Cerattepe Bilirkişi Heyetindeki 3 Akademisyene İlginç Protesto - Son Dakika
Güncel

Cerattepe Bilirkişi Heyetindeki 3 Akademisyene İlginç Protesto

Cerattepe Bilirkişi Heyetindeki 3 Akademisyene İlginç Protesto

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkii'ndeki madencilik faaliyetleri için, 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu' raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan çevre davası kapsamında hazırlanan ve mahkemeye sunulan bilirkişi raporuna yönelik tepkiler sürüyor.

13.06.2016 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkii'ndeki madencilik faaliyetleri için, 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu' raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan çevre davası kapsamında hazırlanan ve mahkemeye sunulan bilirkişi raporuna yönelik tepkiler sürüyor.

Rize İdare Mahkemesi'nde açılan dava sonrasında oluşturulan ve maden faaliyetine destek veren raporu oluşturan Cerattepe bilirkişi heyetinde görevli Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Orman Yüksek Mühendisi Prof.Dr. Bedri Serdar, Harita Mühendisi Doç.Dr. Fevzi Karslı ve İnşaat Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Adem Bayram'a öğrencilerden de tepki geldi. KTÜ Öğrenci Kollektifi grubu, öğretim üyelerinin odalarının kapılarına tepki için afişler astı. 'Artvin halkından selam getirdik' başlıklı afişlerde, 'Bilirkişi bilmez, Artvin bilir' ifadelerine yer verildi. Kapılara asılan afişlerin fotoğrafları, Yeşil Artvin Derneği'inin de aralarında bulunduğu çok sayıda sosyal paylaşım sayfasında da yer aldı.

BİLİRKİŞİ RAPORUNA BÜYÜK TEPKİ

Cerattepe bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda yıllık 500 bin ton çıkartılacağı öngörülen cevherin kapalı kabinli teleferikle taşınması halinde çevreye zararlarının azalacağı ve ara katlı üretim yöntemi ile heyelan riski oluşmayacağının belirtilerek maden faaliyetine destek verilmesi üzerine, yıllardır maden faaliyetine karşı mücadele veren Yeşil Artvin Derneği büyük tepki gösterdi. Derneğin öncülüğünde yaklaşık 1000 kişinin katılımı ile Artvin'de eylem gerçekleştirildi, 'Gerçek bilirkişi Artvin halkıdır. Artvin halkı kararını vermiştir'  pankartı açan vatandaşlar, 'Bilirkişi biz biliriz, sanma ki vazgeçeriz' ve 'Cerattepe geçilmez, Artvin halkı yenilmez' sloganları atıldı ve mücadelenin süreceği  vurgulandı.

- Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cerattepe Bilirkişi Heyetindeki 3 Akademisyene İlginç Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement