Cep Telefonuyla Konuşabilmek İçin Ağaca Çıkıyorlar - Son Dakika
Güncel

Cep Telefonuyla Konuşabilmek İçin Ağaca Çıkıyorlar

Cep Telefonuyla Konuşabilmek İçin Ağaca Çıkıyorlar

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'ne 47 km uzaklıktaki Kullar Mahallesi sakinleri, cep telefonlarının hattı çekmediği için ağaçların tepesine tırmanarak iletişim kurabiliyor.

22.01.2015 17:10  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'ne 47 kilometre uzaklıktaki Kullar Mahallesi sakinleri, cep telefonlarının hattı çekmediği için ya ağaçların ya da kayaların tepesine tırmanarak yakınlarıyla iletişim kurabiliyor.

Koçarlı'nın Aydın'ın Büyükşehir olmasıyla mahaleye dönüştürülen 65 hane, 250 nüfuslu dağ köyü Kullar'da, gelişen teknolojiden tam anlamıyla yararlanılamıyor. Mahallede baz istasyonu olmadığı için hiçbir GSM hattı çekmiyor. Çekmeyen telefonlar nedeniyle mahallede hiç kimse rahatlıkla yakınları ile iletişim kurup, haberleşemiyor.

Kullar Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Solmaz (56), "Mahallemiz çok eski bir yerleşim yeridir. Herkeste bir veya iki telefon mutlaka var ama bu telefonları çekmediği için kullanamıyoruz. Bu yüzden burada yaşayan vatandaşlar çok mağdur durumda kalıyor. Telefonlarla rahat konuşabilmemiz için en kısa zamanda bir verici konulmasını istiyoruz. Mahalle içerisinde ve evimizde çekmediğinden telefonla konuşmak için telefonun çekebileceği ağaçların ve yüksek kayaların üzerine çıkarak konuşabiliyoruz. Yakındaki mahallerdekilerin de telefonları çekmiyor. Yakın mahalleri de işin içine katarsak 500'ün üzerinde vatandaşımız mağdur durumda. Bir an önce bu konuya çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

'ÖNCÜLÜK YAPACAĞIZ'

CHP'li Koçarlı Belediye Başkan Mutlu Öztürk ise, "Koçarlı'nın en uzak mahallesi olan Kullar'a biz de geldiğimiz zaman telefonla görüşemiyoruz. Cep telefonları burada çekmiyor bu nedenle bizde aynı sıkıntıları yaşamaktayız. Buradaki vatandaşlarda başka yerde yaşayan aileleri ile iletişim kuramıyor ve konuşamıyorlar. Yıllardan beri bu sıkıntı yaşanıyor. Bizde muhtar ve vatandaşlar ile birlikte öncülük yaparak buradaki sorunu gerekli yerlere münacatta bulunarak çözmeye çalışacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cep Telefonuyla Konuşabilmek İçin Ağaca Çıkıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement