Cephanelik Patlaması Davasında Yeniden Keşif Kararı - Son Dakika
Güncel

Cephanelik Patlaması Davasında Yeniden Keşif Kararı

Cephanelik Patlaması Davasında Yeniden Keşif Kararı

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamayla ilgili davada, tutuksuz sanıklar Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın yargılanmalarına Eskişehir'de devam edildi.

21.01.2015 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamayla ilgili davada, tutuksuz sanıklar Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın yargılanmalarına Eskişehir'de devam edildi. Askeri Mahkeme, patlamanın sabotaj olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderilen yazıya gelecek cevabın davayı uzatacağı gerekesiyle, bunun beklenmesi talebini rededetti. Heyet, şehit yakınlarının DSP Genel Başkanı Masum Türker'in tanık olarak dinlenmesi talebini de kabul etmedi.

Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde bugün yapılan davanın 10'uncu duruşmasına, tutuksuz sanıklar Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve üsteğmen Tuncay Aydın vareste tutulmaları nedeniyle katılmadı. Duruşmada şehitlerin yakınları ile avukatlar hazır bulundu.

ŞEHİT YAKINI: İKİ ELİM YAKANIZDA

Şehit yakınlarında Zekayi Fırat Dülger de DSP Genel Başkanı Masum Türker'in de patlama ile ilgili bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar nedeniyle duruşmada tanık olarak dinlenmesini istedi. Dülger yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"En son keşifte bilirkişi heyeti yoktu. Dolayısıyla benim bu mahkemeye nasıl güvenim olsun? Buraya geliyoruz alacak verecek beyanı okunuyor. Mahkemeye güvenim olmadığını tekrarlıyorum. Keşif kararında bilirkişi heyetinin olmaması güvenimizi ortadan kaldırmıştır. Bilirkişisiz keşif olabilir mi? Biz size hangi noktada nasıl güveneceğiz? Bunu vicdanınızın neresine sığdıracaksınız? Tarafsız olduğunuzu nasıl bileceğiz? Kemal Kılıçdaroğlu'nun tanık olarak dinlenmesini istiyorum. Bizi susturmayın. Buraya 27 aydır gelip gidiyoruz. Bizi bezdiremeyeceksiniz. 47 ayda, 147 ayda sürse gelip gideceğim. Eğer bu dünyada doğru bir karar alamazsak öbür dünyada ellerim yakanızdadır. Hakkımı helal etmeyeceğim."

AVUKAT ULUTAŞ: ARTIK BU DAVA BİTSİN

Şehit yakını avukatlarından Altan Ulutaş da, "Sayın mahkeme heyeti, patlayan mühimmat deposunun kayıt tutanak defteri konusunu dikkatinize çekmek istiyorum. Çünkü hiçbir şey bu davada bulunamıyor. Artık bu dava bitsin. Siz de çile çekmeyin, biz de çile çekmeyelim. Hiçbir talebimiz dikkate alınmıyor. Mahkemenin bu gerçeği ortaya çıkaracağına inanmıyorum. Ne olur rica ederim bu davayı bitirin" dedi.

Şehit yakınları ile avukatları mahkeme heyetinden tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanmaları talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Afyonkarahisar'daki 41'inci Mühimmat Bölük Komutanlığı'ndan istenen patlamanın meydana geldiği 32 nolu mühimmat deposunun 1 Ocak -5 Eylül 2012 tarihleri arasındaki giriş- çıkış defterinin tüm aramalara rağmen bulunamadığı, defterin patlama sırasında imha olabileceğinin düşünüldüğü şeklinde kendilerine gönderilen cevap yazısını okudu.

YENİDEN KEŞİF

Heyet, olay yerinde yeniden keşif yapılması için ODTÜ, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Adli Tıp Kurumu, Makine Kimya Enstitüsü ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan uzmanların katılımıyla bilirkişi heyeti oluşturulmasını kararlaştırdı.

YAZI CHP GENEL MERKEZİNE ULAŞMIŞ

Askeri Mahkeme heyeti, şehit avukatlarından Altan Ulutaş'ın patlamanın yüzde 99 değil yüzde 99.5 olasılıkla sabotaj olduğunu açıklaması nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elindeki bilgi ve belgeleri göndermesi için mahkemece yazılan müzekkerenin Çankaya Postanesi'ne ulaşmasına rağmen, bir türlü CHP genel merkezine ulaşmadığı belirtmesi üzerine, yazının CHP Genel Merkezi'nde bir görevli tarafından teslim alındığını, ancak cevap yazının kendilerini gönderilmediğini bildirdi.

Heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelecek olan cevabın davayı uzatacağı gerekçesiyle reddine karar verdi. Mahkeme heyeti şehit yakınlarının DSP Genel Başkanı Masum Türker'in tanık olarak dinlenmesi ve tutuksuz sanıkların tutuklanma taleplerini de kabul etmeyerek duruşmayı 15 Nisan 2015 tarihine erteledi. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cephanelik Patlaması Davasında Yeniden Keşif Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement