Cerablus, Zulümden Kaçanlara Kucak Açtı - Son Dakika
Güncel

Cerablus, Zulümden Kaçanlara Kucak Açtı

Cerablus, Zulümden Kaçanlara Kucak Açtı

GAZİANTEP/ HALİL FİDAN - Suriye'de yaklaşık 6 yıldır süren savaş nedeniyle 18 kez yer değiştirmek zorunda kalan ve büyük sıkıntılar yaşayan 200 kişilik grup, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen Carablus'a sığındı.

04.10.2016 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAZİANTEP/ HALİL FİDAN - Suriye'de yaklaşık 6 yıldır süren savaş nedeniyle 18 kez yer değiştirmek zorunda kalan ve büyük sıkıntılar yaşayan 200 kişilik grup, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen Carablus'a sığındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan harekat kapsamında terör örgütlerinin bertaraf edildiği Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesi, ülkede rejim güçleri ile terör örgütleri PYD ve DAEŞ'in zulmünden kaçanlara kucak açtı.

Savaş boyunca canlarını kurtarmak için çatışmalardan adeta köşe bucak kaçan, büyük bölümünü çocukların oluşturduğu yaklaşık 200 kişilik Suriyeli grup da çareyi Cerablus'a sığınmakta buldu.

İlçenin güneybatısındaki tepelere kurdukları çadırlarda yaşamaya başlayan Suriyeliler, güvenli bir bölgeye gelmenin sevincini yaşıyor. Suriyeliler, kış öncesi kendileri için oluşturulacak kalıcı barınma alanlarını dört gözle bekliyor.

Yeniden göçe mecbur kalmayacakları inancıyla Cerablus'a gelen Suriyeliler, kendilerine bu imkanı sağlayan Türkiye ile Özgür Suriye Ordusuna minnet duyuyor.

Eşini savaşta kaybeden 4 çocuk annesi Rufya Ennafi (25), AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmalar nedeniyle sürekli yer değiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Cerablus'un kurtarılmasının ardından Kurban Bayramı'nda yakınlarıyla buraya geldiklerini anlatan Ennafi, "Eşim kısa süre önce öldü. 4 çocuğumla kaynanamın çadırında kalıyoruz. Şimdiye kadar çok sıkıntı çektik artık yüzümüz gülsün istiyoruz. Çocuklarımı daha güzel şekilde büyütmek için dua ediyorum. İnşallah Cerablus'ta mutlu yaşarız. Evlatlarımla sığınacak bir evimiz olsa yeterli." dedi.

"Rakka-Halep arasında mekik dokuduk"

Hüseyin el-Musa da iç savaş nedeniyle 18 kez yer değiştirmek zorunda kaldıklarını, yakınları ve köylüleriyle son olarak buraya sığındığını belirtti.

Fırat Kalkanı Harekatı'na çok sevindiklerini vurgulayan Musa, harekat sayesinde Özgür Suriye Ordusunun daha da güçleneceğine inandığını ifade etti.

Kış gelmeden hazırlıklarını tamamlamak istediklerini bildiren Musa, şunları kaydetti:

"Savaş başladığından itibaren hem rejim hem de terör örgütlerinin yaptıkları yüzünden türlü sıkıntılar yaşadık. Ne yaşadığımızı ancak biz biliriz. O geldi 'Bunu yapacaksınız' dedi. Bu geldi 'Buradan gideceksiniz.' dedi. Namusumuzu korumak ve çocuklarımızın hayatı için sürekli yer değiştirdik. Rakka-Halep arasında mekik dokuduk ama artık gücümüz kalmadı. İnşallah burada kalıcı oluruz ve ülkemiz özgürlüğüne kavuşana kadar huzurlu yaşarız."

Musa, savaşta bacağından yaralanan oğlu Salih'in tedavisi için de yetkililerden yardım istedi.

Hamid Şerif ise Cerablus'a geldikleri için mutlu olduklarını ve güvenli ortamda çocuklarını okula gönderebilmenin heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cerablus, Zulümden Kaçanlara Kucak Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement