Cerrahlar Ürolojinin Zorlu Vakalarını İstanbul'da Tartışacak - Son Dakika
Güncel

Cerrahlar Ürolojinin Zorlu Vakalarını İstanbul'da Tartışacak

Dünyada ve ülkemizde her yıl on binlerce kişi böbrek, idrar yolları, prostat, mesane ve genital organlarla ilgili sağlık sorunları ile karşı karşıya kalıyor.

03.03.2015 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yıllarda uygulanan laparoskopik ve robotik cerrahi tedavi yöntemleri ile tedaviler kısa sürede gerçekleştirilirken, tedavilere bağlı yan etkilerin minimale düşürülmesiyle yaşam kaliteleri de artırılabiliyor.

Dünyanın önde gelen cerrahları İstanbul'a geliyor

Üroloji alanında en önemli ve prestijli kongrelerden biri olan "Challenges in Laparoscopy & Robotics" Dünyanın önde gelen cerrahlarını 4-5-6 Haziran 2015 tarihinde İstanbul Hilton Kongre ve Sergi Merkezi'nde bir araya getirecek. Bu sene 12.'si düzenlenecek olan kongrede, ağırlıklı olarak ürolojik kanser (üroonkoloji) olgularındaki zorluklar, yenilikler ve teknolojik gelişmeler değerlendirilecek.

Yapılan ameliyatlar canlı olarak izlenebilecek

Memorial Ataşehir Hastanesi'nde Prof. Dr. Tibet Erdoğru başkanlığında yapılacak 25 ameliyatı canlı olarak izleyecek olan cerrahlar, ürolojideki zorlu vakaları interaktif katılım ile değerlendirme, tartışma fırsatını elde edecekler.

Ünlü cerrahlar ürolojinin zorlu vakalarını tartışacak

Kongreye Dünya'da Laparoskopik ve Robotik Ürolojik cerrahilerde önemli yere sahip Profesörlerden Inderbir Gill (ABD), Jihad Kaouk (ABD), Richard Gaston (Fransa), alexander Haese (Almanya), Günter Janetschek (Avusturya), Peter Wiklund (İsveç), Vito Pansadoro (İtalya), Xu Zang (Çin), Renaud Bollens (Belçika) gibi isimler katılacak.

Kongreye ev sahipliği yapacak Memorial Ataşehir Hastanesi Üroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Tibet Erdoğru, ürolojik hastalıkların laparoskopik ve robotik tedavisi hakkında bilgi verdi.

Genç ürologlara yol gösterici olacak

Farklı eğitsel felsefesi ve görsel yönü ile alanında önemli niteliğe sahip "Challenges in Laparoscopy and Robotics" kongresini İstanbul'da düzenleyecek olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu toplantılar, özellikle genç üroloji uzman ve asistanları için yol gösterici olacak ve gelecekte ülkemizde laparoskopik-robotik cerrahi konusunda yeniden ivmelenmenin önemli bir faktörü olarak rol olacaktır.

Artık standart bir tedavi olarak uygulanıyor

Özellikle erkeklerdeki prostat kanserinde cinsel fonksiyonun korunması, böbrek kanserinde sadece kanserli tümörün çıkartılarak sağlam böbreğin korunması, mesane kanserinde kanserli idrar kesesinin çıkartıldıktan sonra yerine ince bağırsaktan yeni bir mesanenin yapılmasında laparoskopik-robotik teknikleri standart bir cerrahi tedavi olarak uygulanmaktadır. Bu da artık laparoskopik-robotik cerrahinin artık açık cerrahinin yerini almaya başladığını göstermektedir. Bununla beraber böbrek, prostat, idrar kesesi ile uygulanan kanser dışındaki birçok hastalıkta da artık laparoskopik ve robotik cerrahi az kanama (ya da kanamama), hızlı iyileşme, ameliyat sonrasında az ağrı ve kozmetik görsel avantajları ile sıklıkla uygulanmaktadır.

Avantajları ile dikkat çekiyor

Ürolojik cerrahilerde artık, açık cerrahideki gibi büyük kesiler yerine 5-10 mm'lik teleskoplarla bir delikten vücut içine girilmektedir. Derindeki organlar; 3 boyutlu yüksek çözünürlükte, 15 kat daha büyük bir şekilde görülmektedir. Bu şekilde organlara giden en ince kılcal damarlar bile görülüyor, kanama kontrolü yapılabiliyor. Bu kontrol, organlara giden sinirlerin korunmasında büyük avantaj sağlamaktadır.

Kanama olmaması, damar ve sinirlerin korunması tamir edilen ya da kanser dokusu çıkartılan organların fonksiyonlarına devam etmesini sağlamaktadır. Kanama olmaması vücudun iyileşme için gereksinimi olan oksijenin de kaybolmaması anlamına gelir. Bu da organların ve hastanın ameliyat sonrası hızlı iyileşmesini sağlamaktadır. Fonksiyonların korunması, hızlı iyileşme, ameliyat sonrası ağrının çok az olması ve vücuda açılan birkaç ufak delik gibi kozmetik avantajlarla hastalar hızlı bir şekilde iş-sosyal hayatlarına dönmekte ve bu hızlı normalleşme hastalığın tedavisinde hastaya büyük moral desteği sağlamaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cerrahlar Ürolojinin Zorlu Vakalarını İstanbul'da Tartışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement