Cerablus'a Polis Teşkilatı Kuruluyor - Son Dakika
Güncel

Cerablus'a Polis Teşkilatı Kuruluyor

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'ta, trafikten asayiş ve terörle mücadeleye kadar farklı alanlarda eğitim alan 430 kişi, yakında polis olarak göreve başlayacak.

23.01.2017 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'ta, trafikten asayiş ve terörle mücadeleye kadar farklı alanlarda eğitim alan 430 kişi, yakında polis olarak göreve başlayacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus'ta düzenli polis teşkilatı kuruluyor.

Bir süre önce kent merkezinde silahlı grupların şehir dışına çıkarılması, kentte güvenliğin daha düzenli şekilde sağlanması amacıyla harekete geçen ÖSO, Türkiye'nin de desteğiyle polis teşkilatına kavuşuyor. Bu kapsamda çeşitli eğitimlerden geçirilen polis adayları, yakın zamanda göreve başlayacak.

Trafikten asayiş ve terörle mücadeleye kadar farklı alanlarda hizmet verecek polislerin göreve başlamasına sayılı günler kala kent merkezindeki ÖSO askerleri de şehirden ayrılmaya başladı. ÖSO askerlerinin karargah binalarını boşalttığı, daha çok cephe bölgesinde görev alacağı belirtilirken, kent merkezindeki bir bina da polisler için dizayn edilmeye başlandı.

Çalışmaları organize eden ÖSO gruplarından El Hamza Tugayı Komutanı Ebu Celal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki hayatın normalleşmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Artık kentte daha düzenli bir hayata geçmenin zamanının geldiğini belirten Celal, "Bunun için Türkiye'deki kardeşlerimizden yardım istedik. Allah onlardan razı olsun 430 kişi eğittiler. Polis olarak görev yapacak bu arkadaşlarımızın arasında ÖSO askerleri de mevcut, sivil halk da olacak." dedi.

Polislerin 1-2 gün içerisinde Cerablus'taki görevlerine başlayacaklarını aktaran Celal, şöyle konuştu:

"Cerablus'taki silahlı grupların hepsi, görevini polislere devredecek. Yakında polis dışındaki hiç kimsede silah olmayacak hatta silahlı grupların büyük çoğunluğu, kenti sivil halka bıraktı bile. İnşallah Cerablus artık daha güvenli ve huzurlu bir şehir haline geldi. Polis olacak arkadaşlarımızın farklı uzmanlıkları olacak. Kimisi trafik düzenini sağlayacak, kimisi asayişi kontrol edecek."

Cerablus\'a Polis Teşkilatı Kuruluyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cerablus'a Polis Teşkilatı Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı'na saldırı girişimi
    22:57 Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı'na saldırı girişimi

    Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ile yol kapatma tartışması sebebiyle tartışan şüpheliler, belediye başkanına saldırmaya kalkıştı. Şüpheliler, çevredekilerin müdahalesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı. Demirtaş ve yakınları olaydan yara almadı. Polis ekipleri şüphelilerin ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.


Advertisement