Cerattepe İçin Yürütmeyi Durdurma Kararı, Artvin'de Coşkuyla Karşılandı (2) - Son Dakika
Güncel

Cerattepe İçin Yürütmeyi Durdurma Kararı, Artvin'de Coşkuyla Karşılandı (2)

Cerattepe İçin Yürütmeyi Durdurma Kararı, Artvin\'de Coşkuyla Karşılandı (2)

Mahkeme KARARINI HORONLA KUTLADILAR Artvin Cerrattepe'de bakır madeni sahası için Rize İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı vermesi, Yeşil Artvin Derneği' nin Artvin Valiliği önündeki açıklaması ile duyuruldu.

21.11.2014 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahkeme KARARINI HORONLA KUTLADILAR

Artvin Cerrattepe'de bakır madeni sahası için Rize İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı vermesi, Yeşil Artvin Derneği' nin Artvin Valiliği önündeki açıklaması ile duyuruldu.

Yaklaşık 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Yeşil Artvin Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan, maden şirketinin Cerattepe'de oldu-bitti ile orman kesimi yaptırmaya çalıştığını, böylelikle halkın umudunu ve direncini kırmayı hedeflediğini belirterek, "Artvin halkının direnci karşısında başarıya ulaşamadı"dedi. Bilirkişi raporunun Artvin halkını ve karar verme konumunda olanları bir tercih ile karşı karşıya bıraktığını kaydeden Karahan, "Ya Artvin şehir merkezinin bir kısmı ve koruma altındaki bölgeler kaldırılarak madencilik yapılacak, ya da madencilikten vazgeçilecekti. Yıllardır söylendiği gibi bu projenin Artvin için bir varlık – yokluk sorunu olduğu bilirkişiler tarafından da kabul edilmiştir. Rize İdare Mahkemesi, bilirkişilerin görüşlerine dayalı olarak 20 Kasım günü yürütmenin durdurulmasına karar vermiştir. Bu kararı, mücadele eden ve katkıda bulunan bütün Artvin halkına, yüreği Artvin için atan bütün çevre ve Artvin dostlarına armağan ediyoruz. Ülkemizin her yerinde çevreye, doğaya yapılan saldırılardan bunalan insanlara bir ışık, bir umut ve sevinç olsun istiyoruz" diye konuştu.

Çoruh vadisini ve Yusufeli ilçesini, madencilik faaliyetleri için de Murgul'un Damar beldesini kaybettiklerini belirten Nur Neşe Karahan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünya ölçeğinde önem taşıyan ekolojik bölgelerimizle, Milli Park ve turizm alanlarımızla, eşsiz güzellikteki doğal varlıklarımızla huzur ve barış içerisinde yaşamımızı sürdürmek istiyoruz. Yer üstü zenginlikler, binlerce Artvinlinin ve milyonlarca dünya yurttaşının ilelebet kullanacağı çok önemli bir değer ve kamusal alan. Yerin altı ise sadece bir kişinin varlıkları yağmalayacağı bir alana dönüşüyor. Bunu kabul etmiyoruz. Kafkasör'ü doğaya saygılı bir turizm merkezi, Mersivan'ı da gözde bir kayak tesisi yapmayı hedefliyoruz ve önümüzü görmek istiyoruz. Gölge etmezlerse bunu başaracağımıza inanıyoruz."

Bu arada, Ceratepe'de ağaç kesimini önlemek ve bu nedenle eylem yapanlara destek vermek için Ankara'dan gelen Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu da kısa bir konuşma yaptı, doğaya ve yaşama sahip çıkan Artvinlileri kutladı. Bozoğlu, "İyi ki nöbet tuttunuz, altıncıları def ettiniz. Umut oldunuz, direnç oldunuz. Halkın üzerindeki ölü toprağı kaldırdınız. Mücadele ettiniz, direndiniz, onurumuzu arttırdınız. Yalanlarla, dolanlarla hazırlanan ÇED raporlarını teşhir ettiniz" dedi.Etkinliğe katılanlar, Rize İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını horon oynayarak kutladılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cerattepe İçin Yürütmeyi Durdurma Kararı, Artvin'de Coşkuyla Karşılandı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement