Cerablus'a Dönüşler Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Cerablus'a Dönüşler Sürüyor

Cerablus\'a Dönüşler Sürüyor

Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki yaklaşık 100 kişilik Suriyeli grup, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlenen Cerablus'a gitti.

08.09.2016 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki yaklaşık 100 kişilik Suriyeli grup, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlenen Cerablus'a gitti.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen harekatın 16. gününde, Türkiye'de barınan Suriyelilerin Cerablus'a dönüşü sürüyor.

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli, ülkelerine geri dönmek için Gaziantep Valiliğine müracaat etti. Alınan izinlerin ardından aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 100 kişi, Karkamış Gümrük Kapısı'na geldi.

Yanlarındaki eşya ve bavullarıyla gelen gruptakiler, Karkamış Spor Salonu'nda kayıt işlemlerinin ardından güvenlik kontrolünden geçirilip Cerablus'a gönderildi.

Dün de yaklaşık 250 kişi Cerablus'a gitmişti.

Bursa'dan geldiler

Muhammed Silo, 1 yıldan fazladır Türkiye'de bulunduğunu belirterek, savaştan kaçarak Bursa'ya yerleştiğini söyledi.

Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde yevmiye karşılığı çalışarak çocuklarına baktığını anlatan Silo, "Suriye'den ayrılırken çok terör vardı. Uçaklar bir yerden vuruyor, teröristler bir yerden. Biz de canımızı kurtarmak için Türkiye'ye gelmiştik." dedi.

Cerablus'un huzura kavuşmasıyla Bursa'dan ayrılıp Cerablus'a gitme kararı aldığını ifade eden Silo, "Şükür memlekete huzur geliyor. Vatan hasretine dayanamadım. Bayram da geliyor. O yüzden evimize gidelim istedik." diye konuştu.

Mümbiç'e gitmek istediğini dile getiren Silo, bugüne kadar kendilerine destek olanlara teşekkür etti.

Oğlunu merak ediyor

Zeliha Veys de 1 seneden fazladır memleketten uzak olduklarını ve evlerinin halini merak ettiğini vurguladı.

4 oğlu olduğunu anlatan Veys, şunları kaydetti:

"Oğullarımdan biri Suriye'de kalmıştı. Onu da 5-6 ay önce DAEŞ mensupları akşam evine gelip yüzünü ve ellerini bağlayarak alıp götürmüşler. O günden beri de haber alamadım. Ne durumda olduğunu bilemiyorum. İnşallah gidince onu da bulurum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cerablus'a Dönüşler Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.


Advertisement