Cerablus'ta Türk Tankları Vuruldu, 1 Asker Şehit Oldu, 3 Asker Yaralandı - Son Dakika
Güncel

Cerablus'ta Türk Tankları Vuruldu, 1 Asker Şehit Oldu, 3 Asker Yaralandı

Cerablus'un güneyinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait iki tanka roketli saldırı yapıldı. Saldırıda bir asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

27.08.2016 20:36  Güncelleme: 00:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen "Fırat Kalkanı" harekatında, PYD üyelerince TSK'ya ait iki tanka roket atıldı. Bir askerin şehit olduğu, üç askerin yaralandığı saldırının ardından terör örgütüne ait hedefler obüs ve top atışlarıyla vuruldu.

İKİ TANK VURULDU

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nun, Cerablus bölgesindeki ilerleyişi sürüyor.

Cerablus'un 6-7 kilometre güneyinde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerine ait iki tanka roketatarla ateş açıldı. Saldırının ardından tanklardan biri yoluna devam ederken, bir asker hafif yaralandı. Bir başka tank ise isabet aldı.

1 ŞEHİDİMİZ VAR

Tanktaki bir asker şehit oldu, iki asker yaralandı.

Saldırının ardından terör örgütüne ait hedefler obüs ve top atışlarıyla vuruldu.

RUS YAPIMI FÜZEYLE VURDULAR

Ayrıca askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 1 askerimizin şehit olduğu tankı vuran silahın, Rus yapımı Cornet ATGM tanksavar füzesi olduğu bidirildi.

YARALI 3 ASKER GAZİANTEP'E GETİRİLDİ

TSK'ya ait iki tanka roket atılması sonucu şehit olan askerin cenazesi ile yaralanan 3 asker, helikopterle Türkiye'ye getirildi. Yaralı askerler, Gaziantep'teki hastanelerde tedavi altına alındı.

Bu arada şehidin cenazesinin Gaziantep'te düzenlenecek törenin ardından memleketine uğurlanması bekleniyor.

Cerablus\'ta Türk Tankları Vuruldu, 1 Asker Şehit Oldu, 3 Asker Yaralandı

Son Dakika Güncel Cerablus'ta Türk Tankları Vuruldu, 1 Asker Şehit Oldu, 3 Asker Yaralandı - Son Dakika


Advertisement