Ceren Ezgi Durgun Anısına Heykel Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Ceren Ezgi Durgun Anısına Heykel Çalıştayı Düzenlendi

Mart ayında geçirdiği trafik kazası sonucu ölen Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi Ezgi Durgun anısına, "Metal Heykel Öğrenci Çalıştayı" gerçekleşti.

10.11.2014 19:07  Güncelleme: 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mart ayında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ve organlarıyla 5 kişiye hayat veren Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü son sınıf öğrencisi Ceren Ezgi Durgun anısına, "Metal Heykel Öğrenci Çalıştayı" düzenledi.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde düzenlenen çalıştaya fakültenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ile Durgun'un annesi ve babası katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, çalıştayın açılışında, anlamlı ve üretken bir çalıştayın düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Mart ayında aldıkları ölüm haberiyle Güzel Sanatlar Fakültesi ailesi olarak yıkıldıklarını belirten Sarı, "Ceren, kişiliğiyle, sanatçı kimliğiyle herkese örnek olacak bir öğrencimizdi. Ailesinin duyarlılığı sayesinde organlarıyla beş kişiye can olmuştu. Ceren, unutulmaz bir heykeltıraş olduğunu, yaptığı heykellerle herkese gösterdi" dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Ceren'i eserleriyle yaşatmaya devam edeceklerini dile getiren Sarı, "Akademisyenler ve öğrenciler sayesinde düzenlenen çalıştayla Ceren'i ölümsüzleştirmeye çalışıyoruz. Bu çalıştayı düzenleyerek, bizlere hem hüzün hem sevinci bir arada yaşatan başta Heykel Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Hanife Yüksel'e, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu'na, Öğretim Görevlisi Işık Aslıhan ve öğrenci arkadaşlarıma çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Prof. Sarı, konuşmasının ardından çalıştay katılımcılarına belgelerini verdi.

Çalıştaya katılanlar, daha sonra Ceren ve çalıştay katılımcılarının yaptıkları ve fakülte etrafına yerleştirilen eserleri inceledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ceren Ezgi Durgun Anısına Heykel Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement