Cerattepe Maden Sahasında Keşif Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Cerattepe Maden Sahasında Keşif Yapıldı

Rize İdare Mahkemesi bilirkişi heyeti, Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde 283 gerçek ve tüzel kişinin müdahil olduğu ÇED iptal davası kapsamında Cerattepe maden sahasında keşif yaptı.

21.07.2014 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize İdare Mahkemesi bilirkişi heyeti, Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde 283 gerçek ve tüzel kişinin müdahil olduğu ÇED iptal davası kapsamında Cerattepe maden sahasında keşif yaptı.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Baro Başkanı Ali Uğur Çağal ve eski CHP Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu'nun da aralarında bulunduğu Yeşil Artvin Derneği öncülüğündeki grup, ellerindeki pankart ve dövizlerle keşif yapılan alanda maden çalışmalarına tepkilerini dile getirdi.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve Yönetim Kurulu Üyesi Bedrettin Kalın, Rize İdare Mahkemesi Başkanı Altar Gökçimen'in yanı sıra çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin bulunduğu bilirkişi heyetine bölgede çıkacak madene ilişkin sunum yaptı. Yaklaşık bir saatlik sunumun ardından heyet, bölgede incelemelerde bulundu.

Bilirkişi heyetinin bölgeden ayrılmasının ardından basın açıklaması yapan milletvekili Bayarktutan, bölgede güvenlik önlemi alan emniyet ve jandarma mensuplarına gösterdikleri hoşgörüden dolayı teşekkür ederek, "Aslında bu kadar abartılı güvenlik önlemine gerek yoktu. Biz hukuka ve mahkeme kararına bağlıyız" dedi.

Cerattepe'yi, parlamentoda Türkiye'ye ezberlettiğini söyleyen Bayraktutan, "Bu ihalenin nasıl yapıldığını, nasıl yolsuzluk olduğunu biliyorum. Bugün burada Artvin Belediye Başkanı da olmalıydı. Başka Artvin yok. Siyasi kimliklerimizi aşağıda bıraktık. Bu kentte doğduk, bu kentte büyüdük, bu kentte öleceğiz. Kimse bizim Artvin sevdamızı test etmesin. Burada olan çocuklar, hanımefendiler, beyefendiler hepinize teşekkür ediyorum. Yarın Ankara'dayım, yarın ya da en geç öbür gün parlamentoya taşıyacağım bu konuyu" diye konuştu.

Bayraktutan'ın açıklamasının ardından gruptakiler dağıldı. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cerattepe Maden Sahasında Keşif Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement