Cep Telefonları Artık Her Yerde Çekecek - Son Dakika
Ekonomi

Cep Telefonları Artık Her Yerde Çekecek

Ulaştırma Bakanlığı, nüfusu 500'den az olan ve bugüne kadar hiçbir mobil haberleşme hizmeti alamayan bin 799 yerleşim yerini kapsama alanına dahil etti.

09.04.2016 12:19  Güncelleme: 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Evrensel Hizmet Kanunu kapsamında, Haberleşme Genel Müdürlüğü ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) yaptığı çalışmayla, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) veri tabanına kayıtlı GSM iletişim alt yapısı olmayan, kırsal kesimde bulunan, yüksek maliyet alanlarından oluşan ve nüfusu 1 ile 500 arasında bulunan bin 799 yerleşim yeri belirlendi.

TELEFON ÇEKMEYEN YERLER VARDI

Mobil kapsama oranı nüfus bakımından yüzde 99'un üzerinde olan Türkiye'de, coğrafi zorluklar ve yüksek altyapı maliyeti nedeniyle bazı köylerde halen mobil kapsaması bulunmuyordu. Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için tüm masrafları Evrensel Hizmet Fonu'ndan karşılanmak üzere söz konusu yerlere mobil haberleşme hizmeti götürebilmek için 2013'te yapılan ihaleyi kazanan Turkcell ile sözleşme imzalanmıştı.

TÜRKİYE'NİN TAMAMI KAPSAMA ALANINDA OLACAK

Tamamlanan proje çerçevesinde söz konusu bin 799 yerleşim yeri kapsama alanına alındı. Nüfusu 1-500 olan ve GSM iletişim altyapısı bulunmayan yerleşim yerlerindeki yaklaşık 258 bin vatandaşa hizmet götürüldü ve Türkiye tamamıyla "çevrim içi" oldu.

Tüm GSM operatörleri (Turkcell, Vodafone, Avea) kurulan bu tek altyapı üzerinden hizmet sunabilecek.

Cep Telefonları Artık Her Yerde Çekecek

Son Dakika Ekonomi Cep Telefonları Artık Her Yerde Çekecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • vatan için: teröristler rahatça haberleşsin diyemi kritik yerlede cep telefon sinyallerinin kapatılması gerekir üstelik terör yandaşları sosyal medyayı kullanamasın internetide kesin 8 4 Yanıtla
  • DAGLAR SENI DELIK DELIK DELERIM: ZAHMET OLDU AMA KUSURA BAKMAYIN HER AY INSANLARDAN DEVLET YARDIMINI KESIYORSUNUZ ONU KIMSE SOYLEMIYOR 5 4 Yanıtla
  • vatandaş: bu haber yalandır avea mardin kabalada çekmiyor yalanınız batsın 3 1 Yanıtla
  • ahmet: Soruyorum istanbul sancaktepede niue sebeke yok gerisekali operatir sahipleri 3 0 Yanıtla ...: Maliyeti cok oldugu icin uyanik opratorler kurnazlar 0 0
  • antepli: Zeki Müren de bizi görecek mi ? 2 0 Yanıtla
  • vatandaş: Her yere Baz istasyonu Dikeceğine Uydudan Sinyal Gönderilse olmazmı 1 1 Yanıtla
  • Kemal kemal: Bide bizim malatya ili hekimhan ilçesi dursunlu köyüne de baksınlar hiç bir telefon çekmiyor 1 0 Yanıtla
  • Kaptan: Sayın bakanım Okyanusda da çekecekmi 0 0 Yanıtla
  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement