Çeşme Aşk'a çağırıyor - Son Dakika
Güncel

Çeşme Aşk'a çağırıyor

Çeşme Aşk\'a çağırıyor

Çeşme Belediyesi'nin, yörede yaşanmış bir aşk öyküsünden ilham alarak bu yıl ikincisini düzenlediği 2. Aşk Festivali, 22-23 Ekim tarihlerinde Dalyan mahallesinde yapılacak.

18.10.2016 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek 2. Aşk Festivali; ilçenin balık restoranları ve gurme lezzetleriyle tanınmış duraklarından Dalyan'da, 22-23 Ekim tarihlerinde düzenlenecek. Konserden müzik ve şiir dinletilerine, dans gösterilerinden, aşk sohbetlerine kadar bir çok etkinliği içinde barındıran 2. Aşk Festivali yine ses getirecek.

Yaşanmış gerçek bir hikayeden ilham aldı

Yaşanmış bir hikayeden ilham alan Aşk Festivali'nin esinlendiği kökler 1935-1980 yılları arasında yeni adıyla Dalyan olan Köste'de yaşamış olan sağır ve dilsiz bir gence dayanıyor. Genç adam, Sakız Adası'nda yaşayan sevdiğine ulaşabilmek için tenekelerden kayık, çuvaldan uçurtmalar yaparak çeşitli yollarla Sakız Adası'na gitmiş, onu görebilmek için tek başına sadece taş ve çamur kullanarak üç kez farklı yüksekliklerde kuleler inşa etmiş.

Dolu dolu bir festival

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ülkemizin içinde bulunduğu süreçten dolayı son günlerde hoşgörü, sevgi ve aşk gibi duygulara daha çok ihtiyacımız olduğunu belirterek ilki çok beğenilen Aşk Festivali'ni 2. kez düzenlemekten dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti. Gerçek bir hikayeden ilham alan festivalle; hoşgörü, sevgi ve aşk duygularını yeniden canlandırmayı umduklarını vurgulayan Başkan Dalgıç, "Dans gösterisi, sokak performansları, şiir, sohbet ve konserler ile dolu dolu bir festival gerçekleştireceğiz, herkesi bu güzel etkinliği paylaşmaya, aşkı yaşamaya davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çeşme Aşk'a çağırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement