Çerçi'den Yunusemre'ye 85 Proje - Son Dakika
Yerel

Çerçi'den Yunusemre'ye 85 Proje

Çerçi\'den Yunusemre\'ye 85 Proje

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde çalışmalarını sürdüren AK Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Çerçi, projelerini açıkladı.

05.03.2014 11:46  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde çalışmalarını sürdüren AK Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Çerçi, projelerini açıkladı.

Mehmet Çerçi'nin Saruhan Otel'de projelerini açıkladığı geceye yoğun katılım oldu. AK Parti'nin gövde gösterisine dönüşen gecede çok sayıda partili salon dolduğu için ayakta kaldı. Geceye Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tanrıverdi'nin yanı sıra Manisa Milletvekili Recai Berber de katıldı. AK Parti'nin seçim şarkısı Dombra eşliğinde salona giren AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, Yunusemre Belediye Başkan Adayı Mehmet Çerçi ve İl Başkanı Murat Baybatur, kalabalığı selamladılar. Gecede ilk konuşmayı Yunusemre İlçe Başkanı Engin Yüksel yaptı. Yüksel, salondaki coşkunun 30 Mart'ta kazanılacak zaferin bir habercisi olduğunu söyledi.

İl Başkanı Murat Baybatur, Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Tanrıverdi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, yaptıkları konuşmalarda Çerçi'ye destek verdiler.

"YUNUSEMRE İÇİN YAPACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR"

Salondaki coşkulu kalabalığın tezahüratları arasında kürsüye çıkan Yunusemre Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Çerçi, konuşmasına, "Aynı şehri paylaşan, aynı havayı teneffüs eden, aynı sevinci ve üzüntüyü bilen insanlar olarak tek bir amacımız vardır. Bu da Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi doğudan batıya tüm vatandaşlarımızın huzur içinde mutlu bir yaşam sürmesine katkıda bulunmaktır" sözleriyle başladı.

"HERKESE EŞİT HİZMET"

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Çerçi konuşmasına şöyle devam etti: "İl Başkanlığı ve 2 dönem milletvekilliği yapmış bir kardeşiniz olarak benimde tek amacım, 200 bin nüfusu ile Yunusemreli hemşerilerime aynı şiarla hizmet etmektir. Bu doğrultuda zaman ve mekan mefhumu göstermeksizin ne gerekiyorsa yapacağım. Hazırlamış olduğumuz projelerle Türkiye'ye örnek kalite ve nitelikte belediyecilik hizmetleri sergileyeceğiz. Yunusemre ilçe sınırları dahilinde 24 mahalle, statüsü değişerek köyden mahalleye dönüşen 61 köy ve 3 beldeyi kapsayacak şekilde projeler hazırladık. 30 Mart 2014 tarihinden itibaren yaklaşık 200 bin kişinin yaşadığı Yunusemre ilçemizde yeni bir dönem başlayacaktır ve bu hizmet dönemi olarak anılacaktır."

"ÇERÇİ'DEN DEV PROJELER"

Dr.Çerçi, ekibiyle birlikte hazırladığı projeleri 10 ana başlık altında detaylandırdı. Meydanlar ve kültürel projeler kapsamındaki kent meydanı projesi, Yunusemre kültür sarayı, çok amaçlı kültür merkezleri ve gençlik lokalleri, kent müzesi ve sanat sokağı, taziye evleri, düğün salonları dikkat çekti.

"ULAŞIM, OTOPARK VE PAZARYERİ PROJELERİ"

Çerçi'nin projeleri arasında bisiklet yolu, yer altı, yerüstü ve ada içi otoparklar, İzmir Caddesi ve Mimar Sinan Bulvarı'ında yaya üst geçitleri, Barbaros ve Horozköy'e Demiryolu Yaya Üst Geçitleri, semt kapalı pazar yerlerinin yapımı öngörülüyor. Konut sıkıntısına çözüm için "Uydu Kent" uygulamasının yanı sıra bahçeli ve çok katlı vizyon ve prestij konut üretimi düşünüldü. Spil için de farklı projeler yer alıyor. Seyir alanları, kafeterya-restaurant, konaklama, dağcılık, izcilik kampları, tırmanma parkurlarıyla bu bölgeye ilgi çekilmesi planlanıyor. Mahalle, semt parkları, çocuk oyun grupları ve kondisyon aletleri unutulmadı. Hobi bahçeleri ise oldukça dikkat çekici.

AMATÖRLERE MALZEME DESTEĞİ, YENİ HALI SAHALAR

Spor alanında aıklanan projelerde çok amaçlı spor salonu, uygun bölgelere spor, halı saha tesisleri ve semt yüzme havuzları yapılacağı belertildi. Ferdi sporlar ve amatör kulüpler için spor kompleksleri ayrıca amatör kulüpler ve ferdi sporlara düzenli olarak malzeme, ekipman ve lojistik destekler verileceği açıklandı.

ANEMON YAŞAM VE EĞLENCE VADİSİ PROJESİ

Projelerini açıklamaya devam eden Çerçi, yaklaşık 300 dönümlük arazi üzerinde kurulacak olan bu tesiste piknik bowling, tenis kortları, gençlik merkezi, lunapark, aquapark, nikah salonu, amfi tiyatro, mini hayvanat bahçesi, çocuk masal köyü, masal parkı, masal treni, seyir teleferiği, kafeterya - restaurantlar, alışveriş alanları, çocuk bakım ve etkinlik merkezi, midilli at binicilik organizasyonu tasarlandığını söyledi.

OSMANCALI BÖLGESİNDE MOTOR SPORLARI MERKEZİ

Yuntdağı için ilgi çeken projelerden bazıları ise şöyle: "Organik tarım, köy pazarı, üretici hali, misafirhane, kafeterya, köy evi, tarih ve etnoğrafya müzesi, Yuntdağı hayvan üretim, satış, kesim merkezi, yaşlı bakım ve dinlenme merkezi, belirli bölgelerde halı saha ve spor alanları, Osmancalı bölgesinde motor sporları merkezi, uygun bir bölgede paintball spor alanı."

ENGELSİZ PARK VE MODİFİYE ARAÇ UYGULAMASI

Sosyal ve kültürel ihtiyaçlar ön planda tutulduğu proje listesinde, aile yaşam merkezleri ve hanım lokalleri çocuk hizmet merkezleri, gençlik merkezleri, kadın sığınma evi, engelli danışma ve koordinasyon merkezi, engelsiz park ve modifiye araç uygulaması, projelerden bazıları yer alıyor.

GÖNÜL KUTUSU

Halkla iç içe bir başkan olacağı sözünü veren Dr.Mehmet Çerçi, bu amaçla Kent Konseyi ve Muhtarlar İrtibat Merkezi, Öğrenci Destek Hizmetleri Merkezi Başkan'a direkt mektup, e-maille ulaşım amacıyla internet sistemini kurmayı hedefliyor.

10 başlık altında tanzim edilen 85 projenin AK Parti'nin yerel yönetim vizyonuna dayanılarak ve şehrin geleceği planlanarak hazırlandığı hatırlatıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerçi'den Yunusemre'ye 85 Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement