Cephanelik Davasında Askeri Savcı 20 Temmuz'da Mütalaasını Verecek - Son Dakika
Güncel

Cephanelik Davasında Askeri Savcı 20 Temmuz'da Mütalaasını Verecek

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamayla ilgili olarak 3 subayın yargılanmasına Eskişehir'de devam edildi.

25.05.2016 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamayla ilgili olarak 3 subayın yargılanmasına Eskişehir'de devam edildi. Duruşma, savcının mütalaasını hazırlanması için 20 Temmuz'a ertelendi.

Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde bugün yapılan davanın 15'inci duruşmasına, tutuksuz sanıklar Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve üsteğmen Tuncay Aydın vareste tutulmaları nedeniyle katılmadı. Duruşmaya şehitlerin yakınları ile avukatlar katıldı.

PATLAMA YERİNİN TEMİZLENMESİ TALEBİ

Askeri Mahkeme Heyeti Başkanı Hakim Yüzbaşı Yusuf Hatip, olayın meydana geldiği bölgenin patlamadan sonra temizlenmediği ve yaz aylarında çıkabilecek ot yangınlarına karşı 41'inci Mühimmat Bölük Komutanlığı'nın kendilerinden bölgenin temizlenmesi için talepte bulunduğunu belirtti. Şehit askerlerden Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger de mahkeme heyetine bölgede temizlik yapılmak istenmesine bir anlam veremediğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Biz 3,5 yıldır oraya gittik, dualar okuduk. Geçen ay yapılan keşif sırasında olay yerinde bir bomba bulundu. Bu bomba olaydan sonra mı konuldu? O bölgenin ot yangınına karşı temizlenmek istendiği bildirilmiş ama keşif sırasında gördüğü gibi orada ot yok. Bu temizleme işine anlam veremedim. Orada görülen bombanın incelenmesini istiyorum. Soruşturmanın genişletilmesini talep ediyorum. Biz 3,5 yıldır gidip gelmekten mutluluk duymuyoruz. Bize göre mahkeme taraflı davranıyor."

DOSYA KARARA BAĞLANSIN

Şehit asker Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan da olay aydınlığa kavuşana kadar davanın takipçisi olacaklarını söyledi. Şehit yakını avukatlarından Sevgin Karaca da askeri mahkeme heyetinden dosyanın karara bağlanmasını istedi. Avukat Karaca, "Yargılama 3,5 yıldır sürüyor. Şehit yakınları duruşmaya gelirken çevredeki çöpleri toplayan askerleri bile görünce sinir krizleri geçiriyor. Deliller toplandıysa tüm taleplerden vazgeçilip savcının mütalaa vermesini istiyoruz" dedi.

Askeri Mahkeme, 41'inci Mühimmat Bölük Komutanlığı'nın bölgenin temizlenmesine ilişkin talebinin kabul etti, savcı Binbaşı Burak Özcan'ın mütalaasını hazırlaması için de duruşmayı 20 Temmuz'a erteledi. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cephanelik Davasında Askeri Savcı 20 Temmuz'da Mütalaasını Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement