Cerablus'a Dönüşler Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Cerablus'a Dönüşler Sürüyor

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde yaklaşık 200 kişilik Suriyeli grup, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'a gitti.

09.09.2016 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde yaklaşık 200 kişilik Suriyeli grup, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'a gitti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen harekatın 17'nci gününde Türkiye'de barınan Suriyelilerin Cerablus'a dönüşü sürüyor.

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli, ülkelerine dönmek için Gaziantep Valiliğine müracaat etti. Alınan izinlerin ardından aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 200 kişi, Karkamış Gümrük Kapısı'na geldi.

Yanlarında eşya ve bavullar bulunan gruptakiler, Karkamış Spor Salonu'nda kayıt işlemlerinin ardından güvenlik kontrolünden geçirilip Cerablus'a gönderildi.

Cerablus'a geçen Suriyelilerden Muhammed Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun aradan sonra ilk kez evinde bayram heyecanı yaşayacağını söyledi.

Bu yüzden mutlu olduğunu dile getiren Mustafa, "Evlerimizi teröristlerden temizleyenlerden Allah razı olsun. Üç yıldır gurbette bayram yaşıyorduk. İnşallah bu Kurban Bayramı'nı evimizde ailemizle geçireceğiz." şeklinde konuştu.

Cerablus\'a Dönüşler Sürüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cerablus'a Dönüşler Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement