Çerkezköy'de Vatandaşlar Milli İradeye Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Çerkezköy'de Vatandaşlar Milli İradeye Sahip Çıktı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Mitingden görüntüler - Çorlu, Malkara ve Çerkezköy'de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine, Tekirdağ'ın Çorlu, Malkara ve Çerkezköy ilçesinde vatandaşlar tepki gösterdi.

17.07.2016 03:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Mitingden görüntüler - Çorlu, Malkara ve Çerkezköy'de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine, Tekirdağ'ın Çorlu, Malkara ve Çerkezköy ilçesinde vatandaşlar tepki gösterdi.

AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan", "Seninleyiz Cumhurbaşkanım" sloganları attı ve topluca İstiklal Marşı okudu.

Vatandaşlar kortej oluşturup sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

Omurtak Caddesi'ne kadar yürüyüş yaptıktan sonra aynı güzergahtan geri dönen gruba, yoldan geçen vatandaşlar da korna çalarak destek verdi.

Yürüyüşe, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan, Atatürk Meydanı'nda Çorlu Müftüsü Adem Gülmek halka toplu olarak dua ettirdi.

Malkara

Malkara ilçesinde "Milli İradeye Sahip Çık Yürüyüşü" düzenlendi.

AK Parti İlçe binası önünde toplanan partililer ve vatandaşlar, darbe girişimini protesto amacıyla kortej oluşturup sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

14 Kasım, Şehitlik, 100. Yıl ve Atatürk caddelerinde yürüyüş gerçekleştiren vatandaşlar, Hükümet Konağı önüne geldi.

Burada İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlar, darbe karşıtı sloganlar attı.

Malkara Kaymakamı Osman Altın, konuşmasında devletin nizamını yıkmaya yönelik bir girişim yaşandığını, ancak Cumhurbaşkanı'nın çağrısı ile Türk milletinin kendi polis gücünün, kolluk kuvvetinin yanında görev alarak bu çabayı akamete uğrattığını söyledi.

Türk milletinin bir ve bütün olduğu sürece devleti ve milleti hiç kimsenin yıkamayacağını belirten Altın, "Burada olduğu gibi bu birlik ve beraberliğimizi her zaman muhafaza edelim. Bu hainler her zaman derslerini alıp yerlerine oturacaklardır. Bizim burada bulunan askerlerimizin devletimizin askeri, Türk milletinin askeri olduğu için en ufak bir bunlara uyma davranışı olmadı. Biz askerimizi seviyoruz. Ancak askerimizin içine yuvalanmış olan bu hainleri ordumuz kendi içerisinden ayıklayacaktır dedi.

Konuşmanın ardından alanda bulunanlar dua etti.

Çerkezköy

Çerkezköy Belediye Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla 'Dik dur eğilme, millet seninle', 'Recep Tayyip Erdoğan', 'Çerkezköy burada, darbeciler nerede?', 'Darbeye hayır, idama evet' sloganları atarak Atatürk ve Öztrak caddelerinde yürüdü.

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, darbe girişiminde bulunanları lanetleyerek, "Bu gece bir kez daha Çerkezköy ile gurur duydum. Devletine, milletine, Cumhurbaşkanı'na sahip çıkan Çerkezköy halkının kaymakamı olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Ülkemize darbe girişiminde bulunan ve başarılı olmayanların Allah belalarını versin. Tüm darbecileri lanetliyorum. Bu vesile ile şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bir kez daha milli iradenin yanında olan sizlere saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge de ülkenin birlik ve beraberliğini tehdit eden ve sadece kendi ajandasına hizmet eden bu vatan hainlerinin tüm çabalarının, Türk milletinin sağlam iradesi karşısında bertaraf olduğunu söyledi.

Konunun esasının Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına, birliğine ve bütünlüğüne kasteden malum paralel yapı tarafından bir kez daha tekrarlanan hain ve sinsi bir girişim olduğunu ifade eden Öge, "Fitne, zulüm ve kanla beslenen bu zihniyet, Türkiye'yi çatışma ortamına sürüklemekte, demokrasiyi, refah anlayışını ve toplumsal barışı yok etmeye çalışmaktadır. Kendi halkına silah sıkacak kadar gözü dönmüş vatanı ve kıblesi belli olmayan bu hainlerin hesap verme zamanı gelmiştir" dedi.

Çerkezköy\'de Vatandaşlar Milli İradeye Sahip Çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çerkezköy'de Vatandaşlar Milli İradeye Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement