Cerablus'a Geçişler Bayramda da Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Cerablus'a Geçişler Bayramda da Devam Ediyor

Cerablus\'a Geçişler Bayramda da Devam Ediyor

Cerablus’un terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlenmesinin ardından Cerablus’a başlayan geri dönüşler Kurban Bayramı’nın ikinci gününde de devam etti.

13.09.2016 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cerablus'un terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlenmesinin ardından Cerablus'a başlayan geri dönüşler Kurban Bayramı'nın ikinci gününde de devam etti.

Suriye'deki iç karışıklıktan ve terör örgütlerinden dolayı ülkelerini terk ederek Türkiye'ye sığınan Suriyeli vatandaşların geçiş işlemleri bayramda da devam ediyor. Kurban Bayramı'nın ikinci gününde çok sayıda Suriyeli sivil vatandaş Karkamış Gümrük Kapısı'na gelerek Cerablus'a geçiş yaptı. Gaziantep Valiliği Göç İdaresi İl Müdürlüğü tarafından Karkamış'ta oluşturulan mobil irtibat ofisine başvuran vatandaşlar işlemlerinin tamamlanmasının ardından Carablus'a geçiş yapabiliyorlar.

Bayramı aileleriyle geçirecekler

Terör örgütü DAEŞ militanlarının Cerablus'a gelişiyle birlikte ülkelerini terk eden siviller yıllar sonra aileleriyle bayramı kendi topraklarında geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. 16 yaşındaki Cerabluslu Cemal Ahmed, "IŞİD'den kaçıp Türkiye'ye sığındım. Fırat Kalkanı Harekatı ile IŞİD militanları Cerablus'u terk etti. Cerablus güvenli hale gelince ben de tekrar ülkeme dönüyorum. İki yıl oldu ailemi, annemi ve babamı görmüyorum. Şimdi hem ailemi hem de doğup büyüdüğüm topraklara yeniden dönüyorum. Çok mutluyum. Hayırlı bayramlar" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cerablus'a Geçişler Bayramda da Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement