Cesetsiz Cinayet Davası Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Cesetsiz Cinayet Davası Ertelendi

Cesetsiz Cinayet Davası Ertelendi

İzmir'in Torbalı İlçesinde kendisinden 6 yıldır haber alınamayan avukat Mümtaz Baytekin'i öldürdükleri iddiasıyla 2'si tutuklu, 1'i tutuksuz, 1'i aranan 4 sanığın 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, tutuklu sanıklar Ceyda Y.'ye müebbet, eşi Erdoğan Y.'ye 18 yıl, tutuksuz sanık Dilek A.'ya 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum oldu.

07.04.2016 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Torbalı İlçesinde kendisinden 6 yıldır haber alınamayan avukat Mümtaz Baytekin'i öldürdükleri iddiasıyla 2'si tutuklu, 1'i tutuksuz, 1'i aranan 4 sanığın 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, tutuklu sanıklar Ceyda Y.'ye müebbet, eşi Erdoğan Y.'ye 18 yıl, tutuksuz sanık Dilek A.'ya 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum oldu. Ancak bu kararı Yargıtay 'usulden' bozdu. Bozma kararının ardından bugün ikinci celsesi yapılan duruşma karar için ertelendi.

Torbalı'da yaşayan avukat Mümtaz Baytekin'in 6 Kasım 2010'da kaybolması, cep telefonunun son olarak Uşak'tan sinyal verdiğinin belirlenmesinin üzerine yanında sekreter olarak çalışan, evlendikten sonra Uşak'a yerleşen Ceyda Y. (24), eşi Erdoğan Y. (43) ile E.Y.'nin annesi A.Y., babası M.Y. ve ağabeyinin sevgilisi Dilek A.'yı gözaltına alındı. Soruşturma aşamasında, Mümtaz Baytekin'in eski sekreteri Ceyda Y. ile kocası Erdoğan Y. ve Dilek A. tutuklanmış, Dilek A. daha sonra tahliye edilmişti. Erdoğan Y.'nin ağabeyi firari sanık Erbay Y. ise yakalanamamıştı. Erdoğan Y.'nin annesi A.Y. ve babası M.Y. ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Tüm aramalara rağmen Mümtaz Baytekin'in cesedi bulunamadı. Baytekin'in 35 TMV 76 plakalı otomobili, Buca'da bir apartmanın otoparkında terk edilmiş halde bulundu. Otomobilden çıkan kayıp avukat Mümtaz Baytekin'in güneş gözlüğü üzerinde sanık Erbay Y.'nin parmak izine rastlandı. Savcı, ikisi tutuklu, biri gıyabi tutuklu dört sanık hakkında, 'Tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde üç yıl önce sonuçlanan davada tutuklu yargılanan karı koca sanıklar Ceyda Y., Erdoğan Y. suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti sanık Ceyda Y.'yi müebbet, kocası Erdoğan Y.'yi, önce müebbet ardından duruşmalardaki iyi hali ve suçu haksız tahrik altında işlediğinden cezasını 18 yıla çevirirken; tutuksuz sanık Dilek A.'yı da 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, yakalanamayan sanık Erbay Y.'nin dosyasını da ayırdı. Ceza alan sanıkların avukatları kararı temyiz etti.

Yargıtay, kamuoyunda 'cesetsiz cinayet davası' olarak bilinen davada mahkumiyet kararını 'polise cesedin bulunup bulunmadığının' sorulması için usulden bozdu. Bozma kararınıın ardından bugün ikinci celsesi yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan sanıklar Ceyda Y., eşi Erdoğan Y. ile tarafların avuktaları ve mağdur Yıldırım Baytekin katıldı. Mahkeme Başkanı Hakim Cengiz Çoban, İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nden gelen 'Cesedin bugüne kadar bulunamadığı' yazısını okudu.

Sanık Ceyda Y.'nin, avukatı Aslı Ceyhan Tokat, "Yargıtay'ın iki polis memurunun tutanağı için bu dosyayı bozduğunu düşünemeyiz. Bozma kararı da bu kadar basite alınabilecek bir husus değildir. Biz kişinin sağ olup olmadığının araştırılmasını talep ederiz. Kovuşturma genişletilsin" dedi. Cumhuriyet Savcısı bu talebin reddini istedi.

Mahkeme heyeti de savcının talebi doğrultusunda tüm taleplerin reddine karar verdi. Duruşma da zaman zaman avukat Aslı Ceyhan Tokat ile Mümtaz Baytekin'in avukat kardeşleri arasında sözlü atışma oldu. Hakim Çoban, araya girip tarafları bu şekilde davranmamaları konusunda uyardı.

Avukat Ayhan Baytekin, "Tüm dosya kapsamı nazara alındığında atılı suçun işlendiği sabittir. Bizce tahrik hükümlerinin de uygulanmaması gerekir. Taammüden işlenen bir cinayet vardır. Bu nedenle sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarına karar verilsin" dedi. Mümtaz Baytekin'in avukatı Özkan Yücel de "Önceki karar gibi sanıkların mahkumiyetlerine karar verilsin" dedi. Cumhuruyet Savcısı Zafer Sercan Yetişer, "Mümtaz Baytekin'in her ne kadar cesedi bulunamamış ise de, sanıklar Ceyda Y. ve Erdoğan Y., tarafından öldürüldüğünün ve cesedin saklandığı veya yok edildiğinin kabulünün gerektiği sonucuna ulaşılmıştır. Sanık Erdoğan Y., yönünden, eşi diğer sanık Ceyda Y., Mümtaz Baytekin ile olan ilişkisini evli iken de sürdürmesi, görüşmeye ve hatta cinsel birlikteliğe devam etmesi hali haksız tahrik hükümlerinin uygulanması yönünde nazara alınmıştır. Bu nedenlerle sanıklar Ceyda Y. ve Erdoğan Y., 'müebbet' hapisle cezalandırılmalarına, tutukluluk hallerinin devamına karar verilsin" dedi.

Sanık Erdoğan Y., "Bu suçu işlemediğimi başından beri söylüyorum. Şahsın öldüğünü gösterir hiç bir resmi evrak yoktur. Somut delille suçu işlediğimiz ispatlanamamıştır. Önceki heyet kanaaten ceza vermiştir. Bu aşamada suçu kabul etmemekle birlikte, verilen ceza 18 yıldır. İnfaz rejimine göre 12 yıl yatarım vardır. 5 yılı aşkın süredir tutuklu bulunmaktayım. Temyiz aşamasında geçecek süre gözönünde bulundurularak tahliyemi istiyorum" dedi. Sanık Ceyda Y. ve tarafların avukatları savunma hazırlamak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, taraflara savunma hazırlamaları için süre verilmesine, her iki sanığın da tutuklululk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cesetsiz Cinayet Davası Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement