Çerkezköy Belediye Başkanı Akay: "Suya Yapılan Zamdan Sonra Büyük Sıkıntı Çekmeye Başladık" - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy Belediye Başkanı Akay: "Suya Yapılan Zamdan Sonra Büyük Sıkıntı Çekmeye Başladık"

Çerkezköy Belediye Başkanı Akay: "Suya Yapılan Zamdan Sonra Büyük Sıkıntı Çekmeye Başladık"

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, suya yapılan zamdan sonra büyük sıkıntı çekmeye başladıklarını ifade ederek, "Su fiyatlarında ve kullanım miktarlarındaki ücret uçurumlarının bir an önce giderilmesi ve makul seviyeye çekilmesi için TESKİ’nin bu konu da bir an önce toplanmasını istedim" dedi.

21.07.2014 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, suya yapılan zamdan sonra büyük sıkıntı çekmeye başladıklarını ifade ederek, "Su fiyatlarında ve kullanım miktarlarındaki ücret uçurumlarının bir an önce giderilmesi ve makul seviyeye çekilmesi için TESKİ'nin bu konu da bir an önce toplanmasını istedim" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sular İdaresi Başkanlığı TESKİ'nin bir süre önce su fiyatlarına yapmış olduğu zammın çok olduğunu ve bu yönde vatandaşlardan büyük tepkiler geldiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuyu Tekirdağ belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Halim Orta ile görüştüğünü belirtti.

Yapılan su zammını vatandaşlara anlatamadıklarını dile getiren Akay, "Su meselesi büyük sıkıntıya neden oldu. Ben önceki gün Tekirdağ'a giderek Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Halim Orta ile konuyu görüştüm. Su fiyatlarında ve kullanım miktarlarındaki ücret uçurumlarının bir an önce giderilmesi ve makul seviyeye çekilmesi için TESKİ'nin bu konu da bir an önce toplanmasını istedim. Ayrıca suda birde akıllı saat uygulamasında da kart kullanımı yani dolumu ile ilgili sıkıntı var. Bu zammı vatandaşlara anlatmamızın şansı yok. Özellikle ilçemiz bir sanayi kenti olması nedeniyle asgari ücretle çalışanların yoğun olduğu bir yer ve bu da göz önüne alınmalı. Çorlu ve diğer ilçelerde de bu konuda sıkıntı olduğunu duydum" diye konuştu.

Su fiyatlarına yapılan zam oranını ve su kullanım oranındaki artışları vatandaşlara anlatma şanslarının olmadığını da vurgulayan Başkan Vahap Akay, "Gerçekten suya yapılan zamdan sonra büyük sıkıntı çekmeye başladık. Bu güne kadar suda ton hesabı yapılıyordu. Siz bunu birden metre küpe çevirip hem de şu metre küpe kadar bu fiyat, daha sonra şu fiyat ve daha çok kullanıldığında da bu fiyat denmesi ilçemizde büyük sıkıntıya neden oldu. Daha önce ton olarak hesaplanarak alınan su parası yeni tarifeye göre metre küpe çevrilmesi de bence anlamsız. Bu sıkıntının ortadan kalkması ve fiyatların ve kullanım miktarlarının acilen gözden geçirilerek TESKİ'nin 6 Kasım'dan önce toplanarak yeniden fiyatları belirlemesi hayırlı olacaktır" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy Belediye Başkanı Akay: 'Suya Yapılan Zamdan Sonra Büyük Sıkıntı Çekmeye Başladık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement