Çeşme'de İlköğretim Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Çeşme'de İlköğretim Haftası Kutlamaları

Çeşme\'de İlköğretim Haftası Kutlamaları

Çeşme’de 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlaması üzerine İlköğretim Haftası, Alaçatı 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu’nda düzenlenen törenle kutlandı.

19.09.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşme'de 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlaması üzerine İlköğretim Haftası, Alaçatı 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törende konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Vehbi Koç, 6 bin 500 öğrenci ve 500 öğretmenle yeni bir eğitim-öğretim yılına başladıklarını kaydederek, "Bugün çiçeklerimiz olarak gördüğümüz öğrencilerimizle bir kez daha beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın yaptıkları yardımlarla kendimizi çok şanslı olarak görüyorum. Ancak velilerimizin bu konuda çok hassas olmadıklarını gözlemledim. Bu yıl yapacağımız bütün toplantılarda ve yapacağımız birçok çalışmada aile birliklerini de yanımıza alacağız. Onlarla beraber hep birlikte 'Güçlü Okul' projesi bünyesinde onları da eğitim dünyasına dahil edeceğiz. Buradan öğretmenlerime iyi ve güzel bir yıl diliyorum. Öğrencilerimize de başarılı bir yıl temenni ediyorum. Öğrencilerimiz bizim çiçeklerimiz. Onları büyütmek ve iyi eğitimli birer birey olarak topluma kazandırmak en önemli görevimiz. Hepinize iyi bir yıl diliyorum" dedi.

15 Eylül Mustafa Çapkan İlköğretim Okulu Müdürü Ali Can ise yeni bir eğitim yılına sevginin, bilginin ve hoşgörünün kalesi olan okulların açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Kalkınmanın uygarlığın temelinde bilgi yatar. Çocuklarımızın toplumsal yaşama hazırlandığı yaşam boyu ihtiyaç duyacakları doğru bilgi ve beceri kazandıkları kurumlar okullarımızdır. Okullarımızın vazgeçilmez neferleri de öğretmenlerdir. Hedefimiz çalışkan, vatanını, milletini seven, manevi değerlere saygılı, akademik yönden donanımlı, toplumsal hayatta paylaşımcı öğrenciler yetiştirmektir. Hedefimiz, okulumuzu çevresi ile bütünleşmiş, çocuklarımızın severek geleceği, bulundukları sürede her yönü ile çocuklarımıza hizmet veren bir yapıya dönüştürmektir. Hedefimiz, öğretmenlerimizin huzurla çalışacağı bir ortam oluşturmaktır." diye konuştu.

Tören, şiirlerin okunması ve hayırsever vatandaşlara plaketlerinin verilmesinin ardından Çeşme Belediye Başkanvekili Şakir Karadede'nin ders zilini çalması ile sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çeşme'de İlköğretim Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement