim biz de. Zekeriya Alp en namuslu adamdı, istifa etti. Dürüstler gidiyor, kötüler kalıyor" ifadelerini kullandı

FERRUH ÖZGÜN: "FUTBOL SUNİ ÇİMDE, SUNİ OLUYOR"

Centone Karagümrük teknik direktörü Ferruh Özgün, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda Bursaspor'la 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamasında, "Onlar da burada oynamak istemiyordu ama ne yapalım, biz de burada oynuyoruz. Son dakikalarda bir gol yedik. Hem kupada hem ligde yolumuza devam etmek istiyoruz. Genç ve mütevazi bir takımız. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Geçen sene burası suni çim oldu. Bende istemiyorum, yapacak bir şey yok. Futbol suni çimde, suni oluyor. Doğal olmuyor ama yapacak bir şey yok. Karşılaşmanın burada oynanacağından başından beri haberimiz vardı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Centone Karagümrük-Bursaspor Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement