İl Kültür ve Turizm Müdürü 1 Yılda 3. Kez Görevinden Alındı - Son Dakika
Güncel

İl Kültür ve Turizm Müdürü 1 Yılda 3. Kez Görevinden Alındı

Ankara'da yine atama furyası esti; ancak dikkat çeken bir detay vardı. Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan son bir yılda üçüncü kez görevinden alındı.

20.12.2014 01:29  Güncelleme: 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan son bir yılda üçüncü kez görevden alındı. Zanburkan'ın görevden alınmasıyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in imzasını taşıyan üçlü kararnamede şu ifadeler yer aldı: "Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan'ın, başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması, 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür."

GÖREVİNE MAHKEME KARARIYLA DÖNMÜŞTÜ

Daha önce de görevden alınan Zanburkan, son olarak iki hafta önce mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla görevine dönmüştü. Ancak müdürlük görevi 5 dakika sürmüştü. Zanburkan, mahkeme kararıyla göreve dönmesinden 5 dakika sonra görevden alınmıştı. Son görevden alma kararıyla Zanburkan, bir yılda üçüncü kez görevden alınmış oldu.

AV. GÖKÇE: ŞU ANDA YAPILAN İŞLEM HUKUKA AYKIRI

Yerel muhabir Emrah Taştan'ın haberine göre, Zanburkan'ın avukatı ve Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, kararın hukuka aykırı olduğunu belirterek, mahkemeye gideceklerini belirtti. Gökçe, "Şu anda yapılan işlem tamamıyla hukuka aykırı. Çünkü Zanburkan, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararıyla görevine döndü. Son görevden almayla ilgili davası bitmemiş daha. Bu nedenle işlem tamamen hukuka aykırı. Mahkeme kararı yok sayılıyor. Bakanlık, ben mahkemenin kararını iki hafta uyguladım sonra geri aldım diyor. Bu mahkeme kararını uygulamamak demektir. Ama bu sefer uzun sürmüş 2 hafta bir öncekinde 5 dakika sürmüştü görevden alınması." ifadelerini kullandı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Kocaeli'nin 7 yıldır Kültür ve Turizm Müdürü olan Adnan Zanburkan, yıl başında görevden alınmıştı. Ankara İl Müdürlüğüne uzman olarak atanmıştı. İdare Mahkemesine dava açan Zanburkan, davayı kazandı ve 15 Eylül Pazartesi günü 08.30'da görevinin başına geçti.

ÇAYINI İÇEMEDEN GÖREVDEN ALINDI

Görevliden bir bardak çay isteyen Zamburkan, saat 08.35'te ise geçici görevlendirme ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı emrine gönderilmişti. Adnan Zanburkan'ın Avukatı Sertif Gökçe, yapılan muamelenin yargıyı askıya almak olduğunu söyleyerek yeniden idare mahkemesine dava açtıklarını ve görevlendirmenin usulsüz olduğunu belirtmişti. Zamburkan, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararıyla bir kez daha görevine dönmüştü. Ancak bu macera da 2 hafta sürebildi.

Şimdi gözler yine mahkemeye çevrildi.

ANKARA'DA ATAMA FURYASI ESTİ

Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gümrük ve Ticaret, İçişleri, Kültür ve Turizm ile Sağlık Bakanlığı'na ilişkin atama kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı 1. Hukuk Müşavirliği görevine Ahmet Murat Altuğ, Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığına Gamze Ayrım getirildi.

Ayrıca Gülsen Kara yine aynı bakanlığa müşavir olarak atandı.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Yayımlanan kararlar uyarınca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Hayri Bayrakçıoğlu getirildi

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına Müşavirliğine Yakup Halit Bulut atandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre İçişleri Bakanlığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşar Yardımcılığına Abdülkadir Akıl tayin edildi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

Turizm ve Kültür Bakanlığına bağlı Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve Bakanlık Müşaviri Ali Elgin başka görevlere atanmak üzere görevlerinden alındı.

Bakanlık Müşavirliğine Alparslan Akıncı atanırken, yine aynı bakanlığa bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcılığına Ömer Faruk Belviranlı getirildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Doğan Demirel, Bakanlık Müşaviri Ahmet Hamdi Bozgan başka görevlere atanmak üzere görevlerinden alındı

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne Uzm. Dr. Hüsem Hatipoğlu, Müdür Yardımcılığına da Dr. Osman Kan atandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü 1 Yılda 3. Kez Görevinden Alındı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İl Kültür ve Turizm Müdürü 1 Yılda 3. Kez Görevinden Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement